خانه » تاثیر کلام در موفقیت
تاثیر کلام در موفقیت
تاثیر کلام در موفقیت
روانشناسی

تاثیر کلام در موفقیت

چگونه در محیط کار خود رفتار کنیم

معجزه قدرت کلام چیزی است که اثبات شدهانسان­های دارای هوش احساسی به خوبی می­دانند که عبارات کلامی قدرت خاصی دارند. استفاده از کلام مثبت و صحیح در تمام عرصه های زندگی نقش  اثرگذاری دارد . کلمات دارای قدرت و انرژی هستند بنابراین استفاده از کلمات مثبت باعث می شود انرژی کلمات در کائنات ثبت شود پس سعی کنیم مواظب کلام خود باشیم چون به محض بیان آن ، قابل برگشت نیست. همچنین استفاده از واژه های منفی در روابط اجتماعی تان نیز تاثیر زیادی می گذارد به خصوص در محیط کار باید از کلام مثبت استفاده کنید تابتوانید  پیشرفت کنید و مدیران شما به توانایی ها و قابلیت های شما واقف شوند.

مهم نیست که چقدر با استعداد و فعال هستید، عباراتی وجود دارند که به محض استفاده از آن­ها دیدگاه مردم نسبت به شما تغییر خواهد کرد و حتی ممکن است برای همیشه سایه های منفی بر سر شما بیندازد. این عبارات با پیامدهای منفی خود می­توانند در مدت زمان کوتاهی شما را در شغلتان ضعیف کنند. در اینجا به 11مورد از آن­ها اشاره می­کنیم:

  1. “این عادلانه نیست”

این جمله باعث می­شود شما ناپخته و ساده لوح جلوه کنید چون هر انسان بالغی می­داند که در زندگی همیشه بی عدالتی وجود دارد.

2- “این کار همیشه همینطور انجام می­شود”

در دنیای امروز تکنولوژی به سرعت در حال تغییر است به طوریکه حتی فرآیندهای مربوط به 6 ماه گذشته نیز ممکن است  از رده خارج شوند. این عبارت شما را تنبل و انسانی مقاوم در برابر تغییر جلوه می­دهد. ضمناً رئیس شما به دلیل اینکه به دنبال بهبود وضعیت کاری خود نیستید از شما ناراضی خواهد شد.

3– “مشکلی نیست”

زمانی که کسی از شما درخواست انجام کاری را دارد و یا دارد از شما تشکر می­کند با گفتن این عبارت به آن­ها یادآوری می­کنید درخواستشان در واقع مشکلی بوده است و حس ناخوشایندی به آن­ها منتقل خواهد کرد. بهتر است به جای آن از عباراتی مثل “باعث افتخار من بود/است” یا “خوشحالم از اینکه کمکی می­کنم” استفاده کنید. این تفاوت ظریف زبانی اثر خوبی بر مردم خواهد گذاشت.

4- “من فکر میکنم/ ممکن است احمقانه باشد/می­خواهم یه سوال احمقانه بپرسم

این عبارات بیش از حد منفعل ، اعتبار شما را زیر سوال می­برد و شما را بی اعتماد به نفس جلوه می­دهد. حتی اگر به دنبال این عبارات ایده­ی بسیار خوبی عنوان کنید. بدترین منتقد خود نشوید. اگر نسبت به چیزی که می­گویید اطمینان نداشته باشید مردم نیز به شما اطمینان پیدا نمی­کنند.

5- “فقط یک دقیقه طول می­کشد”

این جمله تنها عجله ی شما را در انجام وظایفتان مشخص می­کند. تنها در صورتی از این جمله استفاده کنید که واقعا به یک دقیقه زمان نیاز داشته باشید. در غیر صورت عبارت “مدت زیادی طول نمی­کشد” جمله ی بهتری است.

6- “سعی می­کنم”

دقیقاً مثل عبارت “فکر می­کنم”، “سعی می­کنم” نیز ضعف اعتماد به نفس شما در توانایی خود برای انجام کارتان را به نمایش می­گذارد. قابلیت­های خود را بشناسید و در زمانی که به شما پیشنهاد می­شود کاری را انجام دهید با اعتماد به نفس قبول کنید یا برای آن جایگزین تعیین کنید.

7- “او تنبل/بیکفایت/احمق است”

کارمندهای بی کفایت همه جا وجود دارند. اگر راهی برای بهبود آن­ها یا اخراجشان سراغ ندارید گفتن چنین عباراتی در مورد آن­ها باعث می­شود تا دیگران نسبت به خودتان نظر منفی پیدا کنند.

 

8- “این کار در شرح وظایف من نیست”

این عبارت طعنه آمیز شما را فردی جلوه می­دهد که می­خواهد با کمترین میزان کاری حقوق دریافت کنید. در صورتیکه طالب امنیت شغلی هستید، این جمله ابداً جالب نیست. درصورتیکه که وظیفه ی نامناسبی بر عهده ی شما گذاشته شدآنرابه خوبی انجام دهید و سپس در مورد تعیین وظایف خود با رئیستان صحبت کنید تا فردی از زیر کار در رو به چشم نیایید.

9- “تقصیر من نیست”

در صورتی که سهمی در واقعه ای رخ داده دارید، هرچند کوچک آن را بر عهده بگیرید و اگر نه توضیح جامع و کاملی از شرایط رخ داده ارائه کنید. این عبارت سبب می­شود به عنوان فردی بی مسئولیت و غیر پاسخگو معرفی شوید و در هر شرایط اشتباهی، اولین نفری باشید که مورد سرزنش قرار می­گیرد.

10- “نمی­توانم”

این جمله در واقع معنی “من نمی­خواهم” را به دیگران القا می­کند. در صورتی که واقعا توانایی انجام کاری را ندارید باید پیشنهاد جایگزین داشته باشید. برای مثال به جای “من نمی­توانم امروز بیشتر بمانم” بگویید “من می­توانم فردا زودتر بیایم”.

11- “من از این کار متنفرم”

هیچ کس در محیط کاری از غرغر و شکایت استقبال نمی­کند. این عبارت به شما برچسب منفی نگری می­زند و روحیه­ی اعضای گروه را نیز خراب می­کند.

در این مقاله سعی کردیم از درجه اهمیت معجزه قدرت کلام و میزان موفقیت در محیط کار نکاتی را یادآوری کنیم

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید