تاریخچه مختصری از پیدایش هدفون ها
ابتدا در مورد این که هدفون ها چگونه وارد بازار گشتند صحبت می کنیم ؛ هدفون ها در سال 1910 توسط Nathaniel Baldwin به بهترین شکل طراحی و توسعه یافتند، با توجه به مجله Smithsonian ؛ وی اولین محصول خود را به آمریکایی ها فروخت.افرادی همچون ملبان ها دریافتند که با استفاده از این هدفون ها می توانند جلوی بسیاری از سروصداهایی که در محل کارشان(قسمت سوخت کشتی) در معرض آن ها قرار دارند را بگیرند و از آن به نوعی بکاهند.اگر به همین شکل پیش برویم به جنگ جهانی دوم می رسیم ؛ زمانی که John Koss موسیقیدان jazz ، اولین هدفون هایی را طراحی کرد که فقط در خصوص گوش دادن به آهنگ کاربرد داشتند ، این هدفون ها تا حد بسیاری حالت زنده ای از سالن ارکسترا را بوجود می آوردند و سریعا علاقه مندان به موسیقی را به خود جذب نمود.
وارد شدن برند Sony در بازار
تا قبل از برند سونی ، تقریبا تا 30 سال ، هدفون ها به یک شکل تولید می شدند تا هنگامی که Sony پا به میدان نهاد و در طراحی آن تغییراتی را اِعمال کرد، او هدفون ها را کوچک تر نمود به طوری که در گوش افراد جای بگیرند و بدین ترتیب از این طریق بتواند واکمن های خود را نیز بفروشد.
Sony با هدفون های جدیدش تا سال ها محبوبیت خود را حفظ کرده بود تا اینکه در سال 2001 ، اپل و Steve Jobs آی پاد را معرفی کرد که همراه با آن هندزفری های سفید رنگی را نیز به مصرف کنندگان عرضه کرد که بدون هیچ وقفه ای افراد می توانستند آن ها را در گوش میلیون ها نفر چه کودک چه بزرگسال ببینند.
هدفون ها همواره یک تهدید برای شنوایی مان محسوب می شدند، خصوصا زمانی که افراد برای مدت طولانی ای به آهنگی با صدای بلند گوش فرا می دهند، در کنار همه این حرف ها، هندزفری هایی که در درون گوش ها قرار می گیرند درجه خطرناک تری را در از دست دادن شنوایی خواهند داشت ، زیرا این نوع هدفون ها اجازه ورود صداهای دیگری را به گوش نمی دهند و نوای آهنگ را مستقیما به داخل کانال گوش می فرستند.
هندزفری ها چه صدماتی به گوش ها می زنند؟
گوش ها اعضای حساسی هستند، زمانی که صدا وارد گوش می شود لرزش هایی بر پرده گوش ایجاد میکند، این لرزش ها بعدها به حلزون گوش منتهی می گردد ، حلزون گوش مکانی است که مایع موجود در گوش این نوسان ها را به موهای ریزی که اعصاب شنوایی را تحریک می کند، می رساند و سپس این اعصاب پیام منتقل شده را به مغز ارسال می کند و در پایان آن صدا تشخیص و شنیده می شد.
کم شنوایی زمانی اتفاق می افتد که سلول های مویی که در داخل گوش ها وجود دارند از بین بروند و صدمات متعدد با گوش دادن به موسیقی ها و صداهای بلند برای مدت طولانی اتفاق می افتد،با ابداع چنین هندزفری ها و Mp3هایی که قابلیت ذخیره هزاران آهنگ و باتری هایی با طول عمر فراوان را دارند ، افراد بیشتر از پیش به گوش دادن به موسیقی با صدای بلند روی می آورند.
چه فرکانسی از صدای بلند به شنوایی آسیب می رساند ؟
معمولا 85 دسی بل است . در دانشگاه Wichita State پزشک گوشی از دانشجویان درخواست کرد که موسیقی مورد علاقه شان را با مقدار صدایی که همیشه به آن گوش می دهند بوسیله هندزفری هایشان در گوش هایشان قرار دهند وی با در آوردن هندزفری ها دریافت که میانگین فرکانسی که دارند 110 الی 120 دسی بل می باشد که بیش از میزان پیشنهاد شده است.با چنین فرکانس صوتی ای دانشجویان می توانند پس از یک ساعت موسیقی گوش کردن برای همیشه شنوایی خود را از دست بدهند، تعجبی ندارد که نوجوانان از سال 1994 تاکنون با 33 درصد افت شنوایی مواجه بوده اند.
توصیه
برای جلوگیری از این واقعه، هر آهنگی را تا 60 دقیقه گوش کنید و صدای موسیقی پخش شده را تا 60 درصد کاهش دهید.شما می توانید به موسیقی دلخواهتان بدون استفاده از هر گونه هدفون و هندزفری گوش فرا دهید، نگذارید گوش هایتان بیش از این آسیب ببینند.
نظر بدهید