سمندر زرد خالخالی
عمل فتوسنتز توسط گیاهان انجام می شود, تعداد کمی از حیوانات قادر به انجام فتوسنتز هستند و تا همین اواخر این عمل در بین مهره داران و خزندگان غیرممکن به نظر میرسید تا اینکه گونه ای از سمندر که به زرد خالخالی شهرت دارد و در شمال آمریکا یافت می شود , برخورد کردیم .
او قادر به استفاده از نیروی خورشیدی برای ایجاد انرژی می باشد که این عمل را در حالی که در مرحله جنینی به سر می برد آغاز و انجام می دهد .
محققان دریافته اند که سمندر همین که در تخم خود در حال رشد و نمو می باشد از تر کیب مشترک نیتروژن و اکسیژن بهرمند و البته عمل میتوکندری و چگونگی ایجاد انرژی سلول های حیوانی جنین را از طریق اکسیژن و یک فرم متابولیک گلوکوزی انجام می دهد .
باز سوالی مطرح می شود؛ چگونه این کارها صورت می پذیرد ؟ سمندر چگونه این مواد را تهیه می کند؟
زمانی که سمندر در تخم است , جلبک هایی به تخم می چسبند که میتوانند اکسیژن و کربن هیدرات مورد نیاز جنین را مهیا سازند , سمندر میتواند با استفاده از آن به تولید انرژی خود مشغول شود و در عوض جنین نیز به جلبک ها دی اکسید کربن میدهد .
این ارتباطی که بین جلبک و جنین وجود دارد باعث رشد و تامین نیازهای جنین می شود, سمندر مادر مخصوصاً تخم های خود را در کنار جلبک ها تخم گذاری می کند تا این نیازها توسط جلبک ها برطرف شوند
و اینگونه رابطه همزیستی غیر معمول و جالب بین جنین و جلبک کمک میکند تا این گونه حیوانات و مهره داران سلولهای خود را در مقابل عوامل های خارجی مثل ؛ باکتری ها و ویروس ها ایمن و مقاوم سازند .
نظر بدهید