آموزش خواندن ذهن دیگران با ضربان قلب
گوش کردن به ضربان قلب میتواند قدرت خواندن ذهن دیگران را افزایش دهد؟ مطالعات نشان داده است که این نوع گوش دادن , باعث تقویت توانایی بهتر درک کردن دیگران می شود.
آزمایشی در دانشگاه آکسفورد بر روی 72 داوطلب انجام شد از داوطلبان خواسته شد تا ضربان قلب خود را بشمارند بدون این که انگشتشان را بر روی نبض شان قرار دهند بلکه با گذاشتن دستشان بر روی قلبشان این کار را انجام دهند .
آزمایش شونده ها باید بر روی ظرافت لرزش ضربان هایی که از قلبشان متصاعد می شد را از روی قفسه سینه شان حس کنند و بر روی آن تمرکز داشته باشند این باعث میشود ؛ خودشان زمانی را با قلب خود مدیتیشن داشته باشند و در طی انجام این آزمایشات آرامش پیدا کنند .
پس از دقایقی که داوطلبان به صدای قلب خود گوش کردند ,برای آنها چند فیلم از تعاملات اجتماعی و روابط بین فردی گذاشته شد و بعد از تماشای فیلم ها سوالاتی از آنان پرسیدند ,
سوالات نظیر ؛ از شخصیت های داستان چه چیزی دستگیرتان شده ؟ ارتباط بین افراد در نگاه شما چگونه بوده است؟ در مورد شخصیت هر فرد که در فیلم وجود داشته چه حسی دارید و چه برداشتی می کنید ؟
آن دسته از داوطلبانی که با دقت بیشتر و در مدت طولانی تر به ضربان قلب خود گوش فرا داده بودند بهتر از دیگر داوطلبان توانستند به سوالات پاسخ صریح دهند, به گفته ی پروفسور دانشگاه آکسفورد Geoff bird , حس غمخواری و همدردی در این افراد خروشان شده است . شخصیتهای فیلم را بهتر درک می کردند و از اعمال آنها برداشت های درست تری داشتند .
راهی برای درک افکار دیگران
روانشناسان و دانشمندان بر این باورند که انگیزش و تحریک های درونی که توسط گیرنده هایی که در داخل بدن وجود دارند ؛ نمایان کننده ی این است که هر فرد چگونه میتواند افکار فرد دیگری را درک کند و خود را بهتر در جای دیگران قرار دهد,در این میان فرضیه ای مطرح گشت ؛
اگر ما نتوانیم برای درک کردن خودمان زمان صرف کنیم و احساساتمان را بشناسیم, بنابراین ما هیچ گاه قادر نیستیم در مورد ارتباط با دیگران بیاموزیم ؛ به معنای دیگر انگیزش درونی بسیار مهم است . در واقع برای داشتن ارتباطی مفید با دیگر انسان ها بهتر است ابتدا احساسات و افکار خود را بشناسیم .
تحقیقاتی که پروفسور Geoff bird در حول این فرضیه انجام داده, در آخر آن را تایید کرد . این روابط از پیچیدگی فراوانی برخوردار است و مطالعات نشانگر آن بوده که انگیزش و دریافت های درونی ما انسان ها در موقعی تها و شرایط گوناگون روش های متفاوتی را نیز در پیش می گیرند .
روانشناس و محقق Anil Seth از دانشگاه sussex این چنین بیان کرده :
این پیچیدگی ای که وجود دارد به ما انسانها کمک می کند تا از ابعاد دیگری به مسائل بتوانیم نگاه کنیم و خود را در جای دیگر افراد بگذاریم . این تحقیقات میتواند منجر بروز روشهای جدید درمانی در علائم بیماری های اوتیسم و اسکیزوفرنی باشد و دکتران به نحوی بتوانند به اینگونه بیماران کمک کنند تا در ارتباطاتشان قوی تر و بهتر با دیگر افراد عمل کنند .
این آزمایشات قادرند تمارینی برای افراد باشد تا آن ها بتوانند خود را بپرورانند و همدردی و غمخوار بودن با دیگران را از قلب خود بیاموزند و از آن به خوبی استفاده کنند .
نظر بدهید