خانه » ساک حاملگی بدون قطب جنینی چیست ؟
ساک حاملگی بدون قطب جنینی
ساک حاملگی بدون قطب جنینی
فرزند و والدین

ساک حاملگی بدون قطب جنینی چیست ؟

ساک حاملگی بدون قطب جنینی

یک ساک حاملگی بدون قطب جنینی یعنی در تصاویر اولیه سونوگرافی و زمانی که ساک حاملگی تشکیل شده است، پزشک نتواند قطب جنینی را درون آن مشاهده کند. در ابتدای بارداری معمولاً سونوگرافی برای تایید بارداری انجام می شود. زیرا ممکن است آزمایش خون بارداری مثبت باشد و ساک حاملگی تشکیل شده باشد اما خبری از جنین نباشد.

رشد قطب جنینی از مراحل اولیه ی رشد جنین یا امبریو است و نبود آن می تواند خبر از یک بارداری پوچ بدهد.

 

مبانی قطب جنینی

قطب جنینی به صورت یک منطقه دارای ضخامت در امتداد کیسه زرده ظاهر می شود. کیسه ی زرده در مراحل اول نقش تغذیه ای دارد. گرچه در این مراحل رشد و تکثیر سلول ها وجود دارداما توده ی ایجاد شده هیچ شباهتی به جنین انسان ندارد.

قطب جنینی ظاهر منحنی شکل دارد. که یک سر و یک دم برای آن دیده می شود. طول این قطب جنینی اندازه گرفته می شود و از آن مدت زمان بارداری را به طور نسبتاً دقیقی تعیین می کنند. زمانی که طول آن به 2 تا 4 میلی متر برسد می تواند با سونوگرافی ترانس واژینال دیده شود و زمانی که طول آن به 5 میلیمتر برسد می توان صدای قلب را شنید.

اگر قطب جنینی در سونوگرافی مشاهده نشود علل مختلفی را می توان برای آن حدس زد.

 

تخمین اشتباه زمان بارداری

زمان تقریبی مشاهده ی قطب جنینی در سونوگرافی 5.5 هفته یا 6.5 هفتگی است. هر خطایی در تخمین سن بارداری  می تواند انتظارات پزشک از نتیجه ی سونوگرافی را تغییر دهد. معمولاً در ابتدا با توجه به زمان آخرین سیکل قاعدگی اقدام به تخمین هفته ی بارداری می کنند که به علت فراموشکاری و خطای افراد نمی تواند دقیق باشد. برای همین در صورت عدم مشاهده ی ساک بارداری و قطب جنینی اکثر پزشکان چند هفته زمان در نظر می گیرند و سونوگرافی را تکرار می کنند.

 

نقص بارداری

زمانی که پس از گذشت یک یا دو هفته طبق نظر پرشک سونوگرافی مجددا انجام شو و این بار نیز ساک حاملگی بدون جنین دیده شود، باید آن را نشانه ای از عدم ادامه ی بارداری دانست. عدم وجود قطب جنینی معمولاً به علت نقص کوروموزومی و عدم رشد جنین اتفاق می افتد.

ساک بارداری بدون جنین معمولاً به طور خود به خود سقط می شود. گاهی حتی بدون اینکه فرد از حاملگی خود باخبر شود سقط ساک حاملگی اتفاق می افتد و گاهی نیز چندین هفته در رحم مادر باقی می ماند و حتی رشد میکند. زمانی که قطر ساک به 25 میلی متر و بالاتر برسد و جنینی در آن مشاهده نشود، سقط قطعی در نظر گرفته می شود  و گاهی به مداخلات پزشکی از قبیل استفاده از دارو و یا کورتاژ نیاز می شود.

پس مشاهده ساک حاملگی بدون قطب جنینی همیشه به معنی نقص بارداری نیست.

 

منبع

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید