خانه » معایب استفاده کودکان از گوشی های هوشمند
روانشناسی فرزند و والدین

معایب استفاده کودکان از گوشی های هوشمند

 کودکان و گوشی های هوشمند

 

تکنولوژی زندگی ما را آسان تر و کارامد تر نموده است. با این وجود شما در نقش والدین باید نگران تاثیر گذاری دستگاه هایی مانند گوشی های هوشمند روی کودکانتان باشید.

 

روابط والدین و فرزندان را تغییر می دهد

حتی اگر کودکان از گوشی های هوشمند ساده استفاده کنند روابط بین والدین و فرزندان تحت تاثیر قرار می گیرد. ارتباطات با استفاده از گوشی ها نمی تواند همانند ارتباط واقعی بین والدین و کودکان باشد. همان زمانی که کودکان در حال رشد کردن هستند شما نیاز دارید تا روابط پایداری با آن ها برقرار سازید.

 

ذهن خلاق کودکان را محدود می سازد

با دسترسی آسان از طریق گوشی های هوشمند به اکثریت بازی ها ، کودکان جذب این ابزار تکنولوژی می شوند تا با تنوع گسترده ای از بازی ها خود را سرگرم سازند. این در حالی است که این بازی ها خلاقیت و تصورات آن ها را محدود و پیشرفت های حرکتی و حسی آن ها را آهسته می سازد.

 

باعث می شود کودکان خواب کم تری داشته باشند

بر اساس این بررسی ، استفاده از گوشی همراه در رختخواب به طور قابل توجهی مقدار خواب کودکان را کاهش می دهد. بدین ترتیب باعث می شود دیر تر بخوابند و در طول روز خسته تر به نظر می رسند.

کودک شما نیاز دارد به مقدار زیادی بخوابد. و مغز او برای فعالیت های روز بعد استراحت کافی داشته باشد.

 

زمان کافی به کودکان ، برای یادگیری و مشاهده پیامد های رفتار هایشان نمی دهد

کودکی را تصور کنید که در حال چت کردن با شخصی است که او را نمی شناسد و طی این مکالمه شخص ناشناس به کودک می گوید : ” آرزو می کنم نابود شوی.” حتی بهترین کودکان نیز در این شرایط به طور ناخودآگاه واکنش نشان می دهند. و حتی ممکن است بگویند : ” من هم آرزو می کنم تو نابود شوی. ”

اتفاق افتادن مسائلی از این قبیل این فرصت را به کودک نمی دهد تا شاهد انعکاس رفتار هایش و تاثیرات منفی اعمال و گفتار خود باشد. زیرا حین استفاده از گوشی های هوشند ، مسائلی مشابه این ، به سرعت اتفاق می افتد.

 

توانایی کودکان در یادگیری را مختل می کند

به گفته محققین یک گوشی هوشمند برای پیشرفت اجتماعی – اقتصادی کودک بسیار مضر است، زیرا باعث حواس پرتی و عدم تمرکز کودک می شود. مطابق یافته های این تحقیق ، استفاده از صفحه نمایش به مدت طولانی می تواند مانعی برای پیشرفت طبیعی کودک در یادگیری مهارت های مورد نیاز برای ریاضیات و علوم شود.

 

کودکان به استفاده دائم از گوشی همراه اعتیاد پیدا می کنند

گوشی های هوشمند ، رشد کلی کودک را به خطر می اندازند. استفاده از گوشی های هوشمند برای فعالیت های مختلف باعث می شود کودکان به آن ها اعتیاد پیدا کنند. این اعتیاد برای ذهن آن ها وابستگی مخربی ایجاد می کند که تا بزرگسالی نیز می تواند ادامه داشته باشد.

 

تاثیر منفی بر سلامت روان کودکان دارد

به گفته کارشناسان ، استفاده از گوشی های هوشمند می تواند موجب افسردگی و بی احساسی در کودکان گردد و تاثیرات منفی بر سلامت روانی آن ها دارد.

 

به طور غیر مستقیم منجر به چاقی کودکان می شود

استفاده بیش از اندازه از گوشی های هوشمند ، سلامتی فیزیکی کودکان را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. کودکان به جای داشتن فعالیت های فیزیکی ، سرگرم کار کردن با گوشی ها تنها در یک جا ساکن می نشیند. این مسئله منجر به چاق شدن آن ها می شود.

 

این مسئله باعث بروز مشکلات رفتاری در کودکان می گردد

استفاده بیش از حد کودکان از گوشی های هوشمند ، بیش از دو ساعت در روز ، به بروز مشکلات جدی رفتاری عاطفی و اجتماعی در آن ها می انجامد.

زمینه ساز بروز خشونت در کودکان می گردد

کودکان به واسطه سرگرم شدن با بازی های خشن ، به اشتباه یاد می گیرند رفتار خشونت آمیز یکی از راه های طبیعی برای حل مشکلات می باشد.

 

 

 

منبع :

lifehack.org/articles/lifestyle/10-reasons-you-shouldnt-hand-smartphone-your-children.html

 

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید