خانه » 5 اسانس روغنی برای درمان آلرژی
5 اسانس روغنی برای درمان آلرژی
5 اسانس روغنی برای درمان آلرژی
بهداشت و سلامت

5 اسانس روغنی برای درمان آلرژی

درباره آلرژی بدانید

در طول 50 سال گذشته بعضی از بیماری ها مانند آلرژی شیوع بیشتری پیدا کرده اند. آلرژی انواع مختلفی دارد و آلرژی فصلی یکی از بدترین انواع آلرژی است. زیرا، ماده ی آلرژی زا برای فرد هواست که نمی تواند از آن پرهیز کند. به همین دلیل درمان آلرژی اهمیت پیدا می کند. زمانی که سیستم ایمنی بدن حساس شود به هر چیزی در محیط می تواند واکنش نشان دهد.

مشکلات ناشی از بروز آلرژی

امروزه در آمریکا 40 تا 60 میلیون نفر تحت تأثیر آلرژی هستند و شمار این افراد به ویژه در کودکان رو به افزایش است. آلرژی سبب گرفتگی بینی، عطسه، آبریزش از چشم ها، سر درد، اختلال در حس بویایی و خارش می شود، برای برخی از افراد آلرژی منجر به التهاب و تنگی نفس شده و زندگی آن ها را تهدید می کند.معمولاً برای کنترل آلرژی اجتناب از ماده ی آلرژی زا توصیه می شود اما با تغییر فصل و هم چنین افرادی که نسبت به هوا آلرژی دارند دور شدن از منشأ آلرژی غیر ممکن است. خوشبختانه اسانس های روغنی راهی طبیعی و قدرتمند برای درمان آلرژی و عوارض آن و هم چنین تقویت سیستم ایمنی بدن هستند. اسانس های روغنی بدن را به لحاظ شیمیایی کمک می کنند تا با حساسیت خود در برابر عوامل محیطی مقابله کند.

شایع ترین علل آلرژی عبارتند از:

گرده گل ها و درختان

گرد و خاک

قارچ و کپک ها

نیش حشرات

شوره پوست حیوانات

غذا ها

دارو ها

لاتکس

این مواد آلرژی زا علائمی را در بینی، گلو، ریه ها، گوش ها، سینوس ها، پوشش معده و پوست ایجاد می کنند. این سوال پیش می آیند که چرا در قرن اخیر شدت و تعداد افراد مبتلا آلرژی در بین مردم بیشتر شده است. یکی از نظریه های موجود بر این قرار است که افزایش آلرژی مرتبط با افزایش التهابات است که ریشه ی بسیاری از بیماری هاست. وقتی سیستم ایمنی به دلیل التهابات در حال آماده باش قرار داشته باشد نسبت به مواد آلرژی زا واکنشی دو چندان نشان می دهد. به این معنی که وقتی فعالیت سیستم ایمنی بدن زیاد بوده و در حال استرس باشد واکنش غیر طبیعی نسبت به مواد بی خطری نشان می دهد که به عنوان ماده آلرژی زا نامیده می شوند.

اگر سیستم ایمنی و التهابات داخلی بدن به صورت متعادل باشند واکنش نسبت به مواد آلرژی زا طبیعی خواهد بود، با این حال در دنیای امروز واکنش بدن خیلی از افراد نسبت به مواد محیطی شدید است.

آیا اسانس های روغنی با آلرژی مبارزه می کنند ؟

واکنش های آلرژیک در سیستم ایمنی بدن آغاز می شوند. ماده ی آلرژی زا سیستم ایمنی بدن را به اشتباه می اندازد و باعث می شود با ماده ی آلرژی زا مانند مهاجم برخورد کند. سیستم ایمنی بدن در مقابل ماده ی آلرژی زای بی خطر حالت دفاعی به خود می گیرد و ایمونوگلوبین تولید می کند. این نوع از آنتی بادی ها به سلول هایی که هیستامین و سایر مواد شیمیایی را آزاد می کند منتقل شده و باعث واکنش آلرژیک می شوند.

فواید اسانس های روغنی برای آلرژی

یکی از مزایای شگفت انگیز اسانس های روغنی توانایی آن ها در مقابله با التهاب و تقویت سیستم ایمنی بدن است. اسانس های روغنی برای درمان آلرژی به سم زدایی از بدن، مبارزه با عفونت ها، باکتری ها، انگل ها، میکرو ارگانیسم ها و سموم خطرناک کمک می کنند. آن ها حساسیت بدن را نسبت به عوامل خارجی کاهش داده و باعث می شوند در صورت ورود عوامل خارجی بدن واکنش شدید و آلرژیک نشان ندهد. برخی از اسانس های روغنی به بهبود تنفس و افزایش تعریق و ادرار برای حذف سموم از بدن نیز کمک می کنند.

معرفی بهترین اسانس های روغنی برای آلرژی

درادامه به برخی از اسانس های مفید برای درمان آلرژی می پردازیم.

1.روغن نعنا

استنشاق بوی روغن نعنا به سرعت روی سینوس و گلو اثر می گذارد. نعنا به عنوان داروی خلط آور عمل کرده و آلرژی و هم چنین سرما خوردگی، سرفه، سینوزیت، آسم و برونشیت را نیز بهبود می دهد.روغن نعنا سبب تخلیه ی اخلاط و کاهش التهاب که عامل اصلی آلرژی است می شود.

هم چنین مطالعاتی در سال 2010 نشان داد که روغن نعنا ضد اسپاسم بوده و انقباضاتی را که منجر به سرفه می شود را مهار می کند. مطالعات پزشکی در اروپا همچنین نشان داده اند که روغن نعنا دارای اثرات ضد التهابی بوده و علائم اختلالات مزمن التهابی مثل آلرژی تنفسی و آسم برونشیت را کاهش می دهد.

روغن نعنا
روغن نعنا

دستور مصرف: 5 قطره روغن نعنا را در فضای خانه پخش کنید (با بخور یا دستگاه تهویه هوا). تنفس این اسانس به درمان سینوس، آرامش دادن به عضلات بینی و پاکسازی مخاط و آلرژن ها کمک می کند. بررای کاهش التهاب روزانه یک یا دو قطره از روغن را می توانید درون بینی استفاده کنید.

هم چنین می توانید روغن نعنا را در آب، چای یا اسموتی مصرف کنید یا روغن را مستقیماً روی سینه، پست، گردن یا شقیقه های خود بمالید برای افراد دارای پوست حساس بهترین راه مصرف خوراکی رقیق شده همراه با روغن نارگیل یا جوجوبا است.

2.روغن ریحان

اسانس روغنی ریحان باعث کاهش پاسخ التهابی بدن نسبت به مواد آلرژی زا می شود. هم چنین از غدد فوق کلیوی در تولید بیش از 50 هورمون در بدن پشتیبانی می کند. اساساً روغن ریحان سبب می شود بدن شما نسبت به فشار خون در مغز، قلب و عضلات واکنش خوبی نشان بدهد.روغن ریحان به سم زدایی از بدن، مقابله با ویروس، باکتری، التهاب فدرد و خستگی کمک می کند. تحقیقات نشان داده اند که روغن ریحان می تواند باکتری های تشدید کننده ی آسم و مشکلات تنفسی را از بین ببرد.

دستور مصرف: هنگام مواجهه با واکنش سیستم ایمنی در برابر مواد آلرژی زا یک قطره روغن ریحان را به صورت خوراکی مثلا در سوپ یا سالاد استفاده کنید. برای سیستم تنفسی 2 تا 3 قطره روغن ریحان را با نسبت برابر از روغن نارگیل به صورت موضعی روی سینه، پشت گردن و شقیقه ها بمالید.

3.اسانس روغنی اکالیپتوس

روغن اکالیپتوس برای ریه ها و سینوس ها بسیار مفید است.  سبب بهبود گردش خون و کاهش علائم آلرژی می شود. مطالعات نشان داده اند که حس گرمایی در بینی ایجاد کرده و عبور جریان هوا را بهبود می دهد. اکالیپتوس حاوی سیترونلال است که اثرات ضد درد و ضد التهابی دارد. همچنین سموم آلرژی زا را از بدن دفع می کند.

اسانس روغنی اکالیپتوس
اسانس روغنی اکالیپتوس

اسانس روغنی اکالیپتوس درمان مکمل و البته مؤثری برای عفونت دستگاه تنفسی فوقانی است. بیمارانی که تحت درمان با اسپری اکالیپتوس قرار گرفته اند بهبود درد گلو، کاهش سرفه و احساس تنگی نفس و کاهش عفونت داشتند.

دستور مصرف: برای درمان آلرژی های دستگاه تنفسی 5 قطره اکالیپتوس را با بخور در فضای خانه پخش کنید یا به صورت موضعی روی سینه و شقیقه ها بمالید. برای پاکسازی بینی 1 تا 2 قطره روغن اکالیپتوس را در کاس آب جوش رویخته و حوله ای روی سرتان بیندازید و بخور دهید. ظرف 5 تا 10 دقیقه بخور اثر خود را خواهد گذاشت.

4.روغن لیمو

اسانس روغنی لیمو به تخلیه سیستم لنفاوی کمک می کند. از رشد باکتری ها جلوگیری کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. پخش کردن اسانس روغنی لیمو در هوای خانه باعث کم شدن مواد آلرژی زا در هوا می شود.

روغن لیمو
روغن لیمو

افزودن 1 تا 2 قطره روغن لیمو به آب pH آن را تنظیم می کند. آب لیمو بیز برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و سم زدایی مفید است. کبد را تحریک کرده و سمومی را که منجر به ایجاد التهاب در بدن می شوند، خارج می کند. آب لیمو همچنین برای تولید گلبول های سفید خون که عضو حیاتی سیستم ایمنی بدن هستند نقش مؤثری دارد.

دستور مصرف: روغن لیمو را به مواد شوینده ی خود اضافه کنید و آن را با آب مخلوط کرده روی سطوح اسپری کنید. هم عطر بوی خوشی دارد و هم مواد آلرژی زا را از بین می برد.

5.روغن درخت چای

اسانس روغنی درخت چای قدرت زیادی در از بین بردن پاتوژن های آلرژی زا در هوا دارد. پخش کردن این اسانس روغنی در هوای خانه باکتری ها و قارچ ها از بین می برد. خواص ضد عفونی کننده و ضد التهابی دارد و برای از بین بردن بسیاری از قارچ ها و باکتری های الرژی زا موثر شناخته شده است.

دستور مصرف: از این اسانس روغنی می توانید به صورت موضعی استفاده کنید و در صورت داشتن حساسیت پوستی می توانید آن را با روغن نارگیل مخلوط کنید.

چگونگه اسانس های روغنی را استفاده کنیم

آلرژی به مواد غذایی: 1 تا 2 قطره از اسانس روغنی لیمو یا نعنا را به منظور سم زدایی و حذف مواد آلرژی زا از طریق افزایش تعریق و ادرار به غذا اضافه کنید.

خارش های پوستی: از روغن درخت چای یا روغن ریحان به صورت موضعی روی پوست استفاده کنید. به منظور سم زدایی از کبد 3 تا 4 قطره از این اسانس های روغنی را با روغن نارگیل مخلوط کرده و به صورت موضعی روی ناحیه کبد بمالید.

آلرژی فصلی: سطوح خانه را اسانس لیمو و روغن درخت چای ضد عفونی کنید. 40 قطره روغن درخت چای و 20 قطره اسانس لیمو در نیم لیتر آب مناسب است. می توانید مخلوطی از آب و سرکه سفید را استفاده کنید.برای کاهش آلرژی های تنفسی بخور بسیار مفید است. و از ماساژ این اسانس ها به صورت موضعی روی سینه و شقیقه ها غفلت نکنید.

عوارض احتمالی

استفاده از بعضی اسانس تنها به صورت خارجی مجاز است و مصرف خوراکی آن مناسب نیست. ضمناً از اسانس ها روی مناطق حساس پوستت مثل زیر چشم ها استفاده نکنید.

برای بهبود اثر بخشی تا 40 روز از این روش درمان آلرژی استفاده کرده و سپس دو هفته فاصله بیندازید و دوباره درمان با اسانس را آغاز کنید.

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید