آفت دهان چیست
آفت دهان زخمی در دهان است که به صورت گرد و یا بیضی می باشد که حاشیه ای قرمز رنگ دارد و مرکز آن زرد می باشد. معمولا چند روزی طول می کشد تا التیام پیدا کند و معمولا بسیار دردناک و سوزنده می باشد. و زمان خوردن یا نوشیدن، فرد مبتلا را آزار می دهد. عواملی که موجب این زخم می شود ناشناخته باقی مانده است. اما می توان گفت سابقه خانوادگی هم می تواند در این بیماری سهیم باشد. مطالعات نشان داده است که کمبود آهن و ویتامین ب 12 هم می تواند علتی برای بوجود آمدن این زخم باشد.
عوامل موثر در بروز آفت دهان
حساسیت غذایی
هیجانات و نوسانات روحی
بیماری ایدز
بیماری های عفونی
قاعدگی
آفت دهان به سه حالت می باشد:
فرم مینور (کوچک)
در فرم مینور زخم هایی بین دو الی چهار میلی متر در لبها، کف دهان و یا زیر زبان ایجاد می شود. معمولا این زخم ها روی زبان یا لثه بوجود نمی آید. تعداد زخم ها یک یا چند عدد است. گاهی ممکن است بعد از خوب شدن شدت پیدا کند.
زخم ماژور (بزرگ)
زخم ماژور خیلی شایع نیست. این زخم ها بزرگتر است و بیشتر احتمال دارد که شدت پیدا کند و دیرتر خوب می شود. متاسفانه این زخم ها از نوع مینور دردناک تر هستند. گاهی اندازه آن از یک سانت هم بیشتر است و در هرجای دهان حتی روی زبان هم بوجود بیاید.خوب شدن آن گاهی به یک ماه هم میرسد.
فرم شبیه به تبخال
این فرم در خانم ها شایع تر است. این فرم بسیار دردناک است و زخم ها ادامه دار خواهند شد. ابتدا به شکل تاول های ریز است که بعد به زخم های کوچک تبدیل می شود. این تبخالها در هر جای دهان ممکن است بوجود بیایند. گاهی زخم ها به یکدیگر پیوند می خورد و یک زخم بزرگ بوجود می آید. درسته که اسمش را از تبخال گرفته ولی این به دلیل شباهتش به تبخال است اما ویروس تبخال دخالتی در آن ندارد.
نکته:
اگر بهداشت دهان و دندان رعایت شود و اگر به مواد غذایی خاصی حساسیت دارید از آن دوری کنید می توانید از بروز این زخم ها پیشگیری کنید. البته همانطور که در بالا هم گفتیم هنوز علت بوجود آمدن قطعی آن مشخص نیست
نظر بدهید