بیماری ذات الریه یا پنومونی
ذات الریه، پنومونی (Pneumonia) و یا سینه پهلو، نوعی بیماری عفونت ریوی است که منجر به التهاب ریه ها می گردد. در صورت ابتلا به این بیماری ممکن است شخص سرفه و یا تب کند و یا به سختی نفس بکشد. اکثر افراد می توانند این بیماری را در خانه درمان کنند. معمولا این عفونت طی دوره 2 تا 3 هفته ای، از ریه ها پاک می شود. اما افراد سالمند، کودکان و افراد مبتلا به دیگر بیماری ها ممکن است در اثر این عفونت، بسیار ضعیف شوند به طوریکه نیاز باشد در بیمارستان بستری گردند.
علل ذات الریه
این بیماری در اثر انتقال باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و انگل ها به بدن شخص ایجاد می شود. پنومونی معمولا زمانی شروع می شود که میکروب ها از طریق نفس کشیدن وارد ریه ها می گردند.استنشاق مواد شیمیایی، مواد حساسیت زا، مواد مختلفی که در محیط کار یا دیگر محیط ها وجود دارد مانند گرد و غبار می توانند از عوامل محرک التهاب ریه ها باشند.حتی ممکن است پس از استفراغ، مقداری از محتویات معده وارد ریه ها شده و آن ها را ملتهب سازد.
افراد در معرض ابتلا به ذات الریه
احتمال ابتلا به ذات الریه بعد از سرما خوردگی و یا آنفولانزا بیشتر است. این بیماری ها باعث می شوند ریه های شما به سختی با عفونت مبارزه کند. طولانی بودن دوره برخی بیماری های مزمن نظیر آسم، بیماری ریوی، دیابت، کلیوی، سرطان و بیماری های قلبی نیز احتمال ابتلا را افزایش می دهند. از دیگر افراد در معرض ابتلا می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- افراد سیگاری
- افراد الکلی
- افراد مبتلا به بیماری ایدز
- افراد با سیستم ایمنی ضعیف
- افراد پیر و ضعیف
- افرادی که طحال آن ها با جراحی برداشته شده است.
علائم ذات الریه
در صورت بروز این بیماری ممکن است شخص برخی از علائم زیر را مشاهده کند :
- سرفه کردن (خلط دار بودن سرفه ها، خلط به رنگ زرد یا سبز و یا آغشته به خون)
- تب
- تنفس سریع، کوتاه و سطحی
- ضربان قلب سریع
- درد قفسه سینه به خصوص به هنگام تنفس عمیق یا سرفه
- احساس ضعف و خستگی شدید
- تهوع و استفراغ
- اسهال
ذات الریه در افراد سالمند، معمولا این علائم به شکل خفیف تری مشاهده می شود. ممکن است تب نکنند و یا سرفه های آن ها همراه با خلط نباشد.
یا اگر بیماری ریوی داشته باشند این بیماری شدت یابد.
نظر بدهید