خانه » آیا می دانید کفش های پاشنه بلند به پا های شما آسیب میزند
آیا می دانید کفش های پاشنه بلند به پا های شما آسیب میزند
آیا می دانید کفش های پاشنه بلند به پا های شما آسیب میزند
بهداشت و سلامت

آیا می دانید کفش های پاشنه بلند به پا های شما آسیب میزند

فواید و مضرات کفش پاشنه بلند

اکثر مردم این واقعیت را می دانند که کفش پاشنه بلند برای پا مناسب نیستند ، اما صرف نظر از آسیب هایی که ایجاد می کنند محبوب بسیاری از مردم نیز هستند. کفش های پاشنه بلند باعث می شوند پا ها کشیده تر و لاغر تر به نظر برسند. مساله اینجاست که اگر با تقویت پا ها و انجام حرکت کششی به دنبال کاهش آسیب این نوع کفش ها نباشید، در آینده باید دردهای شدیدی را متحمل شوید.

مضرات استفاده از کفش های پاشنه بلند

کفش های پاشنه بلند حالت مکانیکی طبیعی بدن شما را به حالتی ناکارآمد تبدیل می کنند.  عادت به پوشیدن کفش های پاشنه بلند حتی تا قسمت گردن نیز می تواند درد ایجاد کند. محققان انگلیسی اذعان داشته اند که پوشیدن کفش پاشنه بلند به طور منظم تا 13 درصد از عضلات ساق پا می کاهد. فراتر از آن، این کفش ها سبب نازک شدن تاندون آشیل می شوند که یکی از مهمترین تاندون ها در هنگام دویدن است. نکته ی مهم تر اینکه آسیب ها و درد ها حتی در زمان نپوشیدن کفش های پاشنه بلند ادامه خواهند داشت.

در سال 2015، دانشگاه آلاباما در بیرمنگام آمار هایی را در مورد آسیب های کفش پاشنه بلند منتشر کرد. 7.3 درصد از زنان به دلیل آسیب این نوع کفش ها نیازمنددرمان های پزشکی هستند. زنان جوان بین 20 تا 29 سال بیشترین آسیب ها را از پوشیدن کفش های پاشنه بلند متحمل شده اند. نکته جالب اینکه آسیب های مربوط به کفش پاشنه بلند در دنیای امروز نسبت به گذشته بیشتر شده است. آسیب کفش های پاشنه بلند فراتر از پاهای شما به تمام بدن شما می رسد. در ادامه به برخی از عوارض کفش پاشنه بلند اشاره میکنیم

1.کشیدگی و پیچش مچ پا

پوشیدن کفش های پاشنه بلند سبب می شود شما مجبور به استفاده از درمان های پیچیدگی مچ پا شوید. این نوع آسیب، یکی از رایج ترین آسیب هایی است که سبب می شود که مردم  به بخش اورژانس بیمارستان مراجعه کنند. کفش های با پاشنه ی 10 سانتی متری در مقایسه با کفش های با پاشنه ی حدود 2 سانتی متری مکانیک پای شما را تغییر می دهد و با این تغییر مچ پای شما بیشتر در معرض پیچیدگی و کشش قرار می گیرد.

2.گوشه کردن ناخن (رشد ناخن ها داخل گوشت)

کفش های پاشنه بلند یکی از علل اصلی مشکلات ناخن شست پا هستند. پاشنه ی بلند باعث ایجاد فشار مزمن روی ناخن شست پا شده و رشد آن ها را دچار مشکل می کند. به همین دلیل افراد مبتلا به دیابت نوع 2 باید در استفاده از کفش های پاشنه بلند بسیار محتاط باشند زیرا این کفش ها گردش خون در پا ها را نیز محدود می کنند و ممکن است برای افراد دیابتی مشکل ساز شود.گوشه کردن ناخن ها حتی می تواند سبب حرکات نامناسب و ایجاد درد کمر شود.

3.درد ناحیه انتهایی کمر

کفش های پاشنه بلند راه رفتن افراد را از حالت طبیعی خارج می کنند. در سال 2012 دانشمندان لهستان اثبات کردند که این کفش ها باعث می شود عضلات کمر شما بیش از اندازه کار کنند و سبب درد ناحیه انتهایی کمر می شود. در واقع این کفش حالت طبیعی کل بدن شما و نه فقط پا ها را تغییر می دهند.

4.ایجاد مشکل در مفصل شست پا و بیرون زدگی استخوان پا (bunion)

کفش های پاشنه بلند حالت طبیعی پا را به مرور زمان تغییر می دهند و با آسیب رساندن به مفصل شست پا و ایجاد بیرون زدگی در کناره ی داخلی حرکت راحت را مختل می کنند. در ابتدا ممکن است تصور کنید که این بیرون زدگی موضوع مهمی نیست اما به مرور زمان در صورتی که درمان نشود سبب ایجاد زخم و درد شدید می شود، به همین دلیل کفش های پاشنه بلند به خصوص در سنین پایین تر به شدت می تواند بر شکل مفاصل پا تأثیر بگذارد.

5.مشکلات عمده در ژست بدن

پوشیدن کفش های پاشنه بلند در طول سال های نوجوانی و جوانی می تواند بیشترین آسیب را به بدن وارد کند. با استفاده مداوم از این کفش ها ممکن است سر کمی به سمت جلو متمایل شود، گودی کمر شدید ایجاد شود، مشکلات لگنی و درد زانو ایجاد شود.

6.آسیب به اعصاب حرکتی

زنان 8 تا 10 برابر بیشتر در معرض آسیب رسیدن به اعصاب حرکتی هستند. فشرده شدن اعصاب مفصلی منجر به ایجاد درد، سوزش و تیر کشیدن می شود. کفش های پاشنه بلند به دلیل فشار زیادی که به بعضی از نقاط بدن وارد می کنند افراد را در معرض چنین آسیبی قرار می دهند.

چگونه از آسیب کفش های پاشنه بلند در امان بمانیم ؟

اجتناب از پوشیدن هر روزه ی کفش های پاشنه بلند

اجتناب از ایستادن، راه رفتن طولانی و دویدن با این کفش ها

استفاده از کفش هایی که در آن ها احساس راحتی می کنید

کوتاه نگه داشتن ناخن پا برای جلوگیری از گوشه کردن

انجام تمرینات کششی و نرمش پا

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید