نشانه های اختلال دو قطبی در کودکان
در این مقاله شما با نشانه های اختلال دو قطبی در کودکان آشنا می شوید. اختلال دو قطبی در سال های پایانی کودکی و در نوجوانی تشخیص داده می شود اما احتمال اینکه فرد در کودکی به آن دچار شود هم وجود دارد. تشخیص این اختلال در کودکان امری دشوار است زیرا بسیاری از علائم آن مشابه علائم پیش فعالی و حتی اختلال سلوک است به علاوه برخی نشانه های آن شبیه به رفتارهای رایج کودکانه است بنابراین تشخیص آن امری دشوار است.
علائم رایج اختلال دو قطبی در کودکان
تغییرات احساسی و رفتارهای ناهنجار و عجیب برای کودکان و نوجوانان تا حدی طبیعی است و در اکثر موارد نشانه بیماری یا مشکل روانی خاصی نیست. هر فردی ممکن است در دروان کودکی و نوجوانی روزهای سختی را پشت سر بگذارد و احساس کسالت، سرخوردگی، خشم و عصبانیت و یا طغیان را تجربه کند. اما اگر دیدید که کودکتان این حالات را به صورت شدید و ادامه دار دارد حتما با متخصص در میان بگذارید. چند علائم رایج دو قطبی در کودکان و نوجوانان عبارتند از:
- بی خوابی شدید
- افسردگی و بدخلقی در بیشتر روزها
- خود بزرگ بینی و اغراق درباره توانایی های شخصیش
- فکر و تهدید خودکشی
- رفتارهای بی پروا و مخاطره آمیز
- مصرف مواد و ولخرجی های بی منطق در نوجوانی
- فانتزی های جنسی خارج از عرف
- تغییر رفتار و حالت دوره ای
چگونه به کودک مبتلا به اختلال دو قطبی کمک کنیم
کودک تحت نظر روانپزشک باشد
باید کودک را به روانپزشک ببرید که درمان دارویی داشته باشد. این کار باید به صورت منظم انجام شود. داروها حتما باید سرموقع خورده شوند.
با معلم های کودک صحبت کنید
از آنجایی که افراد مبتلا به این اختلال نیاز به توحه ویژه تری دارند وب اید بیشتر استراحت نمایند و در دوره های بحرانی شان باید تکلیف و تنش کمتری داشته باشند و حتی در آن زمان ها شاید بهتر باشد چند روزی به مدرسه نرود از این رو معلم ها و مدیر مدرسه باید در جریان این مشکل باشند.
مراقب نشانه های خودکشی باشید
اگر فرزندتان از تمایل به پایان زندگی حرف می زند و کارهایی می کند که زندگی اش را تهدید می کند، به آن نشانه ها بی توجه نباشید.
درمان خانوادگی
در خانواده ای که یک فرد دو قطبی زندگی می کند، بقیه افراد خانواده سختی زیادی را متحمل می شوند. جلسان روان درمانی و خانواده درمانی تا حد زیادی به آن ها کمک خواهد کرد زیرا اعضای خانواده را آگاه تر می سازد.
برنامه منظم و یکنواخت
داشتن برنامه منظم و یکنواخت به کودک مبتلا به دو قطبی کمک بسیاری می کند. باید برنامه طوری باشد که کودک هر روز سر ساعت معینی بیدارشود، بازی کند، غذا بخورد و بخوابد. عادت به این برنامه تا حدی تنش های خانواده را کم می کند. بدقلقی یکی دیگر از نشانه های اختلال دوقطبی در کودکان است.
منبع