خانه » در مورد رابطه ی اختلال دو قطبی و بارداری بیشتر بدانید
اختلال دو قطبی و بارداری
اختلال دو قطبی و بارداری
فرزند و والدین

در مورد رابطه ی اختلال دو قطبی و بارداری بیشتر بدانید

اختلال دو قطبی و بارداری

اختلال دو قطبی و بارداری موضوع مهمی است که بانوان مبتلا به این اختلال باید در مورد آن اطلاعات کافی داشته باشند. در این مقاله سعی داریم نکات مهم در رابطه با این موضوع را به شما ارائه کنیم.

دو قطبی چیست ؟ افسردگی دو قطبی که اختلال دو قطبی یا اختلال شیدایی نیز نامیده می شود یکی از انواع بیماری های روانی و در واقع یکی از سخت ترین شرایط روانی برای درمان است. افراد مبتلا به اختلال دو قطبی دارای دو نوع خلق و خوی افسرده و سر خوش شیدا می شوند. این افراد نیز مانند هر انسان دیگری مراحل مختلف زندگی از جمله بارداری را می توانند تجربه کنند. ابتلا به اختلال دو قطبی به هیچ وجه به معنی این نیست که فرد نمی تواند دارای فرزند شود اما باید تمام جوانب اختلال دو قطبی و بارداری بررسی شود و برای آن ها برنامه ریزی و آگاهی وجود داشته باشد.

 

بررسی اجمالی اختلال دو قطبی و بارداری

شاید برای خیلی از افراد اینکه بیماری دو قطبی چیست و چگونه می توان تشخیص داد سوال اصلی باشد اما وقتی فرد درگیر این بیماری می شود سوال های بسیار مهم تری ذهن وی را درگیر خواهد کرد. در رابطه با اختلال دوقطبی و بارداری باید دانست که چطور می توان در دوران بارداری این بیماری را کنترل کرد. زیرا یک فرد به صرف داشتن بیماری روانی دو قطبی نباید از زندگی طبیعی خود باز بماند.

 

مادران باردار باید بدانند که:

چگونه اختلال دوقطبی خود را مدیریت کنند

چه داروهایی را مصرف کنند و چه داروهایی را مصرف نکنند

آن ها باید به شدت علائم اختلال روانی خود آگاه باشند

و خطرات احتمالی برای فرزند باید در نظر گرفته شود

 

تأثیرات بارداری بر سلامت روان

بارداری شامل تغییرات هورمونی در بدن زنان است که می تواند بر خلق و خوی آن ها تأثیر بگذارد. به طور عادی در دوران بارداری یک زن ممکن است تغییرات خلقی زیادی را تجربه کند. یک روز بسیار شاد و سر حال و روز دیگر تحریک پذیر و حساس باشد. به همین دلیل اختلال دو قطبی و بارداری در کنار هم علائم شدیدتری در یک فرد ایجاد خواهند کرد. عدم توجه به مدیریت افسردگی دو قطبی دوران بارداری را برای فرد غیر قابل تحمل می کند.

 

مدیریت اختلال دو قطبی در دوران بارداری

با توجه به جنین در حال رشد، مهمترین نگرانی داروهایی است که مادر برای کنترل اختلال دو قطبی خود مصرف می کند.. دارو های تثبیت کننده خلقی مانند divalproex-sodium و lithium می توانند برای جنین مضر باشند.

با این حال اثرات دقیق دارو ها مشخص نیست. مطالعه ای که در مورد داروی Lithium انجام شده است نشان می دهد در سه ماهه اول بارداری مصرف این دارو می تواند خطر ابتلا به ناهنجاری های قلبی را در جنین افزایش دهد و مصرف  valproate در دوران بارداری احتمال نقص عصبی را در جنینن زیاد می کند. البته تمام این نتایج احتمالات محققان هستند و برای اثبات نیاز به پژوهش های بیشتر دارند.

 

داروهای اختلال دو قطبی که بر جنین اثر می گذارند

داروهای زیر در تحقیقات به عنوان دارو های مضر برای جنین معرفی شده اند.

دارو های ضد اضطراب

دارو های ضد افسردگی

دارو های ضد روان پریشی

متخصص زنان و زایمان باید در جریان تمام دارو هایی که مادر مبتلا به اختلال دو قطبی مصرف می کند باشد. پزشک متخصص زنان و زایمان می تواند در مورد مصرف یا عدم مصرف این دارو ها تصمیم بگیرد.

 

دو قطبی و بارداری در مرحله پس از زایمان

افسردگی پس از زایمان که برخی از زنان را درگیر می کند حالات مادر مبتلا به دو قطبی را تشدید کرده و می تواند به حدی باشد که سلامت جانی مادر و کودک به مخاطره بیفتد. به همین دلیل کنترل بیماری پس از زایمان اهمیت ویژه ای دارد. مادر باید زیر نظر پزشک داروهایی را مصرف کند که با شیردهی به جنین آسیب نزند.

انجام ورزش های منظم، تغذیه ی مناسب و کلیه ملاحظات بهداشتی از جمله مواردی هستند که در خصوص اختلال دو قطبی و بارداری باید مورد توجه قرار گیرند.

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید