درمان تهوع در کودکان
استفراغ یا تهوع، تخلیه اجباری محتویات معده از طریق دهان است که در کودکان بسیار شیوع دارد. برای درمان تهوع در کودکان راهکارهایی وجود دارد. گاهی اوقات، استفراغ می تواند در دفع مواد و عوامل بیماری زا که ممکن است ناآگاهانه مصرف شده باشند، مفید باشد.
معمولاً استفراغ در کودکان به خودی خود و بدون نیاز به مداخله پزشکی متوقف می شود. با این وجود، باید نسبت به علائم کم آبی در کودکان هوشیار باشید و پیش از آنکه شرایط به سطح تهدیدآمیزی برسد، سعی کنید مایعات و انرژی از دست رفته را جایگزین کنید.
دلایل تهوع و استفراغ در کودکان
استفراغ معمولاً نشانه برخی از بیماری های زمینه ای است؛ مانند: گاستروانتریت یا آنفولانزای معده، ریفلاکس معده دستگاه گوارش، مسمومیت غذایی، دریازدگی، آلرژی غذایی، استرس روانی، کمبود خواب، مشکلات گوارشی از جمله سوء هاضمه و عفونت های تنفسی.
برخی از مشکلات و عفونت های جدی بهداشتی مانند مننژیت، عفونت ادراری، عفونت گوش میانی، آپاندیسیت هم می توانند علت استفراغ باشند. همچنین جراحتی مانند ضربه به سر می تواند سبب تهوع شود که در این حالت استفراغ ممکن است نشان دهنده افزایش فشار داخل جمجمه باشد.
پرخوری، با عجله خوردن یا خوردن غذاهای پر از چربی و قند و فیبر که می تواند سیستم هضم در کودکان را سنگین کند و باعث استفراغ شود.
علائم تهوع و استفراغ در کودکان
به طور کلی، استفراغ اغلب با علائم دیگر مربوط به یک بیماری خاص یا ضعف عمومی همراه است. برخی از علائمی که ممکن است همراه با استفراغ در کودکان مشاهده شود: بی حالی، تحریک پذیری، رنگ پریدگی پوست، سردرد، درد شکم، تب درجه پایین، ضربان قلب بالا، نفخ و اسهال. برای جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ در کودکان به آنها بیاموزید که به طور مرتب و خوب دست ها را شستشو دهند به خصوص قبل و بعد از غذا.
راه های ساده برای کاهش تهوع و استفراغ در کودکان
برای درمان می توانید برخی از داروهای خانگی را امتحان کنید تا استفراغ را متوقف کرده و حال کودک خود را بهتر کنید. البته بعضی اوقات مراجعه به پزشک ضروری است؛ به خصوص وقتی که بدن کودک در اثر استفراغ طولانی مدت، دچار کمبود آب می شود. چند روش خانگی برای درمان تهوع و استفراغ در کودکان:
افزایش مصرف آب
اولین قدم برای درمان استفراغ در کودکان و قطع آب بدن، افزایش مصرف آب است. یک رژیم غذایی مایع نه تنها هضمش برای معده آسان است، بلکه باعث می شود قوای بدن بازیابی شود.
مصرف تخم رازیانه
تخم رازیانه دستگاه گوارش را تسکین می دهد و حالت تهوع و استفراغ را کاهش می دهد. خاصیت ضد میکروبی هستند که به پیشگیری و درمان آنفولانزای معده که می تواند باعث استفراغ شود کمک می کند.
مصرف آب لیمو
لیمو حاوی مقدار فراوانی ویتامین C است که به تقویت ایمنی بدن کمک می کند. اسید موجود در لیمو به از بین بردن باکتری هایی که باعث مسمومیت غذایی و منجر به استفراغ می شود، کمک می کند.
از این تدبیرهای خانگی در درمان تهوع در کودکان غافل نشوید.
منبع