سخت رویی چیست؟
آیا می دانید سخت رویی چیست ؟ یکی از مباحث مهم در روانشناسی مثبت گرا, سخت رویی است که بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این اصطلاح در رابطه با افرادی به کار برده می شود که در برابر فشارهای روانی مقاوم تر هستند و نسبت به افراد دیگر کمتر مستعد بیماری می باشند. معمولا این افراد کنترل بیشتری روی زندگی خود دارند. همچنین این افراد در قبال تغییرات پذیراتر می باشند. این خصوصیت اخلاقی می تواند ما را در برابر برخی بیماری ها ایمن کند و نیز باعث افزایش طول عمرمان شود. در ادامه با ما باشید تا با توضیحات بیشتر کاملا متوجه این امر شوید.
ویژگی افراد سخت رو
این افراد متعهد می باشند یعنی در فعالیت ها و رویدادهای زندگی که می بایست انجام دهند کاملا از پس آن بر می آیند و آن را مدیریت می کنند. به علاوه قادر به کنترل و اثر گزاری روی وقایع زندگی خود می باشند. این افراد علی رقم چالش هایی که در زندگی به وجود می آید می توانند به رشد خود ادامه دهند.
مولفه های سخت رویی چیست
مولفه شناختی: مرتبط با چگونگی تفسیر و درک رویدادهای زندگی است.
مولفه رفتاری: شیوه عملکرد و رفتار در پاسخ به رویدادها و وقایع محیطی می باشد.
مولفه هیجانی: مرتبط با احساس یا روحیه عاطفی فرد می باشد.
فواید سخت رویی:
- افراد با داشتن این توانایی می توانتد استرس حاد و استرس مزمن را از یکدیگر تشخیص دهند و روش های مقابله با آن را یاد بگیرند.
- پذیرفتن این امر که استرس بخش طبیعی از زندگی است و این روش مناسبی برای مقابله با این مسئله است. و نه اینکه با جنگ و پرخاشگری به مقابله با اینگونه موقعیت ها برویم.
- دیگر فایده این خصوصیت شناخت و پرورش استعدادهای چندگانه مان است بدین معنی که در یک زمان به چند نوع از ویژگی ها و استعدادهای خود توجه کنیم.
- یادگیری این ویژگی باعث رشد و پرورش فردی, روانی و شخصیتی ما می شود از جمله: انعطاف پذیری, سازگاری و صبر.
- توانا شدن در شیوه تفکر مثبت به جای تفکر منفی.
به طور کلی آموزش سخت رویی کمک بسیار زیادی می کند زیرا این گونه افراد مقاوم می شوند و این اصلا به معنی خشن بودن نیست.
نظر بدهید