در دنیای امروز، وجود گوشی همراه نقش مهمی در زندگی و سفرهای ما دارد؛ اما وقتی که به ایران سفر میکنید، باید قوانین ریجستری گوشی مسافری 1403 را بدانید و به آن عمل کنید. طبق قوانین حال، هر مسافر فقط میتواند یک بار در سال گوشی خود را با استفاده از پاسپورت، به ثبت برساند. این قانون، برای کنترل واردات غیرقانونی و جلوگیری از قاچاق گوشیها به اجرا درآمده است. حال اگر قصد سفر به ایران را دارید باید در ابتدا هزینه ریجستری گوشی مسافرتی با پاسپورت را پرداخت کنید و تمامی مراحل قانونی ریجستری گوشی را به نحو احسنت انجام دهید. توجه به این محدودیتها و برنامهریزی دقیق، نه تنها از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری میکند، بلکه به شما اطمینان میدهد که گوشی به طور رسمی در شبکههای مخابراتی ایران فعال خواهد شد و به راحتی میتوانید از آن استفاده کنید.
ریجستری گوشی چیست؟
ریجستری گوشی یک سیستم نظارتی است که به وسیله دولت یا نهاد مرتبط، برای جلوگیری از قاچاق گوشی انجام میشود. به بیان سادهتر، ثبت رسمی شماره IMEI (شماره سریال جهانی گوشی) در سامانه همتا، توسط یک شماره همراه را ریجستری میگویند. اگر گوشی خود را به صورت مسافری وارد کرده اید، پس از پرداخت هزینههای گمرکی گوشی مسافرتی و ثبت در سامانه همتا، گوشی توانایی اتصال به شبکههای مخابراتی را خواهد داشت، در غیر این صورت غیر قابل استفاده خواهد بود.
رجیستری گوشی آیفون
برای فعال شدن گوشی آیفون، سامسونگ و شیائومی در ایران باید آنها را ریجستر کرد. برای ریجستری گوشی آیفون، اگر گوشی را به صورت مسافری وارد کرده اید تا 30 روز پس از ورود میتوانید گوشی را ریجستری کنید. چنانچه مسافر هستید، در سامانه گمرک باید اطلاعات پاسپورت و گوشی خود را وارد کرده و هزینه گمرکی را که با توجه به مدل گوشی متغیر است، پرداخت کنید و از طریق سامانه همتا کد فعالسازی را دریافت کنید، تا گوشی برای شما فعال شود. لازم به ذکر است که مراحل ریجستری گوشی شیائومی نیز همانند بقیه گوشیهاست ولی هزینه گمرکی ریجستری گوشی آیفون نسبت به دیگر گوشیها به دلیل قیمت بالایی که دارد بیشتر است و بر اساس ارز و قیمت جهانی گوشی محاسبه میشود.Top of FormBottom of Form
رجیستری گوشی سامسونگ
زمانی که یک گوشی جدید از سری Samsung Galaxy، را تهیه میکنید، اولین قدم راهاندازی و استفاده از آن است. اگر گوشی سامسونگ را از طریق مسافری تهیه و وارد نمودهاید، باید رجیستری دستگاه را در سامانه همتا و سپس آنرا در اپلیکیشن Samsung Membersثبت کنید تا گارانتی برای شما فعال گردد. با انجام این کار میتوانید دسترسی کامل به جزئیات محصول تهیه شده داشته باشید. همچنین زمانیکه در سامانه همتا دستگاه خود را ثبت میکنید، گوشی شما به طور رسمی فعال شده و قابل استفاده است.
قوانین ریجستری
کلیه موبایلها با برندهای مختلف، به شرطی که از قانون ریجستری گوشی مسافرتی پیروی کنند، میتوانند وارد کشور شوند؛ اما طبق قوانین، هر مسافر تنها می تواند یک دستگاه موبایل وارد کشور کند. حال به معرفی قوانین ریجستری گوشی میپردازیم.
محدودیت واردات
| گوشیهایی که از طریق پرداخت گمرک و بهطور کاملا قانونی وارد کشور میشوند قابل رجیستری هستند و گوشیهای قاچاق نمیتوانند در سامانه ثبت شوند. |
ثبت IMEI | در ابتدا باید شماره IMEIگوشی در سامانه همتا ثبت شود که با استفاده از شماره موبایل و اطلاعات مسافر یا خریدار انجامپذیر است. |
مدت زمان فعال بودن
| اگر میخواهید بیشتر از 30 روز گوشی توسط سیم کارت ایرانی استفاده شود، باید آنرا در سامانه همتا به ثبت برسانید؛ در غیر این صورت، گوشی غیر فعال میشود. |
خدمات سامانه همتا
| تمامی خدمات نظیر، استعلام اصالت گوشی، بررسی وضعیت ثبت و انتقال مالکیت گوشی توسط سامانه همتا صورت میگیرد. |
محدودیت مسافران
| به منظور جلوگیری از قاچاق گوشی، هر مسافر فقط یک بار در سال میتواند گوشی خود را با استفاده از پاسپورت ثبت کند. |
علت اجرای طرح ریجستری
طرح رجیستری گوشی مسافرتی موجب افزایش کیفیت و بهبود شرایط واردات گوشی میگردد؛ در زیر به معرفی چند نمونه از مزایای این طرح میپردازیم.
- کنترل کیفیت و ایمنی: گوشیهایی که وارد ایران میشوند در ابتدا باید تست SAR را انجام دهند؛ این تست به نظارت و کنترل دستگاههای وارداتی کمک شایانی مینماید.
- قانونی شدن واردات: استفاده از طرح ریجستری مانع از قاچاق گوشی میشود و خریداران با خیال راحت میتوانند از خدمات پس از فروش گوشی استفاده کنند.
- درآمد و جلوگیری از تقلب در فروش گوشی: استفاده از طرح رجیستری گوشی مسافرتی باعث جلوگیری از ورود گوشیهای بیکیفیت و تقلبی میشود و به دولت کمک میکند تا از واردات تلفن همراه به درآمد برسند.
جریمه تخلف از طرح رجیستری موبایل چیست؟
تمامی دستگاههایی که از سیم کارت استفاده میکنند توسط سامانه هوشمند نظارت و کنترل میشوند و در صورت فعالیت مشکوک به سرعت شناسایی میگردند. لازم به ذکر است که انجام ندادن طرح ریجستری گوشی جرم است و باعث به وجود آمدن مشکلاتی میشود. دستگاههایی که رجیستر نشدهاند، از اتصال به شبکههای مخابراتی محروم میشوند و عملاً غیرقابل استفاده خواهند بود. به منظور جلوگیری از این مشکلات، باید قبل از خرید با شمارهگیری *7777# از اصل بودن دستگاه مطمئن شوید.
رفع مشکلات قضایی در رجیستری موبایل
در صورت بروز مشکلات قانونی هنگام استفاده از گوشی از وکیل گمرک کمک بگیرید. اگر بدون اطلاع از تقلبی بودن، گوشی خریدید با مراجعه به سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان و تولیدکنندگان یا سازمان تعزیرات حکومتی میتوانید شکایت خود را ثبت کنید هرچند ممکن است نتیجهای نداشته باشد ولی به شما کمک میکند تا مسیر قانونی برای پیگیری مشکل خود را طی نمایید.
هزینه رجیستری گوشی مسافری با پاسپورت
در گذشته باید برای ریجستر کردن گوشی هزینهای پرداخت میشد اما امروزه میتوان بدون پرداخت هزینه و به وسیله خود شخص این کار را انجام داد. هزینه رجیستری گوشی مسافری در ایران شامل دو بخش اصلی است
- مالیات گمرکی : مقدار پولی است که بر اساس برند، مدل و ارزش گوشی باید پرداخت شود که معمولا 15 درصد قیمت گوشی در بازار جهانی است که در گمرک به ریال محاسبه میشود.
- هزینههای ثبت در سامانه همتا : بعد از پرداخت مالیات گمرکی، گوشی را در سامانه همتا ثبت نمایید که این کار رایگان است؛ ولی اگر گوشی را به صورت مسافری وارد کردهاید باید توسط اطلاعات پاسپورت آنرا ثبت نمایید.
نتیجه گیری
به عنوان سخن آخر، هر مسافر میتواند تنها یک گوشی موبایل را در هر بار ورود به ایران ریجستر کند. برای گوشیهای بیشتر، باید از پاسپورتهای مختلف یا ثبت گوشیها در دفعات مختلف استفاده کنید. هنگام ثبت نام، مطمئن شوید که تمام اطلاعات شامل سیم کارت، شماره شناسایی و مشخصات گذرنامه صحیح است. اگر قصد دارید بیش از یک ماه در ایران بمانید، لازم است این نکته را بدانید که دوره شمارش از زمان قرار دادن سیم کارت آغاز میشود. همچنین، اقامت شما نباید بیش از سه ماه باشد .توجه داشته باشید که به دلیل تحریمها، پرداخت هزینههای ثبت نام با کارتهای اعتباری بینالمللی ممکن نیست.
نظر بدهید