خانه » کمک به فرزندان برای غلبه بر ترس از بازگشت به مدرسه
ترس از بازگشت به مدرسه
ترس از بازگشت به مدرسه
فرزند و والدین

کمک به فرزندان برای غلبه بر ترس از بازگشت به مدرسه

ترس از بازگشت به مدرسه

کودکان بسیاری در دنیا ترس از بازگشت به مدرسه را تجربه می کنند. با شیوع بیماری کوید 19 در دنیا و تعطیلی طولانی مدت مدارس این مشکل بیشتر نیز شده است. افرادی که دچار اضطراب های اجتماعی هستند دچار خجالت از دیگران می شوند و از قضاوت مردم نسبت به خودشان هراسانند.

در موقعیت های معینی افرادی که دچار اضطراب می شوند تپش قلب پیدا کرده و آدرنالین در خون آن ها جریان پیدا می کند. واکنش بدن در این شرایط جریان دادن بیشتر خون برای اکسیژن رسانی به قلب و مغز و حتی کاهش سرعت گوارش است. این واکنش ها در موقعیت های خطرناک به فرار کمک می کنند. اما در شرایط روتین و به مدت طولانی بسیار آسیب رسان خواهند بود.

 

دلیل دچار شدن به اضطراب اجتماعی

اضطراب اجتماعی معمولاً به این دلیل رخ می دهد که فرد تصور می کند دیگران او را احمق می پندارند و یا مورد قضاوت دیگران قرار می گیرد. ممکن است تمام افراد تا حدی به نظر دیگران اهمیت بدهند، اما برای افراد دچار اضطراب اجتماعی این مساله نوعی تهدید است.

 

تاثیر اضطراب بر عملکرد تحصیلی

پژوهش ها نشان می دهد که اضطراب در کودکان و عدم وجود سلامت روانی می توانند آن ها را از سنشان عقب تر نگه دارد. مثلا در سن سه سالگی به اندازه ی 7 تا 11 ماه کمتر از دیگران رشد پیدا می کنند و در سن 9 سالگی به اندازه 1.5 تا 2.8 سال از یادگیری عقب می مانند. زیرا اضطراب سبب می شود این کودکان ارتباط کمتری با محیط های آموزشی داشته باشند و فعالیت های آموزشی را انجام ندهند.

 

راه هایی برای غلبه بر اضطراب اجتماعی

زمانی که بدن تحت فشار و تنش روانی قرار دارد فکر کردن دشوار می شود. در شرایط اضطراب خوب است به فرزندان آموزش دهید تا راه های کاهش تنش با تنفس را یاد بگیرند و با آهسته کردن وطولانی کردن دم و بازدم، فشار جسمانی اضطراب را کاهش دهند. در این زمینه حتی اپلیکیشن های خوبی برای گوشی های هوشمند وجود دارد.

 

افزایش اضطراب با فاصله گرفتن

اضطراب اجتماعی کودکان با دور ماندن از اجتماع شدت می گیرد. اجتناب از برقراری تماس چشمی، پاسخ ندادن به سوالات در مدرسه و مدرسه نرفتن اوضاع را بدتر خواهد کرد. باید به فرزندان کمک کنید تا با کسب موفقیت های کوچک و ارتباط گرفتن بیشتر با آشنایان بر اضطراب خود غلبه کنند.

 

تغییر نگرش نسبت به اضطراب

به فرزندان القا نکنید که وضعیت اضطراب شرایط خیلی بدی است. این شرایط جسمانی برای حفاظت از ما در برابر خطر به وجود می آید و باید علائمی مثل تپش قلب و … را مفید دانست. از طرفی نباید در نادیده گرفتن اضطراب عمل تندی داشت. ممکن است بیش از حد نادیده گرفتن اضطراب سبب شود فرزندان دیگر تلاشی برای غلبه بر اضطراب اجتماعی و ترس از بازگشت به مدرسه خود نکنند.

 

منبع