کلم قمری چیست ؟
کلم قمری گیاهی با بافت سفت که بیشتر در کشور های محدوده ی آلمان مصرف می شود. این گیاه در شمال هند در بین سبزیجات قرار گرفته است. کلم قمری از خانواده کلم هاست و در شرایط نامطلوب قابلیت رشد ندارد. سبزیجات غده ای مانند کلم قمری پس از پخته شدن نیز نرم نمی شوند. کلم قمری به هر دو صورت خام و پخته قابلیت مصرف دارد. ریشه و برگ کلم قمری هر دو خوراکی بوده و سرشار از مواد مغذی هستند.
کاربرد کلم قمری در آشپزی
طعم کلم قمری شبیه ساقه ی کلم بروکلی است. از این نوع کلم همانند کلم های دیگر و هویج در انواع سالاد ها استفاده می شود. در بعضی از کشور ها نیز این کلم را به عنوان خوراک دام استفاده می کنند.
ارزش غذایی کلم بروکلی
کلم قمری حاوی انواع مواد معدنی از جمله مس، پتاسیم، منگنز، آهن، کلسیم و همچنین ویتامین هایی مانند ویتامین سی، ویتامین ب، ویتامین آ و ویتامین کا است، همچنین فیبر خوراکی و ترکیبات آنتی اکسیدانی زیادی در آن وجود دارند.
خواص درمانی کلم قمری
فواید کلم قمری برای سلامتی عبارتند از قابلیت آن در بهبود عملکرد گوارشی، کمک به کاهش وزن، محافظت از بدن در برابر سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن، تنظیم متابولیسم، افزایش گردش خون در بدن، تقویت استخوان ها، بهبود سلامت بینایی و محافظت و بهبود عملکرد عضلات و اعصاب.
فواید کلم قمری در بهبود گوارش
همانند سایر سبزیجات کلم قمری نیز فیبر خوراکی زیادی در خود دارد به همین دلیل باعث هضم و جذب بهتر مواد غذایی و بهبود حرکات روده می شود. کلم قمری سبب کاهش یبوست و نفخ نیز می شود، همچنین به دفع سنگ کلیه کمک میکند.
وزن را کم میکند
کلم قمری کالری بسیار کمی دارد و مصرف آن ویتامین ها و مواد معدنی بدن را تأمین می کند. به علاوه به دلیل فیبر زیاد موجود در آن احساس سیری به فرد می دهد. مصرف کلم قمری در کنار غذا و در سالاد سبب می شود هجم غذا های پر کالری کم تر شود و از پر خوری جلوگیری می کند.
افزایش سطح انرژی
پتاسیم یکی از عناصر معدنی موجود در کلم قمری است که به شدت بر کارکرد عصبی عضلانی بدن اثر می گذارد، به همین دلیل وجود کلم قمری در وعده های غذایی سبب افزایش انرژی و عملکرد عمومی بدن می شود.
تنظیم فشار خون
پتاسیم نقش اساسی در تنظیم و کاهش فشار خون بالا دارد. تنظیم گردش خون و فشار عروق سبب کاهش خطر سکته های قلبی و مغزی می شود. در واقع سدیم تحرک تمام مایعات بدن را تحت تأثیر قرار می دهد.
جلوگیری از کم خونی
مقدار زیادی آهن در کلم قمری وجود دارد که کمک زیادی به درمان کم خونی فقر آهن و جلوگیری از ایجاد آن خواهد کرد. ضعف، خستگی، سردرد، اختلالات معده، اختلال تمرکز و نارسایی کلی سیستم ایمنی بدن همگی می تواند در اثر کمبود آهن ایجاد شود که با مصرف سبزیجات برگ سبز مانند کلم قمری رفع می شوند، همچنین کلسیم موجود در کلم قمری سبب سبب بهبود جذب آهن می شود. بنابراین کلم قمری تقویت کننده ای همه جانبه برای سیستم ایمنی، قلب و عروق و خون محسوب می شود.
تقویت استخوان ها
با افزایش سن استخوان های بدن انسان کم کم دچار تحلیل می شود. یکی از راهکار های مقابله با ضعف استخوان ها در اثر افزایش سن ورزش مناسب همراه با مصرف مواد غذایی سرشار از مواد معدنی خواهد بود. منگنز، آهن و کلسیم موجود در کلم قمری همگی برای تقویت استخوان ها ضروری هستند، به ویژه در دوران جوانی مصرف چنین خوراکی هایی برای پیشگیری از پوکی استخوان در دوران پیری لازم است.
سلامت چشم ها
تغذیه مناسب برای سلامت چشم ها برای هر فردی لازم است. کلم قمری غنی از انواع کاروتن، ترکیبات آنتی اکسیدانی و ویتامین آ است که همگی برای سلامت چشم ها ضروری هستند. این مواد مغذی با خنثی سازی رادیکال های آزاد در سراسر بدن از جمله چشم به سلامت چشم ها کمک می کند.
بهبود سیستم سوخت و ساز بدن
کلم قمری غنی از ویتامین ب است که نقش مهمی در فرآیند های آنزیمی بدن دارد و سوخت و ساز بدن را بهبود می بخشد.
عوارض خاصی برای مصرف کلم قمری گزارش نشده است مگر اینکه به طور نادر فردی این نوع کلم حساسیت داشته باشد.
نظر بدهید