احساس تنهایی
در مقاله ای که انجمن روانشناسی آمریکا در سال 2017 منتشر کرده است عنوان شده که احساس تنهایی ممکن است بیشتر از چاقی به سلامت جسمانی یک فرد آسیب بزند. مردم جوامع پیشرفته امروزه با مسآله ای به نام اپیدمی تنهایی دست و پنجه نرم می کنند. احساس تنهایی منجر به افسردگی روی آوردن به مواد مخدر و الکلی و همچنین دیگر مسائل آسیب زا می شود.
احساس تنهایی سبب افزایش سطح هورمون استرس و نیز افزایش فشار خون می شود. این موارد مستقیماً بر قلب انسان که یکی از اندام های اصلی بدن برای زنده ماندن است می شود. درواقع می توان تهایی را مترادف قلب درد دانست.
اینکه انسان گهگداری احساس تنهایی داشته باشد چیزی غیر طبیعی نیست و در واقع زنگ خطر و هشدار محسوب نمی شود. اما، اگر حس تنهایی از بین نرفتی شود و مدام با فرد باشد می تاند منجر به انزوا و آسیب های جدی در تمام زمینه های سلامتی شود. موضوع مهم اینست که آسیب های آن معمولاً چند سال پس از ایجاد این احساس معلوم می شوند. اپیدمی تنهایی در عصر دیجیتال نسبت به قبل بیشتر رخ می دهد زیرا بسیاری از روابط اجتماعی با روابط مجازی جایگزین شده اند. به رغم اینکه وسایل ارتباطی به وجود آمده اند تا روابط را تسهیل کرده و زندگی بشر را ساده تر کنید، تنهایی و انزوا را برای بشر به ارمغان آورده اند.
افراد در تمام سنین ممکن است احساس تنهایی را تجربه کنند. اما، این احساس در افراد سالخورده شدید تر بوده و حتی می تواند مرگبار باشد. به همین دلیل در صورت داشتن حس تنهایی نباید ان را به حال خود رها کنید تا بلکه از قلب شما بیرون برود و باید به فکر درمان و از بین بردن چنین حسی باشید.
احساس تنهایی دقیقاً چیست ؟
نورمن کویینز در کتاب پر فروش آناتومی بیماری عنوان کرده است که “خواسته ی ابدی تک تک ابناء بشر از بین بردن حس تنهایی است.” این جمله در واقع سخن قلب بسیاری از مردم است. در زمینه ی تنهایی بسیاری از شعرا ونویسندگان نیز دست به قلم برداشته و نوشته هایی را خلق کرده اند که نشان دهنده ی فراگیر بودن و اهمیت چنین حسی یعنی احساس تنهایی در بین مردم و هم چنین ناخوشایند بودن آن است.
تعریف احساس تنهایی
در فرهنگ واژگان مریام وبستر احساس تنهایی به این شکل تعریف می شود: دور از جمع بودن، از مردم فاصله گرفتن، از تنها بودن احساس ناراحتی کردن یا احساس غم و اندوه و ویرانی داشتن.
اشراف داشتن به این مسأله اهمیت دارد که از نظر جسمانی تنها بودن لزوماً سبب ایجاد احساس تنهایی نیست. تنهایی یک حالت منفی است که به دنبال ان منجر به انزوا می شود. فرد حس می کند چیزی کم دارد. امکان این نیز وجود دارد که فرد در میان جمعی باشد و همچنان حس تنهایی همراه او باشد. که این سطح از حس تنهایی بسیار تلخ تر است.
از طرف دیگر نوعی حس تنها بودن نیز وجود دارد که بار مثبت داشته و نشان استقلال فرد است.
راه کار هایی برای رهایی از احساس تنهایی
احساسات زودگذر تنهایی مسأله ی مهمی نیست که ملزوم توجه باشد. اما در صورت تداوم و مشکل ساز شدن راه های زیر را امتحان کنید:
از فناوری و شبکه های اجتماعی کمتر استفاده کنید
استفاده از شبکه های اجتماعی لذت بخش است. جنبه ی مثبت این است که از طریق اینترنت می توانید با افراد زیادی رابطه داشته باشید. اما، جنبه ی منفی استفاده از شبکه های اجتماعی آنست که زمان زیادی را از شما می گیرد و باعث می شود تمام فرصت هایی را که می توانید به صورت حضوری در خارج از منزل صرف تفریح و تازه کردن انرژی خود کنید هدر می دهد.
مقاله ای که در سال 2017 منتشر در مجله پزشکی آمریکایی منتشر شد، استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی را با احساس انزوای اجتماعی مرتبط دانست. این مطالعه روی 1787 فرد در سنسن بین 19 تا 2 سال انجام شده بود و مشخص کرد که افراد با استفاده از شبکه های اجتماعی به مدت بیش از دو ساعت در روز دو برابر افراد معمولی احساس تنهایی و انزوا داشتند. همچنین افرادی که در هفته بیش از 58 بار به شبکه های اجتماعی سر می زدند دو برابر افرادی که در هفته کمتر از 9 بار از این شبکه ها استفاده می کردند درگیر انزوای اجتماعی بودند.
استفاده از شبکه های اجتماعی برای کودکان…
موضوع مهم دیگر این است که چگونه فناوری شبکه های اجتماعی را اختیار کودکان قرار دهیم تا دچار احساس تنهایی، افسردگی و اضطراب نشوند. باید بدانید که کودکان ما از رفتار های ما الگو برداری می کنند. پس قدم اول برای تربیت صحیح این است که در کنار اعضای خانواده به هیچ وجه سرگرم شبکه های اجتماعی نشوید. همچنین برای استفاده از این امکانات محدودیت زمانی قائل شوید.
زمان بیشتری را خارج از خانه صرف کنید
قرار گرفتن در طبیعت و در پارک ها برای نشاط روح انسان مفید است. شما برای سپری کردن ساعاتی در خارج از خانه می توانید برنامه ریزی داشته باشید. برای مثال به کلاس های آموزشی مورد علاقه یا باشگاه بروید. قرار گرفتن در معرض نور خورشید، هوای تازه و طبیعت برای افزایش سطح هورمون سروتونین لازم است. سروتونین ماده ی شیمیایی ترشح شونده از مغز است که احساس نشاط و خوشحالی در افراد ایجاد می کند. روابط دوستانه و ارتباطات صمیمانه نیز به ترشح بیشتر این هورمون کمک می کند.
قرار گرفتن در هوای تازه سبب اکسیژن رسانی بیشتر به بدن شده و به خودی خود می تواند احساس نشاط را در فرد بیشتر کند و خلق و خو را بهبود دهد. آمار خودکشی نیز در مناطق کوهستانی که اکسیژن کمتری وجود دارد بیشتر است. نقل قولی از آن فرانک نیز مؤید همین موضوع است: افراد ترسان، تنها و غمگین باید به جایی پناه ببرند که تنها آسمان، طبیعت و خدا را در آنجا حس کنند. در آن لحظه در می یابند که همه چیز همانطور است که باید باشد و غم و ترس و تنهایی وجود ندارد. طبیعت گردی سطح هورمون استرس را نیز در بدن کاهش می دهد.
با یک دوست یا عضوی از خانواده ارتباط غیر مجازی داشته باشید
گاهی به علت رنجیدگی از مسائل زندگی و شغلی احساس تنهایی به سراغ افراد می آید. در این زمان یکی از کارهای مناسب معاشرت با یک دوست قابل اعتماد است که بتوانید از او راهنمایی بگیرید، با او درد دل کنید و یا تنها بتوانید در کنار وی خوش بگذرانید.
فضای زندگیتان را با کسی شریک شوید
بسیاری از افراد در سراسر دنیا به علل مختلف از جمله تحصیل در شهری دیگر مجبورند که تنها زندگی کنند. تنها زندگی کردن نیز یکی از عوامال ایجاد احساس تنهایی و تشدید آن در روان افراد است. بهترین کار در این مواقع پیدا کردن یک هم خانه ی خوب است.
طبیعت را به خانه بیاورید
برای خودتان باغچه ی کوچکی درست کنید. یا در صورت نداشتن باغچه، جلو یکی از پنجره های نورگیر در خانه می توانید گلدان های مختلفی بگذارید. می توانید گل ها و گیاهان زیبا را خریداری کنید و یا با کاشت بذر شروع کنید. تماشای رشد و باروری حاصل دسترنج خودتان به شما انرژی و امید می دهد ضمن اینکه گیاهان هوای خانه را مطبوع می کنند و انرژی بخش نیز هستند. امروزه حتی بذر گل نیلوفر آبی نیز در دسترس است و می توانید آن را در گلدان آبی بکارید. ببینید حتی برکه ها را نیز می توانید به خانه خود بیاورید.
ارتباط خود را با خالق هستی تقویت کنید
ارتباط و اتصال با خالق هستی مایه ی آرامش خاطر و اطمینان قلب بشر است. سعی کنید تا می توانید به خداوند تکیه داشته باشید. شاید بهترین راه خلاصی از تمامی احساسات ناخوشایند همین باشد.
سخن آخر
اگر خودتان احساس تنهایی ندارید، باید بدانید که احساس تنهایی اپیدمی شایع عصر ماست. شاید در اطرافتان دوستان و اعضای فامیل به کمک شما احتیاج داشته باشند. دیگران را نادیده نگیریم.
سلام.ممنون .خیلی خوب بود.از دست اندرکاران وبسایت به
این خوبی سپاسگزارم
ما در زمینه درب های ضد سرقت و ضد حریق
فعالیت می کنیم.خوشحال میشوم از وبسایت ما دیدن کنید