خانه » اهدای خون چه عوارضی دارد
اهدای خون چه عوارضی دارد
اهدای خون چه عوارضی دارد
بهداشت و سلامت

اهدای خون چه عوارضی دارد

درباره مشکلات اهدای خون

اهدای خون امری بشردوستانه و مقدس می باشد که داوطلبان با رعایت شرایطی قبل از اهدای خونشان از عوارضی که در پی دارد جلوگیری خواهد کرد ، البته نکاتی نیز در این میان است که توسط کادر پرستار و بیمارستان باید رعایت گردد تا برای اهداکننده مشکلی بوجود نیاید که در ادامه به آن می پردازیم ؛

قبل از اهدای خون به این نکات توجه کنید

پیش از اهدای خون افراد داوطلب باید  مشاوره شوند و معاینه های پزشکی را انجام دهند و تنها از کسانی خون در یافت می شود که همه شرایط اهدای خون را داشته و اهدای خون هیچ ضرری برای کسی نخواهد داشت. قبل از خون دادن آزمایش های مهمی از افراد گرفته می شود، در نتیجه بسیاری از بیماری هایی که ممکن است داشته باشند،مثل فشار خون بالا، مشکلات خونی و بیماری ها قلبی در همان جا کشف و برطرف خواهد شد. با خون دادن آهن اضافه از بدن خارج می شود. درنتیجه احتمال ابتلا به بیماری هم کم خواهد شد.

از لحاظ زمانی ؛ در طول یک سال مردها بیش از چهار بار و خانم ها بیش از سه بار خون ندهند. با این حساب اگر خیلی مشتاق اهدای خون هستید، برنامه تان را تنظیم کنید. آقایان ، هر سه ماه یک بار و خانم ها، هر چهار ما یک بار خون خود را اهدا کنند.

چه مشکلاتی اهدای خون دارد

ممکن است پس از اهدای خون برخی از اهدا کنندگان دچار اندکی بی حالی ، سرگیجه و ضعف شوند حتی برخی افراد مدت کوتاهی از هوش می‌ روند که با کمی استراحت و مصرف مایعات، خرما ،پسته و جگر این حالت به سرعت برطرف خواهد شد. علت اصلی این پدیده افت فشارخون است.

نکات ایمنی و بهداشتی اهدای خون

استفاده از وسایل و سوزن های استریل شده و یک بار مصرف و رعایت نکات ایمنی و بهداشتی باعث اطمینان از عدم امکان آلودگی و انتقال بیماری ها ی عفونی به اهدا کنندگان می گردد. حجم خون اهدایی نیز كمتر از 10 درصد كل حجم خون بدن بوده و به سرعت جبران مي گردد.

امكان دارد در موارد خيلي نادر كبودي در محل خون گيري ايجاد شود كه با قرار دادن مقداري يخ مشكل برطرف مي شود اگر كبودي بيش از 12 ساعت ادامه يابد لازم است حوله گرم در محل قرار داده شود كه اگر بهبود نيافت فرد بايد فوراً به سازمان انتقال خون مراجعه نمايد.

قبل از اهدای خون غذا بخورید

داوطلبان در صورتی که چند ساعت قبل از اهدای خون غذا نخورده باشند، ممکن است احساس سرگیجه و تهوع نمایند و یا حتی دچار ضعف شدید شوند. گاهی اوقات پس از اهدای خون اهداکنندگان یکی از این موارد را گزارش می کنند: احساس درد در بازو، کبودی در محل خونگیری، بروز عفونت موضعی در انگشتان یا بازو ، بروز واکنش حساسيت يا آلرژی پوستی نسبت به محلول ضد عفونی کننده ،سر گیجه، ضعف و یا تپش قلب. البته این عوارض شایع نمی باشد .

بعد از اهدای خون مواد غذایی خونساز بخورید

داوطلبان پس از اهدای خون  باید مواد غذایی خونسازی زا مصرف کنند تا جایگزین خون های از دست رفته شان شود ، از جمله موادی که خونساز هستند ؛ قلوه ، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم مرغ ، سبزی های دارای برگ سبز تیره مانند جعفری ، اسفناج و حبوبات ؛ مثل عدس و لوبیا ، هم چنین میوه های خشک ( برگه ها) به خصوص برگه زرد آلو و دانه های روغنی.

نتیجه گیری آخر :بالا رفتن کیفیت خون‌ گیری و رعایت استانداردها منجر به کاهش عوارض شده و وجود عوارض کمتر در نهایت منجر به افزایش میزان اهداکنندگان مستمر می ‌گردد

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید