خانه » ساختمان و چگونگی رشد ناخن ها
ساختمان و چگونگی رشد ناخن ها
پوست ، مو و زیبایی

ساختمان و چگونگی رشد ناخن ها

بخش های تشکیل دهنده ناخن

ناخن از لایه های زیادی شامل سلول های پروتئینی کراتینی تشکیل شده اند که شبیه سلول های پوست و مو هستند.سخت ترین قسمت آن، صفحه ناخن است که از پوست حساس زیرین که بستر ناخن گفته می شود، محافظت می کند. موادی که سازنده صفحه ناخن هستند در ماتریکسی شکل می گیرند که زیر کوتیکول قرار دارد. کوتیکول بخشی از پوست و ناخن شما هستند که در شکل مشخص شده است.


جالب است بدانید رشد ناخن های انگشتان دست به طور متوسط از 2 الی 3 میلی متر در ماه، و سرعت رشد آن ها در انگشتان پا حدود 1 میلی متر در ماه می باشد. عوامل متعددی در سرعت رشد ناخن ها اثر دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم:

چه عواملی در رشد ناخن ها اثرگذار است؟

 سن

سرعت رشد ناخن ها در نوزادان آهسته تر از سرعت رشد آن در بزرگسالان است.اما در دوره سنی 10 تا 14 سالگی سرعت رشد آن ها به بیشترین مقدار خود می رسد و با افزایش سن رشد آن کند تر می شود.

موقعیت

ناخن های پا  آهسته تر رشد می کنند و نرخ رشد هر یک از انگشتان نیز متفاوت است،البته در مقیاس دهم میلی متر.مثلا ناخن انگشت کوچک کمترین سرعت رشد را دارد.هم چنین کسانی که از دستانشان بیشتر استفاده می کنند ناخن هایشان سریع تر رشد می کنند

تغییر فصل

آب و هوا یکی از دیگر عوامل تاثیر گذار است. اگر آب و هوا گرم باشد ناخن سریع تر رشد می کند.

 هورمون ها

در صورت عدم تعادل هورمون ها، ناخن ها بسیار آهسته تر رشد می کنند. هم چنین سرعت رشد آن در خانم ها حین دوران بارداری و شیردهی کاهش می یابد.

کوتاه کردن ناخن ها

کوتاه کردن ناخن ها به افزایش سرعت رشد آن ها کمک می کند.همچنین ناخن جویدن نیز منجر به رشد سریع تر آن می شود.

ناخن و نشان سلامتی

نرخ رشد ناخن ها می تواند معیاری از سلامتی شخص نیز باشد. طبق نتایج پژوهش های آکادمی درماتولوژی آمریکا ناخن زرد می تواند نشانه دیابت باشد، در حالیکه زرد شدن ناخن های ضخیمی که به آهستگی رشد می کنند می تواند نشانه ای از یک بیماری ریوی باشد.رشد آهسته ناخن می تواند ناشی از گردش خون ضعیف هم باشد.

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید