خانه » کمک های اولیه برای سوختگی
کمک های اولیه برای سوختگی
کمک های اولیه برای سوختگی
بهداشت و سلامت

کمک های اولیه برای سوختگی

دانستنی ها درباره انواع سوختگی ها

درمان سوختگی درجه دو

این حالت از سوختگی فراتر از لایه سطحی پوست است و ممکن است منجر به  تاول، قرمزی و التهاب شود . از روش های درمان سوختگی درجه دو به این صورت است که بافت آسیب دیده را 15 دقیقه در آب سرد قرار دهید و هر روز پارچه ی تمیز مرطوبی روی زخم قرار دهید تا خنک شود. کرم آنتی بیوتیک طبق نظر پزشک باید روی ناحیه ی سوخته مالیده شود. با پوششی غیر چسبنده روی زخم را بپوشانید. گاهی استفاده از آمپول کزاز نیز طبق نظر پزشک لازم است.

زخم سوخته باید هر روز از نظر عفونی بررسی شده و شستشو داده شود. در صورت بروز هر گونه علامتی از تورم، قرمزی و عفونت به پزشک مراجعه کنید. از ترکاندن تاول های ایجاد شده خودداری کنید.

پوست سوخته همزمان با بهبود دچار خارش می شود. مراقب باشید به سطح سوخته ناخن نکشید. قسمت سوخته تا یکسال نسبت به نور خورشید حساس خواهد بود. پس حتماً از ضد آفتاب استفاده کنید.

درمان سوختگی درجه سه

این نوع از سوختگی عمیق تر از سوختگی درجه 2  است زیرا لایه عمیق تری از پوست آسیب دیده است . علایم این نوع سوختگی سیاه شدن پوست و برآمدگی پوست است .  در این حالت باید فوراً به بیمارستان مراجعه کنید. اگر لباس ها به پوست سوخته چسبیده به هیچ عنوان آن را جدا نکنید. آب سرد روی بافت سوخته نریزید و هیچ گونه پماد موضعی استفاده نکنید. در صورت امکان عضو سوخته را بالاتر از سطح قلب نگه دارید. می توانید پارچه ای تمیز را روی عضو سوخته قرار دهید تا از آن محافظت کند.

هنگام سوختگی از این کارها خودداری کنید:

1.کره یا روغن روی موضع سوخته نمالید.

2.در سوختگی درجه دو و سه آب یخ و یا خود یخ را مستقیم بر ناحیه ی سوخته استفاده نکنید.

3.تاول ها را نترکانید.

این موارد موجب آسیب بیشتر به بافت سوخته می شود.

نکاتی در مورد سوختگی با مواد شیمیایی و یا برق

در این نوع از سوختگی ها فرد مصدوم باید سریعاً به بیمارستان منتقل شود.سوختگی با برق یا برق فشار قوی، به اندام های داخلی بدن فرد آسیب می زند که به ظاهر روی پوست دیده نمی شود.

در حالت سوختن با مواد شیمیایی موضع آسیب دیده باید با آب فراوان شستشو داده شود. لباس ها و آویزهای زینتی آغشته به مواد شیمیایی را جدا کنید. پماد روی موضع استفاده نکنید زیرا ممکن است واکنش شیمیایی بدهد و  آسیب را بیشتر کند. در صورت آسیب شدید از اورژانس کمک بخواهید.

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید