خانه » رژیم غذایی صحیح در دوران بارداری
رژیم غذایی صحیح در دوران بارداری
رژیم غذایی صحیح در دوران بارداری
بهداشت و سلامت

رژیم غذایی صحیح در دوران بارداری

تجربیات دوران بارداری

بارداری زمان شگفت انگیزی از زندگی یک زن است که در این دوران بدن دچار تغییرات زیادی می شود. شاید دوست داشته باشید تجربیات یک مادرِ با تجربه در مورد رژیم غذایی صحیح در دوران بارداری را بدانید.در ادامه این مقاله با ما همراه باشید

بارداری سالم پیش از بارداری آغاز می شود

بهترین زمان برای شروع رژیم غذایی برای بارداری سالم قبل از لقاح است. قوی بودن بدن مادر احتمال سقط را کاهش می دهد و باعث می شود مرحله اول بارداری بدون سختی سپری شود، به همین دلیل قبل از تصمیم گرفتن برای بارداری باید سبک زندگی خود را اصلاح کنید تا اختلالات حاملگی به حد اقل برسند و کودک سالمی داشته باشید.

در دوران بارداری به چه موادی بیشتر نیاز داریم

رژیم غذایی صحیح در دوران بارداری مهمترین کاری است که هر مادری در این دوران برای فرزند خود انجام می دهد. ممکن است توصیه های پراکنده و گیج کننده ای را در این زمینه شنیده باشید. در اینجا قصد داریم رژیم غذایی درست را برای شما تعریف کنیم. تقریباً بیشتر مواردی را که برای سلامت عمومی تا کنون در ذهن داشته اید باید کنار بگذارید. مثلا رژیم کم چربی در دوران بارداری صحیح نیست. غلات کامل هم در این دوران خیلی خوب نیستند. متعادل نگه داشتن قند خون با یک اسنک در طول روز اصلا صحیح نیست. نطفه انسان جدیدی در بدن یک زن شکل می گیرد به همین دلیل رژیم غذایی صحیح در دوران بارداری واجب است که این رژیم شامل مقدار کافی پروتئین، چربی، سبزیجات، میوه و مکمل های خاص می شود.

مواد غذایی مفید از شروع دوران بارداری

پروتئین: زنان برای داشتن بارداری سالم روزانه به بیش از 80 گرم پروتئین نیاز دارند. پروتئین کافی بد خلقی و تهوع صبحگاهی در ابتدای بارداری را کاهش می دهد.

چربی: چربی معمولاً خط قرمز خانم هاست. اما چربی از منابع خوب و به اندازه برای سلامت بدن و به ویژه مغز بسیار حیاتی است. منابع چربی سالم، گوشت قرمز، کره، تخمه مرغ، زیتون، روغن نارگیل، آجیل و لبنیات هستند.

سبزیجات و میوه ها: سبزیجات و میوه ها حاوی مواد معدنی، ویتامین و فیبر هستند. در این بین سبزیجات برگ سبز ارزش غذایی زیادی دارند.

آب: حجم خون بدن در دوران بارداری معمولاً افزایش می یابد و بدن به مایعات بیشتری نیاز خواهد داشت. آب کافی مانع تهوع صبحگاهی و جلوگیری از یبوست نیز می شود.

خوراکی های ممنوع از دوران بارداری

کافئین: نظرات متضاد زیادی در مورد مصرف کافئین برای زنان باردار وجود دارد. به هر حال اگر مایل به مصرف کافئین هستید، آن را به یک فنجان قهوه در روز محدود کرده و نوشابه مصرف نکنید.

غذا های فرآوری شده: در بعضی از تحقیقات، حدود 200 نوع ماده ی شیمیایی در بند ناف بعضی از نوزادان شناسایی شده است. به همین دلیل تا جای ممکن از تماس با مواد نگهدارنده و شیمیایی خود داری کنید. سعی کنید غذاهای طبیعی و غیر فرآوری شده بخورید.  غذاهای فرآوری شده علاوه بر مواد مضر، ارزش غذایی کمتری نیز دارند. افزایش قند خون به علت مصرف غذا های فرآوری شده نیز تهوع صبحگاهی را بیشتر خواهد کرد.

روغن نباتی: روغن نباتی در دوران بارداری و غیر بارداری گزینه ی مناسبی برای تأمین چربی بدن نیست.

غلات و شکر: غلات به عنوان منبع کربوهیدرات نباید به میزان زیاد استفاده شوند و شکر نیز قند خون را بالا می برد که برای زنان باردار به هیچوجه خوب نیست.

مصرف مکمل های مفید در دوران بارداری

برای داشتن یک رژیم غذایی صحیح در دوران بارداری لازم است که مکمل هایی نیز مصرف شود. زیرا گاهی مواد غذایی تمام نیاز بدن مادر و جنین را تأمین نمی کند. این مکمل ها عبارتند از:

پروبیوتیک ها: مصرف مواد غذایی پروبیوتیک به جذب بهتر مواد غذایی و هم چنین کارکرد بهتر دستگاه گوارش نوزاد پس از تولد کمک می کند.

امگا 3، ویتامین دی، فولات و آهن که طبق نظر پزشک باید مصرف شوند.

از مواد زیر در دوران بارداری استفاده نکنید

اسید های چرب ترانس

غذاهای خام

غذاهای سرخ شده بازار

شکر

آرد سفید

نوشیدنی های کافئین دار

الکل

سیگار

مواد مخدر (حتی اگر از نوع داروهای تجویزی باشند)

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید