خانه » آیا می­دانید علت دروغگویی چیست ؟
علت دروغگویی
علت دروغگویی
روانشناسی

آیا می­دانید علت دروغگویی چیست ؟

علت دروغگویی

به علت دروغگویی حتی در دادگاه­ها سوگند های محکمی از فرد شاهد قبل از شهادت دادن گرفته می شود که حقیقت را بگوید و همه ی حقیقت را بگوید و چیزی جز حقیقت را نگوید.

آیا شما فرد صادقی هستید ؟ یا حد اقل تلاش می کنید در اکثر مواقع راست گو باشید ؟ یا گهگاهی پیش می آید که دروغ هم بگویید؟ اکثر افراد در عمر خود دروغ یا حد اقل دروغ مصلحتی را برای محافظت از خود و یا جلوگیری از جریحه دار شدن احساسات افراد تجربه کرده اند.

هر انسانی ممکن است دروغ بگوید. برخی از افراد هستند که یک روز را هم بدون دروغ سپری نمی کنند. البته بسیاری از دروغ ها در زندگی روزمره ی مردم جا افتاده اند تا اثر محافظتی و پنهان شدن از معرض خطرات را داشته باشند. گاهی برخی از افراد دروغ می گویند تا شخصیت بهتری از خود در نظر دیگران جلوه دهند. مثلا ممکن است موفقیت های خود را به دروغ کمی بزرگتر جلوه دهند تا جایگاه بهتری پیدا کنند.

 

دلایل بی پایان

به نظر می رسد بررسی دلایل دروغگویی در انسان انتهایی ندارد. اما عمده ترین دلایل پنهان کردن اشتباهات و رفتار های نادرست و زیبا تر کردن تصویر خود در نظر دیگران است. این کار می تواند به منظور کسب قدرت و منافع مادی و … باشد.

 

نظر علم

دانشمندان معتقدند که دروغگویی مدت کمی پس از شکل گیری ساختار زبانی در مغز بروز پیدا می کند. کودکان می توانند بین سه تا پنج سالگی از محیط اطراف خود، دروغ گفتن را بیاموزند. با پیچیده تر شدن ساختار زبانی کودکان، دروغ ها نیز شکل پیچیده تری به خود می گیرند. تا جایی که برخی در بزرگسالی به نحوی قادر به دروغگویی هستند که هیچ کس نتواند ان دروغ را تشخیص دهد. تحقیقات دانشمندان بر روی مغز افرادی که مرتب دروغ می گویند ثابت کرده است که حجم فیبر های عصبی در در ناحیه کورتکس مغزی 20% بیشتر است که می تواند به آن ها در سرعت دروغی و حلاجی وقایع کمک کند.

 

اثر دروغ

برخی از تحقیقات نشان می دهند هر دروغبه سهم خود پاسخ بخش آمیگدال یا بادامه مغز را کند و ضعیف می کند. این امر شاید توجیهی برای تمایل به گفتن دروغ های بیشتر  و تلاش بیشتر برای فریب دیگران باشد. پس باید از همان ابتدا جلوی دروغ را گرفت.

آموزه های عمیق فرهنگی ما اذعان دارند که دروغ گویی به هر دلیلی که باشد صفت اخلاقی غیر پسندیده ای است:

جز راست نباید گفت / هر راست نشاید گفت

با رشد رسانه در جهان میزان دروغ گویی و فریب بیشتر شده و تشخیص آن نیز سخت تر شده است و بررسی دلایل و علت دروغگویی می تواند به رفع این مشکل اخلاقی کمک کند.

 

منبع

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید