بیماری آلزایمر چیست
آلزایمر، نوعی بیماری فیزیکی است که بر مغز تاثیر می گذارد. یکی از شایع ترین علل اختلال در عملکرد مغز و زوال آن است. اولین دکتری که بیماری آلزایمر را شناخت، آلویز آلزایمر نام داشت.
علائم بروز بیماری آلزایمر
از علائم اولیه آن می توان به از دست دادن حافظه و سخت شدن نحوه فکر کردن اشاره کرد.آلزایمر یک بیماری پیشرونده است به این معنی که به مرور زمان بخش های بیشتری از مغز آسیب می بیند. این بیماری مزمن عصبی معمولا به آرامی شروع می شود و به مرور زمان وضعیت آن بدتر می گردد.
با پیشرفت این بیماری، علائمی نظیر مشکلات زبانی، نوسانات خلقی، از دست دادن انگیزه، مدیریت نداشتن بر مراقبت های شخصی و مسائل رفتاری نیز در شخص مبتلا به آلزایمر پدیدار گشته و یا شدت می یابد.
علل بروز بیماری آلزایمر
متاسفانه علت دقیق بیماری آلزایمر شناخته شده نیست. با این حال گزارش شده است 70% از افرادی که به این بیماری مبتلا می گردند، زمینه ژنتیکی داشته اند. اگرچه فاکتورهای دیگری نظیر سابقه آسیب دیدن سر، افسردگی و یا فشار خون بالا نیز می توانند در بروز این بیماری تاثیر گذار باشند.
در طول دوره این بیماری، پروتئین ها در مغز، ساختار هایی به نام پلاک ها (plaques) وگرهک ها و یا کلافه های مارپیچی شکل (tangles) تشکیل می دهند که منجر به از دست رفتن ارتباط بین سلول های عصبی، در نهایت مرگ سلول های مغزی و از دست رفتن بافت مغزی می شود.
به نظر می رسد کمبود برخی مواد شیمیایی مهم در مغز افرادی که مبتلا به این بیماری هستند،در بروز این عارضه نقش جدی داشته است. این پیام رسان های شیمیایی به انتقال سیگنال هایی اطراف مغز کمک می کنند. وقتی مقدار آن ها کافی نباشد، سیگنال نمی تواند به گونه ای موثر انتقال یابد. به همین دلیل درمان های فعلی که در تقویت سطوح پیام رسان های شیمیایی موثر است، می تواند به کاهش بروز علائم این بیماری کمک کند.
دانستن این نکته بسیار حائز اهمیت است که داشتن یک رژیم غذایی مناسب می تواند احتمال بروز این بیماری را کاهش دهد.
منبع :
org.uk/info/20007/types_of_dementia/2/alzheimers_disease
com/superfoods/10-superfoods-reduce-risk-alzheimers-disease.html
نظر بدهید