همه چیز درباره قرص کلرودیازپوکساید
در اینجا همه چیز درباره قرص کلرودیازپوکساید، عوارض، موارد مصرف و نحوه مصرف آن را برایتان آورده ایم. نام تجاری این قرص لیبریوم است. کلردیازپوکساید داروی ضد اضطراب است همچنین به درمان بیخوابی، ترک اعتیاد و حتی اضطراب قبل از عمل جراحی به کار می رود. این قرص در دسته داروهای بی خطر قرار دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا با موارد تجویز و عوارض جانبی آن آشنا شوید.
مصرف قرص کلرودیازپوکساید
قرص لیبریوم برای کنترل اختلال اضطراب و تسکین ترس های کوتاه مدت به کار می رود به علاوه پزشکان برای کسانی که قصد ترک الکل و اعتیاد را دارند این قرص را تجویز می کنند. نکته مهم این که هنوز میزان اثر بخشی این قرص در بلند مدت ارزیابی نشده است این بدین معنی است ممکن است این قرص برای درمان قطعی اضطراب و ترس کاربرد نداشته باشد بلکه فقط به صورت موقتی عمل کند. معمولا پزشکان برای درمان های دوره ای و کوتاه مدت آن را تجویز می نمایند.
برای تسکین ترک اعتیاد معمولا این دارو را با دوز 50 تا 100 میلی گرم استفاده می کنند. پس از مدتی به مرور پزشک معالج آن را کم و قطع می کند.
عوارض قرص کلرودیازپوکساید
طبق گزارشات این قرص اثر جانبی بد و نامطلوبی ندارد اما در برخی افراد خصوصا سالمندان و بیماران ممکن است باعث گیجی شود. برخی عوارض جانبی این قرص:
- کاهش یا افزایش میل جنسی
- یرقان
- بیماری کبد
عوارض قطع ناگهانی کلرودیازپوکساید:
- تشنج
- لرزش
- گرفتگی عضلانی
- استفراغ
- بیخوابی
- احساس کسالت و بی حوصلگی
نکته مهم
مصرف قرص کلرودیازپوکساید یا لیبریوم باعث اختلال در توانایی ذهنی و فیزیکی در فرد می شود در نتیجه هشیاری فرد برای برخی کارها نظیر رانندگی کاهش می یابد. استفاده الکل با داروهای اینچنینی می تواند اثرات ناخوشایندی روی فرد بگذارد.
کلرودیازپوکساید و بارداری
در دوران بارداری خصوصا سه ماه اول مصرف این دارو می تواند باعث افزایش ریسک ناهنجاری های مادرزادی شود. از آنجایی که این دارو برای درمان اصلی بیماری بکار نمی رود بهتر است قبل از بارداری مصرف آن را زیر نظر پزشک خود قطع نمایید.
منع مصرف کلرودیازپوکساید
در افراد کهن سال و کم توان توصیه می شود این دارو با دوز بسیار پایین مصرف شود. به علاوه افرادی که از اختلالات روحی روانی رنج می برند و کودکان پیش فعال و پرخاشگر بهتر است از این دارو استفاده نکنند.
واکنش بدن کودکان به داروهای اعصاب متفاوت است بنابراین توصیه می شود کودکان این قرص را با دوز بسیار پایین شروع کنند. همانطور که در بالا گفتیم کودکان پرخاشگر و بیش فعال نباید این دارو را مصرف نمایند.
تداخلات دارویی
تاکنون هیچ تداخل دارویی با این دارو گزارش نشده است.
در این مقاله با همه چیز درباره قرص کلردیازپوکساید آشنا شدید.
منبع