کودکان از بازی های غافلگیرکننده و شعبده بازی ها چه چیزهایی می آموزند؟
مطالعات اخیر نشان داده است که نوزادان و کودکان موضوعات و عناصر مختلفی را که به صورت غافلگیر کننده در بازیهای شان پدیدار می شوند , بهتر می آموزند .
هنگامی که توپی را از سراشیبی ای قِل میدهید شما میدانید که در مواجهه با مانع یا دیواری از حرکت باز می ایستد این چیزی نیست که شما آن را آموخته باشید بارها دیده اید و می دانید , به این اطلاعات ” آگاهی هسته ای ” می گویند .
مطالعات نشان داده است که نوزادان نه تنها با این آگاهی ها و اطلاعات به دنیا می آیند بلکه در مواقعی متوجه شکسته شدن بعضی از قواعد نیز می شوند .
اکنون برگردیم به مبحث توپ و سراشیبی , آزمایشی در مقابل نوزاد ۱۱ ماهه ای انجام شده است (در واقع به نوعی یک شعبده بازی برای این سن قلمداد خواهد شد) تا ببینند واکنشها نسبت به چیزی که دیده است چه خواهد بود .
بازی ها و حقه های ساده ای مثل قِل دادن توپ و عبور آن از دیوار سوراخی که حفره ای که در دیوار وجود دارد از زاویه کودک قابل رؤیت نمی باشد , و یا در هوا شناور شدن اشیائی مثل ماشین اسباب بازی و تراکتور و … که نباید در حالت عادی بین هوا و زمین قرار بگیرند , مطمئنا واکنش نوزادان جز شوکه شدن شان چیز دیگری را در برنخواهد داشت .
برخی از آگاهی ها به صورت اکتسابی دریافت میشوند , با داشتن تعامل و ارتباط روزانه مان با طبیعت و بودن در فضاهای پیرامون و دسترسی داشتن به اشیا , دربر گرفتن یا دوری جستن از اشیاها در ذهنمان نقش میبندد .
نظر بدهید