مادر جوان بودن بهتر است یا مادر مسن ؟
این سوالی است بحث برانگیز و افراد به عنوان پدرها و مادرهای آینده همچنان پیرامون ای مقوله از خود سوال هایی می پرسند ؛ آیا بهتر است فرزندان خود را هنگامی که جوان هستیم پرورش دهیم یا بگذاریم تا سن و تجربه مان بیشتر گردد؟
حال به این دو گروه مجزا می پردازیم و جنبه ی مثبت هر کدام را معرفی می کنیم.
فواید مسن تر بودن مادرها ؛
طبق مطالعات جدید ,کودکان مادران مسن تر نسبت به کودکان مادران جوان تر بهتر تربیت و پرورش می یابند, اما در ادامه این تحقیقات ,مادران جوان تر انرژی بیشتری برای همراهی و بازی با فرزندان شان را دارند و از بودن با کودکان شان لذت بیشتری خواهند برد.
در تحقیقات اخیر که به صورت مکتوب در مجله اروپایی Journal of Developmental Psychology منتشر شد ؛ محققان دانمارکی نزدیک به 5 هزار مادر در سنین مختلف همراه با فرزندان شان را تحت بررسی خود قرار گرفته بودند , فرزندان این افراد بین 7 الی 15 سن داشتند.
طبق آن ,دریافتند که مادران مسن تر تمایل کمتری به تنبیه کردن فرزندان شان را در مواجهه با مشکلات رفتاری ,اجتماعی و عاطفی نسبت به مادران جوان تر دارند. قابل توجه است که رفتارها و صحبت های مادران مسن تر تاثیر کمتری بر فرزندان 15 ساله به بالا دارد.
همچنین پژوهشگران خاطر نشان کرده اند که کودکانی با مادرهای مسن تر از نظر مهارت های زبانی و اجتماعی قوی تر از هم سن و سالان خود با مادرهایی جوان تر هستند , با صرف نظر از عوامل دیگر مانند مسائل آموزشی ,اقتصادی و غیره , این موضوع (زبان شناسی , اجتماعی) در مورد همه این گونه کودکان کاملا صدق می کند.
داشتن عمری طولانی تر ؛
از فواید دیگر بالا بودن سن خانم ها برای مادر شدن بدین ترتیب می باشد که زنانی که اولین فرزند خود را پس از 25 سالگی داشتند , 11 درصد بیش از هم سن های خود عمر خواهند کرد. بررسی هایی که درمورد دلیل طولانی تر بودن سن مادران مسن نسبت به مادران جوان باشد به طور قطع وجود ندارد ؛
شاید بخاطر آن است که مادران مسن تر با سلامت جسمی طولانی تری برخوردار بودند و بیماری هایشان از پس از ورود فرزندان شان به این دنیا آغاز شده است یا تجربه بیشترشان موجب گشته با مشکلات شان راحت تر کنار بیایند و آن ها رفع کنند , پس کمتر حرص و خودخوری که خود از عوامل اصلی بیماری هاست, خواهند کرد.
فواید جوان بودن مادرها ؛
بزرگترین عوامل منفی در ارتباط با به تاخیر انداختن زایمان و بچه دار شدن , سلامت و انرژی فراوان می باشد. درست است که حاملگی و زایمان برای مادران مسن دشواری تر از مادران جوان خواهد بود. اما در دنیای تکنولوژی و توسعه یافته ای که هم اکنون در آن مشغول به زندگی هستیم , مراقبت های پزشکی بالا و پیشرفته باعث کاهش نگرانی های افراد می گردد.
البته جوان بودن مزایای عالی خاص خود را نیز به همراه دارد , دوره بارداری در زنان جوان تر آسان تر خواهد بود و همچنین پس از پایان بارداری و زایمان نیز این مادران سریع تر بهبودی خویش را پیدا می کنند.
مادران جوان مشکلات کمتری در باردار شدن شان دارند و حتی اگر مشکلاتی هم وجود داشته باشد زمان بیشتری برای جبران آن پیدا خواهند کرد. این مادران زمان بیشتری را برای لذت بردن از دوره مادرانه یا حتی مادربزرگ شدن خود را دارند ولی مادران مسن تر ممکن است خیلی از وقایع زیبای زندگی نوه هایشان را از دست بدهند.
پرانرژی تر بودن مادرهای جوان ؛
داشتن فرزند در هنگام جوانی ,فرصت های طولانی تری را بر زنان بوجود می آورد تا وقت خود را با فرزندان شان سپری کنند و رابطه صمیمی تری با آن ها فراهم سازند. تحقیقات نشانگر آن هستند که مادرهای مسن در برابر فرزندان شان آرام تر و بی حوصله تر برخورد می کنند در حالی که مادرهای جوان اشتیاق بیشتری به بازی کردن و جنب و جوش داشتن با کودکان شان دارند.
از همه چیز مهم تر آن که مادرهای جوان به خوبی می توانند خود را با شرایط متغیر سازگار سازند و زندگی را برمبنای آن تغییر تنظیم کنند که این موضوع کمک بسیاری به رشد فرزندان شان خواهد داشت , آن ها در سنین 40 سالگی خود زمانی که فرزندهایشان رشد خود را کرده اند و قادرند گلیم خود را از آب بیرون بکشند , وقت آزادتری برای خود خواهند داشت و زمان آن را پیدا می کنند تا از زندگی شان لذت ببرند.
نکته پایانی ؛
داشتن بچه در هر سن و سالی مشکلات و مزایای خود را دارد , اما این به مادر بستگی دارد که چگونه زندگی خود را مدیریت کند تا هم خود از آن بهرمند گردد و هم خانواده خویش از آن کانون نهایت لذت ببرند, در آخر مناسب ترین سن برای بچه دار شدن ,بسته به خودتان دارد که چه سنی را برای این کار بهتر می دانید.
نظر بدهید