خانه » آیا می دانید قلب جنین از چند هفتگی تشکیل میشود ؟
قلب جنین از چند هفتگی تشکیل میشود
قلب جنین از چند هفتگی تشکیل میشود
فرزند و والدین

آیا می دانید قلب جنین از چند هفتگی تشکیل میشود ؟

قلب جنین از چند هفتگی تشکیل میشود ؟

قبل از پاسخ به این سوال که قلب جنین از چند هفتگی تشکیل میشود ؟ باید گفت هیچ اتفاقی بدتر از عدم رشد مناسب مهم ترین اندام حیاتی بدن نیست. ممکن است قلب جنین تشکیل شود اما رشد خود را کامل نکند و جنین با نارسایی قلبی متولد شود. برخی از کودکان با وجود سوراخی در دیواره ی قلب متولد می شوند و نیاز به جراحی خواهند داشت.

 

تشکیل قلب

قلب جنین یکی از اولین اندام های بدن اوست که تشکیل می شود. قلب نا بالغ جنین در هفته ی هفتم بارداری تپش خواهد داشت و خون را در بدن وی پمپ خواهد کرد.

تغذیه مادر برای رشد جنین از اهمیت زیادی برخوردار است. پیش تر در نوشته ای توضیح داده ایم که برای تشکیل قلب جنین چه بخوریم و چه نخوریم ؟ تشکیل قلب جنین با شکل گیری یک لوله آغاز می شود. که در هفته های بعدی به قلبی با 4 دریچه تبدیل خواهد شد. سلول های بنیادی مربوط به قلب تکثیر می شوند و شکل قلب را کامل می کنند.

ارتباط سلول ها با هم، مهاجرت سلولی و تقسیم و رشد سلولی همگی بر شکل گیری قلب جنین اثر خواهند داشت.

 

عوامل موثر بر شکل گیری قلب جنین

دانشمندان کماکان در مورد عوامل موثر بر تشکیل قلبی سالم تحقیق می کنند. عوامل زیر از جمله مواردی هستند که تا کنون تاثیر آن ها بر تشکیل قلب اثبات شده است:

مشکلات کرموزومی : برای مثال اختلال کرموزومی مرتبط با سندروم داون در 50 درصد از جنین ها نارسایی قلبی ایجاد می کند.

اختلالات ژنتیکی : وجود یک ژن معیوب می توان در رشد قلب اختلال ایجاد کند.

بیماری های مادر مانند دیابت : کنترل ضعیف قند خون در مادران مبتلا به دیابت یکی از علل رایج در عدم تشکیل قلب جنین و یا ایجاد نقص در آن است.

بیماری سرخچه : سرخچه یا سرخک آلمانی امروزه بیماری نادری محسوب می شود. اما، بهتر است مادر حتماً در برابر این بیماری واکسینه و ایمن شده باشد.

داروهایی که مادر مصرف می کند : داروهایی نظیر آکوتان (برای درمان جوش)، دیلانتین (برای کنترل تشنج) و کوکائین و الکل همگی بر رشد قلب جنین اثر سوء دارند.

تأثیر مواد شیمیایی : رنگ ها، حلال ها، مواد آفت کش، آلاینده های هوا و امواج رادیویی مواردی هستند که مادر باید از آن ها دوری کند.

 

جلوگیری از نارسایی قلب جنین

در برخی از موارد مانند اختلالات ژنتیکی و کوروموزومی، امکان جلوگیری از نقص و نارسایی قلبی در جنین وجود ندارد. اما در مواردی نیز مادر می تواند نقش داشته باشد.

در مواردی که پیشتر گفته شد با دانستن این که قلب جنین از چند هفتگی تشکیل میشود می توان موارد تغذیه و دوری از آلاینده ها را برای سلامت جنین رعایت کرد.

 

منبع

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید