چرا انسان با وجود خودآگاهی، تمایل به تایید دیگران دارد؟
مسئله جالبی که اینجاست ؛ بعضی ها هویت و شخصیت خود را خوب شناخته اند مثلا میدانند که اهل مطالعه و باهوش هستند ، اما چرا همچنان به زدن تست های خودشناسی و ذخیره نتیجه آنها ادامه میدهند روانشناسان بر این باورند که ما انسان ها همواره در جست و جوی واکنش ها و بازخوردهای دیگران و مورد تایید بودن از طرف آنها می باشیم.بیشتر تست های شخصیت شناسی ممکن است جواب قطعی ای به شما ندهند و هویت واقعیتان را درست نشان ندهند .
آیا تستی هست که جوابی نزدیک به واقعیت داشته باشد ؟
بهترین تستی که تا الان روانشناسان تایید کردند، تست مایرز بریگز (Myers Briggs) یا MBTI است که محققان از سال 1920 تا الان همچنان در حال توسعه و رفع نقص این تست هستند ، این تست اشخاص را به 16 دسته تقسیم می کند و اساس کار آن این چنین می باشد :
برونگرایی در مقابل درونگرایی ، ادراک حسی در مقابل ادراک شهودی ، منطق در مقابل احساسات ، اظهار نظر و قضاوت کردن در مقابل ملاحظه و درک کردن
بعضی از روانشناسان می گویند اگر فرد صادقانه به سوالات تست جواب بدهد اطلاعات مفیدی دریافت میکند ، هرچند بسیاری از این تست انتقاد کردند . زیرا افراد در برهه های زمانی مختلف به تست پاسخ داده اند و جواب های گوناگونی دریافت کرده اند .
ما همه در جستجوی جایگاه مان در جهان می باشیم و همواره دوست داریم که فردی با شخصیت منحصر به فرد باشیم شما در فیلم Divergent نظاره گر این بودید که چطور Triss با آزمایشات ، دسته و پنجه نرم میکرد تا خودش در دسته ای قرار دهد . زیرا که وی Divergent به معنی واگرا بود .
در این فیلم نشان می دهد نتیجه تست موفقیت آمیز نبود و نتوانسته بودند او را در گروهی مشخص قرار دهند در حقیقت در دنیای واقعی خود اشخاص هستند که دسته های خود را پیدا کرده و به گروه هایی متعلق هستند روی می آورند، وابستگی بیش از حد به برچسب هایی که دیگران به ما میزنند یا خودمان به خود میزنیم ممکن است برایمان خطر ساز بشود
خلاصه آنکه مهم نیست ما جز کدام دسته قرار داریم مهم این است که ما همه واگرا هستیم و در زمان های مختلف تغییر میکنیم و باید خودمان را همانطور که هستیم بپذیریم و دوست داشته باشیم و سعی کنیم برای خود و دیگران مفید واقع شویم.
نظر بدهید