خانه » اختلالات اشتهایی
اختلالات اشتهایی
اختلالات اشتهایی
بهداشت و سلامت

اختلالات اشتهایی

شیوع اختلالات اشتهایی

اختلالات اشتهایی فقط در نوجوانان رایج نیست. اختلالات خوردن در بین افراد مسن هم مشاهده می شود. اغلب تصور می شود که اختلالات خوردن به عنوان یک بیماری، فقط افراد جوان را تحت تأثیر قرار می دهد، اما اینگونه نیست. اختلالات اشتهایی بدون در نظر گرفتن سن، هویت جنسیتی، نژاد یا پیشینه فرهنگی ممکن است هر کسی را در هر زمان تحت تأثیر قرار دهد.

اختلالات اشتهایی می تواند به افراد در هر سنی آسیب برساند. بسیاری از مبتلایان به این بیماری، به جای اینکه در پی درمان  اختلالات اشتهایی باشند،  تا اواخر بزرگسالی با این شرایط سر می کنند. در حالی که این بیماری ممکن است تهدید جدّی برای سلامت فرد محسوب شود؛ افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی 18 برابر سایر افرادی که در سنین مشابه قرار دارند، در معرض خطر مرگ هستند.

 

اشکال رایج اختلالات اشتهایی شامل موارد زیر است:

بی اشتهایی عصبی: اختلالی است که با ترس چشمگیر از افزایش وزن همراه است. افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی اغلب برای کاهش وزن یا جلوگیری از افزایش وزن به اقدامات شدید رو می آورند.

پرخوری عصبی: افراد مبتلا به این اختلال زیاد غذا می خورند و سپس برای خلاص شدن از کالری اضافی به روش های ناسالم پناه می برند. به عنوان مثال، این امر می تواند به صورت “پاکسازی” از طریق استفراغ اختیاری یا استفاده نادرست از ملین ها انجام شود.

اختلال پرخوری: وضعیتی که به واسطه آن به طور غیر معمول مقادیر زیادی مواد غذایی مصرف می شود، همراه با نوعی اجبار روانی برای انجام این کار.

 

علت بروز اختلالات اشتهایی

هر یک از این شرایط با غذا خوردن و وزن در درجات متفاوتی مرتبط است. با این حال، پیچیدگی این اختلالات معمولاً از ترکیبی از عوامل بیولوژیکی، روانشناختی و اجتماعی ناشی می شود، ناشی می شود.

این عوامل می تواند به طور مستقیم با غذا و وزن مرتبط باشد، مانند فشارهای فرهنگی که برای تناسب اندام ارزش بسیاری لحاظ می شود. به همین میزان، اختلالات اشتهایی می تواند با عوامل به ظاهر نامربوط مانند اختلال روانی، افسردگی، اضطراب، تنهایی و درون گرایی همراه باشد.

متأسفانه، برخی از علائم اختلالات اشتهایی مانند علائم مرتبط با روند پیری است. بزرگسالان مسن ممکن است به داروهایی نیاز داشته باشند که باعث حالت تهوع می شوند، یا ممکن است مشکلاتی داشته باشند که توانایی آنها در هضم برخی مواد غذایی و برخورداری از یک رژیم غذایی مناسب مختل کند.

 

عوارض ناشی از اختلالات اشتهایی

از نظر سلامتی جسمی، چاقی ناشی از اختلال پرخوری می تواند خطر ابتلا به دیابت، فشار خون بالا، بیماری قلبی و برخی از انواع سرطان را افزایش دهد. به همین ترتیب، بی اشتهایی می تواند منجر به کم خونی، مشکلات کلیوی و مشکلات قلبی مانند آریتمی یا نارسایی قلبی شود.

اختلالات اشتهایی در اعضای خانواده را کم اهمیت تلقّی نکنید.

 

منبع