خانه » درباره بیماری سل چه می دانید؟
درباره بیماری سل چه می دانید؟
درباره بیماری سل چه می دانید؟
بهداشت و سلامت

درباره بیماری سل چه می دانید؟

علت بیماری سل چیست؟

رشد باکتری میکوباکتریوم تیوبرسولزیس در بافت بدن انسان و ایجاد عفونت، عامل بیماری سل است. این باکتری هوازی است و به آهستگی در داخل سلول ها رشد می کند. دیواره ی سلولی منحصر به فردش از آن در برابر سیستم دفاعی بدن محافظت می کند.

این باکتری توسط خون یا مایع لنفی به سراسر بدن منتقل می شود و چون از نوع باکتری های هوازی است بیشتر در نقاط پر اکسیژن بدن مانند ریه، کلیه و استخوان ها لانه می کند. در سل از نوع پنهان نوعی کپسول لیفی دور ضایعات سل را احاطه می کند. اما، به محض ضعف سیستم ایمنی باکتری شروع به گسترش کرده و ارگان های بدن را درگیر عفونت می کند.

چه کسانی بیشتر در معرض این بیماری هستند؟

گروههای خاصی بیشتر در معرض ابتلا به بیماری سل هستند مانند کارمندان بیمارستان ها، زندان ها، خانه ی سالمندان، خانه های گروهی بیماران ایدز و پناهگاه بی خانمان ها. افراد دیگری که در برابر ابتلا به سل ضعف دارند عبارتند از:

مهاجران

کودکان و سالمندان دارای سیستم ایمنی ضعیف

مبتلایان به ایدز

معتادان، به خصوص مصرف کنندگان ماده مخدر IV

مبتلایان به سرطان سر و گردن

بیماران پیوندی

بیماران دیابتی

بیماران کلیوی

مردم تحت درمان های سرکوب سیستم ایمنی بدن

آیا سل واگیر دارد؟

سل به شدت مسری است. و از طریق عطسه، سرفه با خلط سرایت پیدا می کند. تماس نزدیک با بیمار مبتلا به سل سبب آلودگی می شود. این بیماری بین  2 تا 12 هفته نهفته باقی می ماند. افراد مبتلا به سل مدت زمان زیادی قابلیت سرایت بیماری به دیگران را دارند. افرادی نیز ممکن است به سل مبتلا شوند اما علائم بیماری سال ها بعد ظهور پیدا کند. بعضی از افراد دارای سل پنهان نیز هرگز علائم و سرایتی نخواهند داشت.

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید