منطقه امن رفتاری چیست
منطقه امن به فضای رفتاری گفته می شود که در آن فعالیت ها و رفتار، شکل روتین و روزمرگی به خود می گیرند و استرس و ریسک پذیری در شخص به کم ترین حالت ممکن می رسد. در حقیقت منطقه امن یک مفهوم روانی مهم است که با شناخت آن می توانیم تغییرات مثبتی در زندگی خود ایجاد کنیم. برای تعریف بهتر این مفهوم، در ذهن خود تجسم کنید به اتفاق دوستان تصمیم دارید شام را بیرون از منزل صرف کنید. اغلب در این حالت تلاش می کنیم به همان رستوران همیشگی و محبوب رفته و همان غذای همیشگی را سفارش دهیم.زیرا نسبت به مسیر رسیدن به آن رستوران، کیفیت و طعم غذا، … و هر آنچه که قرار است اتفاق بیفتد حسی آشنا، امنیت و اطمینان خاطر داریم.
زندگی کردن در منطقه امن مسئله نگران کننده ای نیست تنها تا زمانی که به احساس راحتی به قدری عادت نکنیم که از یاد ببریم به چالش کشیده شدن در موقعیت های مختلف باعث یادگیری نکات جدید می شودو یا احساس نیاز به ایجاد تغییرات جدید لازمه ی داشتن زندگی بهتر است. مثلا ما بیشتر اوقات از ترس شکست خوردن، از گرفتن تصمیمات و انتخاب های متفاوت در مسیر زندگی خود صرف نظر می کنیم.
همواره باید این جسارت و توانایی را داشته باشیم تا در وقت مناسب از منطقه امن خود خارج شویم زمانی که تصمیم می گیریم برای بهبود شرایط زندگی از منطقه امن خارج شویم ممکن است مجبور شویم ریسک کنیم و یا شرایطی متفاوت پیش بیاید که استرس و اضطراب را در ما افزایش دهد. اما لازم است بدانیم استرس و اضطراب، کلماتی که همواره احساسی منفی در ذهن ما تداعی می کنند، در این جا نقش یک کاتالیزور برای رشد شخصیت و محرک قوی برای عملکرد رفتاری را ایفا می کنند که برای سلامت روان ما مفید هستند.
مزیت های خارج شدن از منطقه امن:
• امتحان کردن چیز های جدید که خلاقیت را در ما افزایش می دهد.
• رویارویی با ترس ها
• لذت بردن از کشف ناشناخته ها
• به چالش کشیدن خود در شرایط مختلف تا در شرایط سخت عکس العمل بهتری از خودمان بروز دهیم.
• ریسک کردن که زمینه ساز رشد شخصیتی در ما می شود.
نظر بدهید