اختلال شخصیت خودشیفته چیست ؟
اختلال شخصیت خودشیفته به کسی نسبت داده می شود که بیش از حد به خود توجه می کند و رفتار خویش را می پسندد. در واقع باید گفت که افراد دارای این اختلال شخصیت خود آرمانیشان را دوست دارند و با این تصویر خیالی که از خود ساخته اند شیفته ی خویش شده اند. این اختلال به نوعی دفاع روانی در برابر احساس نا امنی درونی است. این اختلال رفتار این دسته از افراد را برای دیگران آزار دهنده می کند.
افرادی که اختلال نارسیسیسم دارند به شدت برای تغییر رفتار خود مقاومت می کنند. حتی اگر رفتار های آن ها برایشان مشکل ساز باشد از آن دست بر نمی دارند و تمایل دارند بار تقصیر را بر دوش افراد دیگر بیندازند. علاوه بر این، افراد خودشیفته، بسیار حساس هستند و کوچک ترین انتقاد و پیشنهاد و اختلاف نظر از منظر آن ها حمله به شخصیتشان محسوب می شود. به همین دلیل افرادی که با چنین اشخاصی رابطه دارند ترجیح می دهند با وجود همه ی سختی ها رفتار های زننده را تحمل کرده و اعتراضی نکنند.
علائم خودشیفتگی : بیش از حد مهم دیدن خود
خودشیفتگان خود را از هر کسی بهتر می بینند. اغلب دستاورد های خود را به صورت اغراق آمیز و یا به دروغ بزرگتر جلوه می دهند. هر چیز معمولی را لایق خود نمی دانند و تنها با افراد و در مکان های سطح بالا معاشرت می کنند.
علائم خودشیفتگی : زندگی در دنیای فانتزی و توهمی
از آنجا که واقعیت نیاز روانی خودشیفتگان را ارضا نمی کنند. غالباً برای خود دنیای توهمی فانتزی می سازند. این توهمات مسکنی برای خلأ درونی ان هاست. آن ها با هر چیزی که سعی کند این توهم را بر هم بزند می جنگند.
علائم خودشیفتگی : نیاز به ستایش و تحسین دائمی
شخصیت خود شیفتگان مثل یک بالن مدام نیاز به باد کردن دارد و در صورت تحسین نشدن، آن را خیانت طرف مقابل تلقی می کنند.
علائم خودشیفتگی : احساس حقانیت و تخریب دیگران بدون احساس گناه
خود شیفتگان تمام حق را همیشه به خود می دهند. به همین دلیل در روابط خود بسیار خود خواهانه عمل می کنند و بدون احساس گناه دیگران را زیر پا می گذارند و اصلاً برایشان اهمیتی ندارد که رفتارشان بر دیگران چه اثر سوئی خواهد داشت.
علائم خودشیفتگی : ترساندن و تحقیر کردن دیگران
خود شیفتگان در مواجهه با افرادی که چیزی برتر از آن ها دارند احساس حقارت می کنند و همین باعث می شود که برای دفاع از خود سعی در تحقیر و تخریب دیگران داشته باشند. آن ها با توسل به هر شیوه ای از جمله توهین، قلدری و حتی تهدید حاضرند شخصیت فرد برتر را تخریب کنند.
وجود چنین علائمی زنگ خطر اختلال شخصیت خودشیفته است.
منبع
نظر بدهید