خانه » 15 خواص تاثیرگذار هلو بر بیماری ها را بشناسیم
15 خواص تاثیرگذار هلو بر بیماری ها را بشناسیم
15 خواص تاثیرگذار هلو بر بیماری ها را بشناسیم
بهداشت و سلامت

15 خواص تاثیرگذار هلو بر بیماری ها را بشناسیم

هلو میوه ای تابستانی

هلو میوه ی تابستانی آبدار و بومی چین و جنوب آسیاست. هلو در سراسر جهان قابلیت رشد دارد. چین بزرگترین تولید کنننده ی هلو در دنیاست و پس از آن ایتالیا، اسپانیا، آمریکا و یونان در رتبه های بعدی قرار دارند. ایالت جورجیا نیز به نام سرزمین هلو شناخته می شود زیرا با کیفیت ترین هلو را تولید می کند. رنگ هلو بسته به نژاد آن بین زرد تا قرمز متغیر است.برخلاف بسیاری از میوه ها که پوست صاف و صیقلی دارند، هلو دارای پوست کرکی است. گوشت این میوه زرد رنگ است و هسته ی محکمی در میان آن قرار دارد.

درباره هلو بیشتر بدانیم

فواید هلو برای سلامت عبارتند از کمک به سلامت بینایی، سلامت پوست، سیستم عصبی، استخوان ها و دندان ها و همچنین درمان بیماری هایی نظیر هیپوکالمی (کمبود پتاسیم) سرطان، چاقی ،کلسترول، کمبود مزمن خون (استاسیس) و بیماری های عصب. هلو خواص ضد پیری دارد و به سم زدایی بدن کمک می کند، هم چنین به بهبود گوارش و سلامت سلولی کمک می کند. مواد مغذی موجود در هلو در دوران بارداری بسیار مفیدند.

ارزش غذایی هلو

هلو مواد مغذی بسیاری دارد که برای عملکرد و سلامت بدن نیاز هستند. هلو منبعی غنی از ویتامین آ، بتاکاروتن، ویتامین سی (آسکوربیک اسید) و هم چنین ویتامین ای (آلفا توکوفرول)، ویتامین کا (فیلوکینون)، ویتامین ب 1 (تیامین)، ویتامین ب 2 (ریبوفلاوین)، ویتامین ب 3 (نیاسین)، ویتامین ب 6، فولات و پنتوتنیک اسید است. هلو غنی از مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیم، آهن، منگنز، فسفر، روی و مس است. هلو کالری کمی دارد و چربی و کلسترول در آن یافت نمی شود. این میوه هم چنین منبع خوبی از فیبر خوراکی است.

ظرفیت آنتی اکسیدانی

تمام بخش های میوه ی هلو حتی پوست آن حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است. وجود کلوروژنیک اسید در هلو اثر محافظتی آن را دو چندان می کند. آنتی اکسیدان های نظیر لوتئین، زیکزانتین و بتا-کرتوکزانتین در جمع آوری رادیکال های آزاد ناشی از سوخت و ساز در بدن نقش دارند.

درمان بیماری هیپوکالمی

هلو دارای پتاسیم است. پتاسیم برای انتقال پیام های عصبی و عملکرد سلول های بدن اهمیت دارد، هم چنین در سوخت و ساز بدن، مصرف کربوهیدرات توسط بدن، ایجاد تعادل الکترولیت و تنظیم بافت عضلانی نقش دارد. کمبود پتاسیم منجر به ابتلا به بیماری هیپوکالمی می شود که بر قدرت عضلانی بدن تأثیر گذاشته و ضربان قلب را نا منظم می کند.

پیشگیری از سرطان

هلو سرشار از ترکیبات فنولی و کارتنوئید هاست که همگی دارای خواص ضد تومور و ضد سرطان هستند و به بدن در مبارزه با انواع سرطان ها مانند سرطان سینه، سرطان ریه و سرطان روده کمک می کند. مطالعات پژوهشی نشان می دهد که اسید کلروژنیک و نیکلروژنیک موجود در هلو به مهار رشد سلول های سرطانی بدون اثر بر سلول های طبیعی اثر می گذارد.

فواید هلو برای پوست

هلو حاوی ویتامین سی زیادی است  که به سلامت و شادابی پوست، رفع عفونت ها و جوش و رادیکال های آزاد که عانل پیری هستند کمک می کند. هلو همچنین اثرات محافظتی دربرابر پرتو ماوراء بنفش خورشید دارد. اثرات ضد التهابی به علت وجود آنتی اکسیدان ها در هلو بر پوست کل بدن اثر می گذارد. هلو هم چنین در تهیه بسیاری از کرم ها و لوازم بهداشتی پوست استفاده می شود زیرا مواد مغذی موجود در آن به آبرسانی و احیای پوست کمک می کند.

 سلامت چشم ها

هلو غنی از بتا کاروتن است که در بدن به ویتامین آ تبدیل می شود. بتا کاروتن نقش مهمی در حفظ بینایی انسان دارد. مطالعات نشان داده اند که کارتنوئید های لوتئین و زیکزانتین موجود در هلو اثرات مثبتی در کاهش ابتلا به آب مروارید و دیگر بیماری های چشم مربوط به شبکیه دارند. هم چنین از آسیب رادیکال های آزاد به شبکیه نیز جلوگیری می کند.

 دوران بارداری

با توجه به طیف گسترده ای از مواد مغذی و ویتامین هایی که در هلو وجود دارد، تمام نیاز های جنین برای رشد سالم استخوان ها، فک، پوست، ماهیچه ها و رگ های خونی تأمین می شود. هلو هم چنین به جذب آهن که در دوران بارداری بسیار حیاتی است، کمک می کند. فولات و پتاسیم موجود در هلو برای جلوگیری از نقص سیستم عصبی جنین و هم چنین خستگی ها و گرفتگی های عضلانی مادر در دوران بارداری کمک می کند. فیبر موجود در هلو نیز از یبوست در دوران بارداری که بسیار آزار دهنده است ممانعت می کند.

بهبود عملکرد گوارش

هلو ماهیت قلیایی دارد و سرشار از فیبر خوراکی است. فیبر موجود در هلو آب را به خود جذب کرده و از اختلالات معده، یبوست و حرکات نامنظم روده جلوگیری می کند، هم چنین در حل شدن سنگ کلیه و مثانه نیز نقش دارد.

بهبود سیستم عصبی

منیزیم موجود در هلو برای جلوگیری از استرس و اضطراب و کمک به آرامش سیستم عصبی لازم است. کمبود منیزیم عملکرد سیستم عصبی مرکزی را تحت تأثیر قرار می دهد. مطالعات نشان داده اند که مصرف غذاهای غنی از منیزیم همراه با ویتامین ب 6  بر سیستم عصبی بدن به ویژه در کودکاناثرات مطلوبی  دارد و حتی به درمان افسردگی نیز کمک میکندو سیستم عصبی را به تعادل می رساند.

درمان چاقی

مواد زیادی در هلو وجود دارند که در تحقیقات اثرات مطلوبی برای مبارزه با اختلالات مرتبط با چاقی نشان داده اند. ترکیبات فنولی موجود در هلو فواید ضد التهابی و ضد چاقی دارد و به درمان بیماری سندروم متابولیک کمک می کند. اگر سوخت و ساز بدن دچار مشکل باشد چاقی منجر به نگرانی های جدی سلامتی می شود.

تقویت قوای بدن

هلو غنی از ویتامین سی و روی است. روی و ویتامین سی به بهبود سریعتر زخم ها، مبارزه با عفونت، سرماخوردگی، ذات الریه و اسهال کمک می کنند. این امر به علت اثرات آنتی اکسیدان ها و بهبود فعالیت سلولی است.

 کاهش سطح کلسترول

مطالعات پژوهشی نشان داده اند که ترکیبات فنولی موجود در هلو (چه در پوست آن و چه در گوشت میوه) به حفظ تعادل کلسترول خوب نسبت به کلسترول بد در خون کمک می کند و این مساله با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و حفظ سلامت قلب و عروق مرتبط است.

هلو ضد پیری است

هلو سرشار از روی و مواد ضد پیری است. مصرف خوراکی های غنی از روی مانند هلو تولید آنتی بادی ها را در بدن بیشتر کرده و از تخریب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کند. از طرفی هلو با افزایش سطح هورمون تستوسترون روند پیری را در مردان به تأخیر می اندازد.

 تحکیم استخوان ها و دندان های سالم

هلو حاوی کلسیم و فسفر است. این دو عنصر برای تقویت استخوان ها و دندان ها ضروری هستند و به ترمیم بافت های بدن نیز کمک می کننند. هلو با داشتن این مواد مغذی به همراه ویتامین ها به حفظ سلامت استخوان ها، دندان ها، لثه و جلوگیری از پوکی استخوان کمک می کند.

سم زدایی از بدن

هلو برای سم زدایی و پاکسازی بدن بسیار مفید است و سموم را از کبد و کلیه ها دفع می کند. مصرف منظم هلو به درمان میگرن، سل و دیابت کمک می کند. از هلوی خشک در چای های میوه ای سم زدا نیز استفاده می شود.

استفاده های دیگر هلو

هلو به دلیل طعم خوشی که دارد در ماست، شیک و کیک ها کاربرد زیاد دارد. از برگ، گل، هسته و حتی پوست خشک شده درخت هلو نیز استفاده های دارویی می شود.

مصرف زیاد هلو و مسمویت

هلو ممکن است برای برخی از افراد آلرژی زا باشد.باید در استفاده از هسته ی هلو احتیاط کرد زیرا به علت وجود سیانید در آن در صورت مصرف زیاد مسمویت ایجاد می کند.

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید