خانه » بیماری های کلیوی و روزه داری
بیماری های کلیوی و روزه داری
بیماری های کلیوی و روزه داری
بهداشت و سلامت

بیماری های کلیوی و روزه داری

چگونه با مشکلات روزه داری مقابله کنیم؟

در ماه مبارک رمضان شرایط مصرف خوراکی ها و نوشیدنی ها و بدن اشخاص دچار تغییر می شود که این مساله کاملا طبیعی می باشد و اصلا جای نگرانی ندارد و روزه داری بهترین فرصت برای دفع مواد مضری که در بدن وجود دارد و تنظیم متابولیسم آن به صورت طبیعی است.

ارتباط مستقیمی ای بین مقدار مایعی که افراد می نوشند و رنگ ادرار وجود دارد، ادرار بهترین معیار برای فهمیدن کمبود آب در بدن مان است. هر چه ادرار زرد و غلیظ باشد به معنی کم مصرف کردن آب می باشد که در این مواقع این رنگ،حتی داشتن سوزش و درد پهلوها نیز بسیار عادی می باشد.

چه کار کنیم که در این 15 ، 16 ساعت روزه داری کلیه ها تحت فشار نباشند؟ کسانی که به بیماری های کلیوی دچار هستند باید چه تدبیری را بیاندیشند و چه مراقبت هایی را داشته باشند؟ به طبع بدن ما در طول روز دچار کم آبی می شود.

چگونه کمبود آب بدن در روزه داران جبران شود؟

ما باید با دو استراژی در این وهله زمان بین افطار تا سحری را تنظیم و سپری کنیم ؛

یک : استراتژی جایگزین ؛ بدین معنا که در هنگام افطار مایعاتی را بنوشیم تا به سرعت جذب شود و آب از دست رفته بدنمان را جبران کند ، همچون آب ، آبمیوه های طبیعی ، شربت آبلیمو و …

دو : استراتژی نگاهدارنده ؛مختص ساعت 12 به بعد می باشد ، مشخصات مایعاتی که در این زمان مصرف می شود باید طوری باشد که کلیه ها سریع آنان را تسویه کنند ، مایع و مواد مفیدشان جذب بدن و مواد بی فایده دفع گردند. برای اینکه بتوانیم این 12 -13  ساعت را تحمل کنیم باید از این استراتژی استفاده کنید .

شاید افراد به این فکر کنند که پس تا می توانند باید مایعات بنوشند خیر در این بخش نوشیدنی ها پاسخگو نمی باشند و نگاهدارنده نیستند ، در این ساعات استفاده از میوه ها بسیار گزینه مناسبی برای ذخیره مقدار آب مورد نیاز بدن می باشند .

زیرا میوه ها سریعا جذب بدن می شوند و آب فراوانی را به همراه دارند ,مانند ؛ سبزیجات، سیب ، گلابی ، خیار و … و همچنین مواد غذایی آبکی که در راس آنان سوپ قرار دارد ،این ها بهترین جایگزین ها و نگاهدارنده ها هستند . مصرف مقدار اندکی نمک خصوصا هنگام سحر بسیار کمک کننده می باشد .

توجه داشته باشید که نوشیدن آب فراوان در افطار و دفع سریع آن تنها آب از دست رفته را جبران و عطش انسان را برطرف می کند و نمی تواند توانمندی و تحمل شخص را در روز آتی افزایش دهد .

در مقابل نیز اگر موادغذایی پرنمک ، خیلی شیرین و یا حتی صرفا از غذا استفاده شود و نوشیدنی ای مصرف نگردد موجب کم آبی و خشکی بدن می گردد.

 

شرایط روزه داری برای بیماران کلیوی

این افراد به چند دسته تقسیم می شوند ؛

  • بیمارانی که مبتلا به عفونت ادراری هستند دو گروه اند : عفونت ادراری حاد ،عفونت ادراری جاری
  • نارسایی کلیه
  • سنگ کلیه

عفونت ادراری حاد

بیمارانی به ناگاه دچار عفونت ادراری و سوزش هستند که این بیماران تحت درمان 24ساعته قرار می گیرند و بعد از مصرف نوعی آنتی بیوتیک مخصوصی که دکتر برایشان تجویز می کند ، درمان می شوند.

عفونت ادراری جاری

بیمارانی هم هستند که پس از نوشیدن مقدار بسیاری آب ،دائما باید به دستشویی بروند و دچار عفونت ادراری جاری مزمن می باشند ، به طوری که توانایی نگهداری آن را ندارند ،این افراد باید از قبل،حتی پیش از ماه رمضان تحت درمان قرار گیرند، تا بتوانند روزه هایشان را بدون هیچ مشکلی بگیرند .

نارسایی کلیه

افرادی که مبتلا به نارسایی کلیه هستند کراتینین بدنشان ، بالای 1.5 و 1.7 است که نشانگر ؛ کم کاری ویا همان نارسایی کلیه هایشان می باشد ،این افراد و کسانی که پیوند کلیه کرده اند و داروهایی را که مربوط به پیوند کلیه می شود را باید استفاده کنند ،زمانی که حالشان بهبود یافت باید روزه بگیرند.

سنگ کلیه

افرادی که سنگ کلیه دارند ،در کل طیف وسیعی از این عارضه وجود دارد , زیرا سنگ در جریان بیماری های شایع قرار دارد ، اگر سنگ ریزه هایی , 2 میلی تا 4 میلی در سونوگرافی گزارش شده است ، و سنگ ها به خودی خود دفع می شوند و منعی برای روزه گرفتن شان وجود ندارد. توصیه می شود که در زمان بین افطار تا سحر مایعات زیادی بنوشند .

در صورتیکه سنگی جلوی کلیه را بگیرد فرد بیمار در شرایط اورژانسی قرار می گیرند و باید سریعا با روش درستی درمان شوند که روش ها از این قبیل می باشند ؛ سنگ شکنی برون اندامی و سنگ شکنی درون اندامی که پزشک با دوربینی، سنگ ها را شناسایی کرده و آنان را خرد میکند .در این صورت فرد درمان می شود و از آن پس قادر است روزه هایش را بگیرد . تاکید می شود که این یک وضعیتی اورژانسی است اگر فرد تا قبل از ماه رمضان برای خارج کردن سنگ ها اقدام نکند، از گرفتن روزه باید خودداری فرماید.

یک نوع بیمارانی هستند که آنان را با نام سنگ ساز فعال می شناسند کسانی هستند که هر 3،2 ماه علی رغم مصرف مایعات بسیار بدلیل داشتن یک سری مواد در بدن شان (هایپرکلسیولیرا) دارند یعنی یا سیترات کمی در ادرارشان است یا کلسیم بسیاری از بدن این اشخاص دفع می شود. این بیماران باید کاملا زیر نظر پزشک معالج درمان شوند تا بتوانند روزه های خود را بگیرند .

سنگ های بی آزار

اگر در حفره های روده سنگ هایی به اندازه 5 تا 6 میلی قرار گرفته باشند خطر خاصی این گونه بیماران را تهدید نخواهد کرد، زیرا این سنگ ها در مکانی قرار دارند که کاری با کلیه ندارند.

این افراد محدودیتی نخواهند داشت و می توانند روزه های خود را بگیرند. زیرا این سنگ ها در طول یک ماه به هیچ عنوان بزرگ نمی شوند و تغییر اندازه ناگهانی ای را نخواهند داشت ,درواقع هیچ اثر سوءی هم در پی نخواهند داشت .

افرادی که باید دارو مصرف کنند ،شرایط برای این افراد به چه صورت خواهد بود؟

داروهایی هستند که افراد می توانند در دراز مدت از آنان استفاده کنند و تداخلی با ایام روزه داری نخواهد داشت.

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید