خانه » آشنایی بیشتر با حس عصبانیت
روانشناسی

آشنایی بیشتر با حس عصبانیت

آشنایی بیشتر با حس عصبانیت

کارتون Inside out که توسط کمپانی Pixar ساخته شده ,داستان این انیمیشن در مورد احساسات آدمی می باشد ,اتفاقات فیلم پیرامون احساسات یک دختر بچه Riley رخ می‌دهد و ما را با درون آدم ها آشناتر می‌سازد . درواقع این کارتون قصد داشته ما را به درون ذهن افراد ببرد,

یکی از بهترین و قوی ترین انیمیشن های آن سال  2015 می باشد ,به خوبی توانسته احساسات مختلف را معرفی کند و به نحوی طنزگونه این پیام را که چقدر احساسات انسان ها می توانند با ارزش و مهم باشند , به بینندگان منتقل کنند .

از همه مهمتر کنترل کردن احساسات ؛ چگونه می توانیم احساس های گوناگون مان را تحت سلطه خود قرار دهیم,  یکی از مهم‌ترین احساساتی که در همه آدم ها وجود دارد ؛ خشم و عصبانیت می باشد که در این کارتون اصطلاحا یک موجود کوتاه قد قرمز رنگ را نماد این حس قرار داده اند .

نکته جالب این که صداپیشه این کاراکتر Lewis Black  ,

جز عصبانی ترین کمدین های تاریخ شناخته شده است , باید گفت که انتخاب صدا پیشه ها نیز  بی هدف نبوده است و وی به خوبی توانسته است با صدای خود هنرنمایی کند .

این شخصیت در انیمیشن Inside out  با فریادهای اش و پرتاب کردن اجسام به اطراف و آتشین کردن سرش ؛  تنها یک نوع از ابراز عصبانیت را نمایش داده  .  در دنیای واقعی عصبانیت و خشم می‌تواند به شکلهای گوناگونی بروز پیدا کنند اما به یاد داشته باشیم که شخصیت اصلی این فیلم فقط 11 سال دارد  و بیش از این نباید از وی توقع داشته باشیم و همه این احساساتی که در این انیمیشن می بینید اقتضای سن اوست .

از جالب‌ترین نکته هایی که این انیمیشن به آن اشاره کرده آن است که احساسات چه طور می توانند بر رفتار آدمی تاثیر بگذارند و در کل زندگی شخص را در مشت خود بگیرند .این فیلم  5 احساس  را نمایش می دهد , شادی,  ناراحتی, ترس, عصبانیت و انزجار. هر کدام از آن ها بر اساس موقعیت مناسب عکس العملی از خود نشان می دهند و تصمیمات  گوناگونی را برای شخص می گیرند

کلا افکار, خاطرات و شخصیت آن فرد را به وجود می آورند . فیلم Inside out  این مساله را به تماشاگران گوش زد می کند که خاطرات خوب به مرور زمان می‌توانند به خاطرات ناراحت ‌کننده تبدیل شوند ؛ با توجه به اینکه فرد از چه زاویه ای به آن خاطره ,نگاه کند .

احساسات امور را در دست دارند

در عین اینکه ” شادی ” بیشتر امور تحت نظر دارد, دیگر احساس ها نیز کارهای مختلف مربوط به خود را دارند برای مثال ؛ حس انزجار او را از خوردن مواد غذایی مسموم کننده بازمی‌دارد یا حس ترس او را از کابوس های شبانه بیدار می کند و حس عصبانیت با توجه به خشم و ناراحتی لحظه ای Riley , تصمیمی را در ذهن او قرار می دهد .(فرار از خانه)

تصمیمات ناگهانی توسط عصبانیت گرفته میشود

هنگامی  که شخصیت اصلی Riley  , در حال کشمکش با اسباب کشی و ناسازگاری با محیط جدید خود بود,”عصبانیت” وارد عمل می‌شود و این تصمیم را در ذهن او می کارد که زمان آن رسیده است که فرار کند و به مکان و خانه قبلی اش بازگردد ,جایی که خاطرات شیرین و خوبی را داشته .

عصبانیت این تصمیم را زمانی در ذهن قرار داد که شادی در آن بین حضور نداشت , تا بتواند جلوی این تصمیم را بگیرد و اگر دقت کنید این سکانس از کارتون منعکس کننده ی دنیای غیرمنطقی خود انسان‌هاست,  زمانی که تصمیمات ناگهانی و غلط  گرفته می‌شود معمولاً انسان دارای احساسی همچون؛ خشم , ناراحتی , ترس و غیره می باشد و اثری از شادی و رضایتمندی نیست .

احساساتی(عصبانیت , ناراحتی ,ترس , انزجار) که این تصمیم ها را می‌گیرند به آن به صورت یک تصمیم شدنی و قوی نگاه می‌کنند و می‌دانند که کار آسانی برای انجام دادن به نظر می‌رسد .

این دقیقاً همان طرز فکری است که انسان‌ها در دنیای واقعی هنگام عصبانیت ترس و ناراحتی دارند و عجولانه تصمیماتی می گیرند و بر روی آن ها پافشاری می‌کنند و اغلب اوقات در آخر , پشیمان می‌شوند .

از دیگر طرح های زیرکانه و در عین حال ماهرانه این فیلم برای نشان دادن قدرت احساسات ؛ پنل کنترل کننده ی آنها می باشد.  در ابتدای فیلم هنگامی که Riley تنها یک نوزاد بود, یک دکمه بیشتر وجود نداشت اما در طول زمان و رشدش , دکمه ها و ابزارهای کنترل کننده وسعت پیدا کرده اند .

که این خود نشانگر چند گونه بودن احساسات, چگونگی تجربه شدن شان, چگونگی درک کردن و ابراز کردن شان و چگونگی استفاده از آن ها است .

پنل کنترل کننده احساس

در بین فیلم نیم نگاهی به افکار دیگر اشخاص نیز انداخته اند از جمله والدین Riley   ؛ شما در داخل مغز یک انسان بالغ , با پنل کنترل کننده ی  پیچیده تر و وسیع تری نسبت به بچه های نوجوان رو به رو هستید . دلیلش آن است انسان ها با گذشت سال ها و با بدست آوردن تجربیات بیشتر و البته پیدایش بلوغ فکری , احساسات و رفتارهایی به طبع پیچیده تری نیز خواهند داشت .

حس عصبانیت می تواند مفید باشد

عصبانیت خیلی از جاها به صورت یک حس خشن و خرابکار نشان داده شده , اما یک درک واضحی از پر اهمیت بودن و مفید بودن آن نیز در انیمیشن به آن اشاره کرده اند ؛ برای مثال عصبانیت باعث برانگیخته شدن انگیزه Riley در هنگام بازی هاکی شد که همین موجب موفقیت وی گشت

و یکی از و صف هایی که در مورد عصبانیت گفته شده ؛ منصفانه بودن می باشد وی از تقلب و اذیت شدن, بیزار است , او همیشه دوست دارد روندی انصاف گرایانه در پیش روی داشته باشد .

احساسات فقط به وجود آورنده ی افکار و رفتار ما نیستند آنها کارایی های مهم تر هم دارند, حتی آن دسته از احساساتی که به عنوان احساسات منفی معرفی می‌شوند ,آن ها هم در خیلی از مواقع می توانند جلوی خطاها یا ضعف های آدم را بگیرند و موجب پیشرفت و رشد وی شوند .

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید