پسوریازیس چیست؟
بیماری پسوریازیس یکی از بیماری های پوستی مزمن است. از نشانه های این بیماری تشکیل پلاک پوستی ضخیم و پوسته پوسته روی بدن است. علت آن به دلیل تکثیر بیش از حد سریع سلول های پوستی می باشد. سلول های پوستی به دلیل وجود مواد شیمیایی التهابی ساخته شده توسط گلبول های سفید تکثیر می شود. این بیماری معمولاً پوست آرنج، زانو و جمجمه را درگیر می کند.
آیا پسوریازیس درمان قطعی دارد؟
بیماری پسوریازیس می تواند خفیف باشد و نقاط محدودی از پوست را درگیر کند یا شدید باشد و پلاک پوستی ملتهب و قرمزی را در سطح کل بدن تشکیل دهد و از جمله بیماری های لاعلاج و مزمن پوستی است. این بیماری به صورت دوره ای بهبود می یا بد و تشدید می شود. ممکن است حتی وضعیت بهبودی چند سال ادامه داشته باشد. بسیاری از مردم ذکر کرده اند که علائم بیماریشان در ماه های سرد زمستان تشدید می شود.
بیماری پسوریازیس بر تمام نژاد ها و بر هر دو جنس زن و مرد تأثیرگذار است. این بیماری در تمام سنین دیده شده است. اما، بیشترین تشخیص ها در دوران بلوغ بوده است. کیفیت زندگی بیمار مبتلا به پسوریازیس اغلب به علت ظاهر ناخوشایند پوست، افت می کند. بیماران مبتلا، احتمال بیشتری برای درگیری با بیماری هایی نظیر دیابت، چربی خون، بیماری های قلبی و عروقی و انواع دیگر بیماری های التهابی دارند. این مسأله به عدم توانایی بدن در کنترل التهابات بر می گردد.
عوامل موثر بروز این بیماری
بیماری پسوریازیس واگیردار نیست. با تماس با فرد مبتلا منتقل نمی شود. سبک زندگی، تغذیه یا عدم رعایت بهداشت از عوامل ایجاد کننده ی آن نیستند.علت اصلی این بیماری مشخص نیست. اما، پژوهشگران محیط، ژنتیک و سیستم ایمنی را از عوامل مؤثر در ابتلا به این بیماری می دانند.
نظر بدهید