دلیل بیماری های پوستی پسوریازیس
علت قطعی بیماری پسوریازیس ناشناخته است. ترکیبی از عواملی نظیر استعداد ژنتیکی و محرک های محیطی می توانند دخیل باشند. ابتلا به این نوع بیماری در افراد یک خانواده موضوعی رایج است. نقص سیستم ایمنی بدن (حمله ی گلبول های سفید به سلول های سالم به جای حمله به مواد خارجی) و کنترل التهابات ،عمده ترین عامل ایجاد این بیماری است. اما به رغم تحقیقات انجام شده در 30 سال گذشته عامل اصلی ابتلا به این بیماری همچنان به طور قطع مشخص نشده است.
انواع مختلف پسوریازیس
بیماری پسوریازیس انواع مختلفی دارد. ممکن است به صورت پلاک در تمام نقاط بدن ظاهر شود. به صورت نقاط ریز مانند خال در بدن ایجاد شود. ممکن است زیر بغل، ناف، کشاله ران و باسن را درگیر کند. یا حتی به صورت تاول هایی حاوی چرک زرد رنگ باشد. یا تنها کف دست ها را درگیر کند. مبتلایان به بیماری پسوریازیس اغلب سرمایی هستند و بیماری های قلبی در بینشان شایع است. انواع دیگری از آن نیز ناخن ها را درگیر می کند که ممکن است با قارچ ناخن اشتباه گرفته شود. این عارضه روی پوست ، شوره سر و خارش ایجاد می کند.
اثر پسوریازیس بر مفاصل
از هر سه بیمار مبتلا، یک نفر به التهاب مفاصل نیز مبتلاست. این بیماری مشترک مرتبط، آرتریت پسوریاتیک نامیده می شود و بیشتر مفاصل دست، زانو و مچ پا را درگیر می کند. متوسط سن شروع ورم مفاصل پسوریاتیک، بین 30 تا 40 سالگی است.
آیا ممکن است پسوریازیس تنها ناخن را درگیر کند؟
در تعداد محدودی از بیماران اینگونه است که تنها ناخن ها درگیر می شوند و معمولاً با درد التهابی نیز همراه است. درمان بیماری پسوریازیس ناخن بسیار مشکل است. گزینه های درمانی محدودی وجود دارند از جمله استفاده از استروئیدهای قوی که در ناحیه ی کوتیکول ناخن استعمال می شوند. تزریق استروئید به کوتیکول ناخن و همچنین استفاده ی خوراکی آن نیز از درمان های کاربردی هستند.
نظر بدهید