خانه » در مورد افسردگی در سالمندان چه می دانید
افسردگی در سالمندان
افسردگی در سالمندان
روانشناسی

در مورد افسردگی در سالمندان چه می دانید

افسردگی در سالمندان

افسردگی در سالمندان، یک بیماری رایج است. افسردگی یک بیماری است  که بر سلامت روحی و جسمی تأثیر می گذارد. هرکسی از جمله افراد مسن ممکن است به افسردگی مبتلا باشند. علاوه بر علائم معمول، افسردگی در سالمندان ممکن است با توهم یا اختلال حواس همراه باشد.

 

افسردگی به عنوان اثر جانبی یک دارو

بروز افسردگی در سالمندان ممکن است عارضه جانبی مصرف برخی از داروها باشد. اگر فرد سالخورده داروهای متعددی مصرف می کند، بیشتر در معرض خطر افسردگی است. افراد مسن حساس هستند زیرا با افزایش سن، بدن آنها در متابولیزه و پردازش داروها کارآیی کمتری پیدا می کند. برخی از داروهایی که مصرف آنها، در ابتلا به افسردگی تاثیر دارد:

قرص خواب آور؛ داروهای آنتی کولینرژیک برای درمان اختلالات دستگاه گوارش؛ استروژن ها؛ داروی درمان بیماری پارکینسون؛ داروهای درمان کلسترول بالا؛ داروهای ضدّ فشار خون.

 

مسیر بهبود سلامتی

افسردگی در بزرگسالانی که بیش از 65 سال سن دارند رایج است. افراد مسن به دلایل بسیاری می توانند افسرده شوند. دلایل احتمالی افسردگی در آنها عبارتند از:

کهولت سن؛ بازنشستگی؛ وضعیت جسمانی مانند سرطان، بیماری قلبی، بیماری پارکینسون یا اختلالات تیروئید؛ از دست دادن عزیزان؛ عدم استقلا و ناتوانی. انتقال به خانه سالمندان یا مرکز مراقبت.

برخی از افراد مسن که افسرده هستند، ممکن است دچار زوال عقل باشد؛ مانند بیماری آلزایمر. تمیز دادن  بین این علائم و تغییراتی که به طور طبیعی هنگام پیری رخ می دهد، دشوار است. همچنین سالمندان ممکن است به پزشک یا مراقب خود نگویند که چه احساسی دارند و در نتیجه کمک لازم را دریافت نکنند. افسردگی یک عیب نیست که از آن خجالت بکشیم؛ بلکه یک بیماری است که قابل درمان است.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

پزشکان توصیه می کند که سالمندان از لحاظ ابتلا یا عدم ابتلا به افسردگی تحت معاینه قرار گیرند. اگر در خانه از سالمند مراقبت می کنید، به رفتار آنها توجه کنید. اگر متوجه تغییرات یا علائم افسردگی شدید، به پزشسک مراجعه کنید. تشخیص و درمان به موقع افسردگی فرد سالخورده، از اهمیت بالایی برخوردار است.

احساس غم و اندوه در بعضی مواقع طبیعی است. اما اگر این احساسات استمرار پیدا کنند و مانع از فعالیت های معمول شوند، ممکن است نشانه ی افسردگی باشد. پزشک پس از معاینه، شما را به یک متخصص یعنی مشاور، درمانگر، روانشناس یا روانپزشک ارجاع می دهد. ترکیبی از مشاوره و دارو می تواند به درمان افسردگی در اکثر افراد مسن کمک کند. لازم است که مراجعه کننده، در مورد تمام داروهایی که مصرف می کند به پزشک اطلاع دهد؛ زیرا همانطور که بیان شد، گاهی ممکن است مصرف یک دارو باعث افسردگی در سالمندان شود.

 

منبع