خانه » حقایقی در مورد خوابیدن حیوانات – بخش 1
حیوانات

حقایقی در مورد خوابیدن حیوانات – بخش 1

حقایقی در مورد خوابیدن حیوانات

ما انسانها به 8 ساعت خواب در طول شبانه روز احتیاج داریم تا بتوانیم کارایی مغزمان را برای روز بعد بیشتر سازیم اما این دلیل نمی‌شود که دیگر حیوانات نیز به همین خاطر به خوابیدن نیازمندند؛ خیر .

هنگامی که انسان خواب است در حال ذخیره سازی اطلاعات دریافت شده و جذب مواد شیمیاییای که تنها در شب ها در بدن ترشح  میشود , می باشد . مغز انسان در حین خوابیدن هایش آرام و خنک می گردد و فعالیت هایش به حداقل می رسد .

در حالی که این مساله در مورد برخی از حیوانات مانند نهنگ ها و فیل های دریایی صدق نمیکند ,آنان موقعی که به خواب میروند مغزشان مانند زمانی که بیدار هستند فعال است و به فعالیت خود ادامه می دهند بدون آنکه مشکلی برای شان به وجود آید.

برخلاف ما انسان ها خواب برای حیوانات صرفا برای جوانسازی , بازسازی و سازمان دهی اطلاعات دریافت شده نمی باشد ,به نظر می‌رسد  که خواب میتواند در کارایی های مغزشان, کاربردی متفاوت داشته باشد به همین دلیل ؛ زمان خواب هر کدام از آنان با یکدیگر فرق دارد .

برای مثال بسیاری از گونه های نهنگ ها با فعالیت نیمی از مغزشان به خواب فرو میروند بدین معنی که دیگر ناحیه از مغزشان آگاه و به فعالیت خود ادامه می‌دهد و همین باعث می‌شود که او بتواند در خواب به سطح آب بیاید و نفسی تازه کند .

حیوانات گوشتخوار بیش از گیاهخوار می خوابند و اکثر پستانداران خصوصا در ماههای اول زندگی شان بیش از سالهای بعدی خود نیاز به خواب دارند البته در این بین بچه دلفین ها در هفته‌ها و سالهای اولیه زندگی خود به کل نمی خوابند .

خواب برای ادراک و کارایی مغز برخی از گونه‌ها بسیار پراهمیت می باشد در عین حال گونه‌های دیگری از حیوانات خوابیدن را جزء نیازهای واجب شان نمی دانند .

 

حقایقی در مورد خوابیدن حیوانات – بخش 2

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید