تاثیر منفی نوشابه رژیمی بر سلامتی
تحقیقات زیادی در مورد مضرات نوشابه رژیمی یا نوشابه بدون قند انجام شده است که نشان می دهند نوشابه رژیمی نه تنها نقشی در کاهش وزن ندارد که عامل ایجاد بسیاری از مشکلات سلامتی نیز هستند.
مضرات نوشابه رژیمی
در ادامه به برخی مضرات نوشابه رژیمی می پردازیم.
افسردگی
افرادی که بیش از 4 لیوان نوشابه در روز می نوشند 30% بیشتر از دیگران دچار افسردگی می شوند. از طرفی نوشیدن 4 فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به افسردگی را 10% می کاهد، به دلیل آنکه مضرات نوشابه رژیمی برای مردم شفاف نیست، در نوشیدن آن زیاده روی می کنند و خطر ابتلا به افسردگی در مصرف کنندگان نوشابه رژیمی بیشتر از مصرف کنندگان نوشابه معمولی است.
آسیب به کلیه
محققان دانشگاه هاروارد دریافتند که مصرف طولانی مدت نوشیدنی های گازدار تا 30% باعث تضعیف عملکرد کلیه ها می شود. این محققان پژوهش های خود را بر روی افرادی انجام دادند که در طی 20 سال در رژیم غذایی خود نوشابه مصرف می کرده اند.
دیابت نوع 2
در تحقیقی در سال 2009 مشخص شد که نوشیدن نوشابه رژیمی به طور روزانه 36% بیماری سندروم متابولیک و 67% خطر دیابت نوع 2 را در مصرف کنندگان آن افزایش داده است؛در واقع شیرین کننده های مصنوعی از طریق معده به مغز پیام مخابره می کنند و با ایجاد فریب های مغزی سبب ایجاد اختلال در سوخت و ساز بدن می شوند. نوشابه رژیمی باعث تغییر میکروب های روده می شود و ابتلا به اختلالات سوخت و ساز را در بدن بیشتر می کند.
بیماری های قلبی عروقی
محققان دانشگاه میامی و کلمبیا طی 10 سال 2000 نفر را زیر نظر گرفتند و دریافتند کسانی که روزانه نوشابه رژیمی مصرف می کنند، سکته های قلبی و مغزی را بیشتر تجربه کرده اند، ضمناً در صورت بروز این گونه بیماری ها جان خود را سریعتر از دست داده اند. درصد تاثیر افزایش خطر سکته با نوشابه های رژیمی حتی در صورت ورزش کردن، تنظیم وزن، نمک، کلسترول و سیگار همچنان باقی ماند.
مضرات نوشابه رژیمی برای ریه ها
نوشیدن هر نوع نوشابه از جمله نوشابه رژیمی خطر ابتلا به آسم را افزایش می دهد. هر چه مقدار مصرف اینگونه نوشیدنی ها بیشتر باشد خطر ابتلا نیز بیشتر خواهد شد. نوشیدن بیش از دو لیوان نوشابه در روز مضرات جدی به دنبال دارد.
تاثیر منفی نوشابه رژیمی بر مغز
آسپارتام نوعی شیرین کننده ی مصنوعی است که در نوشابه های رژیمی استفاده می شود. آسپارتام سیستم دفاعی انتی اکسیدانی مغز را از کار می اندازد. مصرف طولانی مدت این ماده تعادل آنتی اکسیدان/پروکسیدان را در مغز بر هم می زند. آسپارتام همچنین با بیماری های زیر نیز مرتبط است:
میگرن و سر درد
افسردگی
اضطراب
از دست دادن حافظه کوتاه مدت
اسکلروزیس چندگانه
فیبرومیالژیا
از دست دادن شنوایی
افزایش وزن
خستگی
تومور های مغزی
صرع
سندروم خستگی مزمن
نقایص مادر زادی
بیماری آلزایمر
لنفوم
روماتیسم
حساسیت های شیمیایی
بیش فعالی
پارکینسون
نکته نهایی در مورد مضرات نوشابه رژیمی
نوشابه های رژیمی جایگزین سالمتری برای نوشابه های معمولی نیستندبرخلاف تصور عموم، رژیم غذایی با وجود نوشابه های رژیمی باعث کاهش وزن نمی شود.
نوشابه های رژیمی با آسیب به سوخت و ساز بدن، بیماری قلبی، افزایش وزن و سایر مشکلات سلامتی مرتبط هستند.
نظر بدهید