مبتلایان بیماری دو قطبی را بشناسیم
برای اینکه بدانیم دو قطبیها چگونه افرادی هستند لازم است حالات روانی مبتلایان به بیماری دو قطبی را بشناسیم و بدانیم که بیماری دو قطبی چیست و چگونه می توان تشخیص داد. شاید داشتن چنین اطلاعاتی بیش از همه در انتخاب شریک زندگی اهمیت خود را نشان دهد. مبتلایان به اختلال دو قطبی می توانند زندگی عادی داشته باشند.
حالات بیماری دو قطبی
اختلال دو قطبی دارای دو حالت سر خوشی و شیدایی و حالت غمگینی و افسردگی است. فرد مبتلا در زمان فاز سر خوشی، خوشحالی غیر طبیعی و بیش از حد، امیدواری و هیجان کاذب، بی قراری، زیاد حرف زدن، افزایش انرژی و حتی مصرف مواد مخدر و نوشیدنی های الکلی را تجربه می کند و از طرفی در فاز افسردگی، مدت های طولانی ممکن است فرد غمگین باشد، احساس نا امیدی، بی ارزشی، عدم تمرکز بر کار ها، خواب زیاد، از دست دادن اشتها و یا حتی اشتهای کاذب و در موارد شدید افکار خودکشی را تجربه کند.
اختلال دو قطبی نوع 1
اگر فردی حد اقل یک دوره افسردگی و یک دوره شیدایی را از بیماری دو قطبی تجربه کند. اختلال وی از نوع 1 تشخیص داده می شود. حالات فرد در مرحله شیدایی این نوع اختلال تا حدی شدید است که می تواند منجر به بستری شدن وی در بیمارستان روانی شود. فرد انرژی بیش از اندازه داشته و بسیار کم می خوابد و تصمیمات خطرناک می گیرد.
اختلال دو قطبی نوع 2
بیماری دو قطبی از نوع دوم در صورتیتشخیص داده می شود که فرد دوره ی افسردگی حد اقل دو هفته ای را داشته باشد. این دسته از مبتلایان معمولاً دوران شیدایی شدیدی را تجربه نمی کنند. اختلال دو قطبی نوع دوم گاهی به اشتباه افسردگی معمولی تشخیص داده می شود.
درمان بیماری دو قطبی
بیماری روانی دو قطبی طبق نظر بسیاری از متخصصان درمان شدنی نیست و می توان آن را با ایتفاده از مجموعه ای از عوامل و دارو ها کنترل کرد. فرد باید تا حد امکان سواد و دانش خود را راجع به این بیماری و درک شرایط خویش بالا ببرد. رژیم غذایی، عدم مصرف مواد مخدر، نوشیدنی های الکلی و نبودن در شرایط استرس زا در کنار خواب کافی به بیماران دو قطبی کمک زیادی می کند.
با درمان مناسب دارویی و حمایت عاطفی اطرافیان و خانواده بیماران دو قطبی تا حد زیادی می توانند با بیماری خود کنار آمده و زندگی معمولی داشته باشند.
حمایت از مبتلایان به بیماری دو قطبی
حمایت اطرافیان برای بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی اهمیت زیادی دارد. همچنین تماس داشتن با افراد دیگری که این اختلال را دارند و استفاده از تجربیات آن ها و خانواده های آن ها مهم است.
این ارتباطات کمک می کند خانواده بهتر بفهمند که دو قطبیها چگونه افرادی هستند.
نظر بدهید