خانه » تا چه میزان از تاثیر موبایل بر مغز کودکان مطلع هستید؟
تاثیر موبایل بر مغز کودکان
تاثیر موبایل بر مغز کودکان
فرزند و والدین

تا چه میزان از تاثیر موبایل بر مغز کودکان مطلع هستید؟

تاثیر موبایل بر مغز کودکان

تا چه میزان از تاثیر موبایل بر مغز کودکان مطلع هستید؟ استفاده از صفحه نمایش بسیار زیاد ممکن است باعث ایجاد تغییراتی در مغز کودکان شود.

تحقیقات اخیر نشان داده است که کودکانی که بیش از هفت ساعت در روز از صفحه نمایش استفاده می کنند دچار تغییر مغزی شده اند و مهارت های شناختی در بین افرادی که بیش از دو ساعت در روز از صفحه نمایش استفاده می کنند، کاهش یافته است.

 

فناوری مورد علاقه کودکان و نوجوانان امروزی یعنی وسایل الکترونیکی قابل حمل چگونه است؟

تحقیقات جدیدی که در مورد رابطه بین استفاده از وسایل الکترونیکی قابل حمل و خواب انجام شده، پاسخ های قابل توجهی ارائه می دهد.

در بسیاری از مطالعات ثابت شده است که بچه ها و نوجوانانی که وقت بیشتری را با صفحه نمایش تلویزیون و دستگاه های قابل حمل سپری می کنند، کمتر می خوابند. یک دلیل فیزیولوژیکی برای این امر وجود دارد: نور آبی که توسط صفحه های الکترونیکی ساطع می شود، به مغز القاء می کند که هنوز روز است، درنتیجه بدن به اندازه کافی هورمون خواب ملاتونین تولید نمی کند تا سریع بخوابد و خواب باکیفیتی بدست آورد. در مقابل برخی ممکن است استدلال کنند که تلویزیون به همان اندازه بد است: هم زمان می برد و نور آبی را ساطع می کند.

 

خواب و فناوری هوشمند

محققان ارتباط بین خواب و تماشای تلویزیون و همچنین ارتباط بین خواب و استفاده از دستگاههای قابل حمل را مطالعه، سپس نتایج را با هم مقایسه کرده اند.

با استناد به نظرسنجی که از والدین در ایالات متحده انجام شد، بچه های 2- تا 10 ساله که چهار ساعت یا بیشتر در روز را با دستگاههای الکترونیکی قابل حمل می گذرانند ، دو برابر همسالان خود از خواب محروم هستند. تلویزیون هم با بی خوابی ارتباط دارد؛ اما نه به اندازه دستگاه های قابل حمل و نه بطور دائم.

در میان نوجوانان 14 تا 17 ساله، کسانی که چهار ساعت یا بیشتر در روز صرف دستگاههای الکترونیکی قابل حمل می کنند، 44 درصد بیشتر احتمال دارد که به اندازه کافی نخوابند. درحالی که  تلویزیون یا بازی کردن با بازی های ویدئویی ارتباط کمتری با میزان خواب دارد.

 

چرا دستگاههای قابل حمل با کم خوابی ارتباط بیشتری دارند؟

تلویزیون به اندازه وسایل قابل حمل مانند تلفن هوشمند از نظر روانشناختی محرّک نیست. دستگاههای قابل حمل صرفاً یک رسانه نیستند. تلفنهای هوشمند به بخش عظیمی از زندگی اجتماعی تبدیل شده اند؛ خواه بصورت مکاتبه کتبی با دوستان و خواه تعامل با آنها در رسانه های اجتماعی. و برخلاف تلویزیون، تلفنهای هوشمند و تبلتها را می توان بی  سروصدا به اتاق خواب یا حتی تختخواب حمل کرد و در نتیجه برخی از نوجوانان از آنها در طول شب استفاده می کنند.

این امر توضیح دهد که چرا کمبود خواب در میان نوجوانان پس از سال 2012 میلادی افزایش یافته است – دقیقاً همان زمانی که استفاده از تلفنهای هوشمند رایج شد. کم خوابی ناشی از تاثیر موبایل بر مغز کودکان است.

 

منبع