خانه » نشانه های سرطان پوست را بشناسید
نشانه های سرطان پوست
نشانه های سرطان پوست
بهداشت و سلامت

نشانه های سرطان پوست را بشناسید

نشانه های سرطان پوست

لازم است با نشانه های سرطان پوست آشنا شوید تا زود هنگام متوجه آنها و پیگیر درمان بشوید. سرطان شرایطی است که سلول های بدن به طور غیرقابل کنترل رشد می کنند و باعث ایجاد تومور می شوند. سپس سرطان می تواند در مناطق دیگر گسترش یابد. شما می توانید در هر نقطه به سرطان مبتلا شوید، اما چند قسمت بدن وجود دارد که مستعد هستند. پوست، بزرگترین ارگان بدن، یکی از این مکان ها است. سه نوع سرطان پوست وجود دارد : سرطان سلول پایه، سرطان سلول سنگفرشی و ملانوما. هریک از این انواع، کمی متفاوت از سایرین است.

 

عواملی افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست

سابقه آفتاب سوختگی یا قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید، زندگی در آب و هوای آفتابی یا در ارتفاعات زیاد ، خال های بسیار، ضایعات پیش سرطانی، سابقه خانوادگی یا شخصی سرطان پوست، سیستم ایمنی ضعیف بدن ، قرار گرفتن در معرض اشعه یا موادی مانند آرسنیک.

 

تکه های ناهموار و پوسته پوسته شده

مراقب بخش های زبر، خشن و پوسته پوسته شده پوست باشید که رنگشان ممکن است از قهوه ای تا صورتی تیره باشد؛ و اغلب در صورت، سر و دست ها ظاهر می شوند. این لکه های خشن را کراتوزهای اکتینیک می نامند و ضایعات پوستی پیش سرطانی هستند.

 

برآمدگی های درخشان و مرواریدی

برآمدگی هایی مانند جوش را که در زیر پوست ظاهر می شوند، ازبین نمی روند و اندازه آنها تغییر نمی کند، جدی بگیرید. این برجستگی ها می تواند نشانه  سرطان سلول پایه باشد. ممکن است شاهد رگ های خونی نامنظم در نزدیکی سطح پوست باشید یا متوجه بشوید که پوست شما به راحتی خونریزی می کند.

 

ضایعه های پوستی تخت، گوشتی یا قهوه ای رنگِ زخم مانند

اگر زخمی در پوست مشاهده می کنید که بهبود نمی یابد، یا به راحتی خونریزی می کند، به پزشک مراجعه کنید. دلایل مختلفی برای بروز زخمی که بهبود

نمی یابد وجود دارد که یکی از آنها سرطان سلول پایه است. این نوع سرطان معمولاً در سر، صورت، گردن ، دست و بازو مشاهده می شود؛ به طور کلی تهاجمی نیست و به راحتی درمان می شود.

 

خال های عجیب و غریب

مراقب خال ها باشید. اگر شاهد ظهور خال های قهوه ای تیره روی پوست یا تغییر رنگ واندازه خال های موجود هستید و یا خال های شما خونریزی می کنند، فوراً به پزشک مراجعه کنید. تغییر خال ها ممکن است نشانه ملانوما باشد. ملانوما یک سرطان تهاجمی و کشنده است. در جواب اینکه در ملانوما عامل سرطان چیست، باید گفت ملانوما در اثر ترکیبی از عوامل ژنتیک، جهش UV و عوامل ناشناخته ظاهر می شود.

سرطان ترسناک است و سرطان پوست شایع ترین سرطان است که انواع خاصی از آن، بسیار شدید و کشنده است. اگر سرطان پوست زود تشخیص داده شود، غالبا با موفقیت درمان می شود. پس نشانه های سرطان پوست را جدی بگیرید.

 

منبع