خانه » کاشت توت فرنگی و تکثیر آن به چه صورت انجام می شود ؟
کاشت توت فرنگی
کاشت توت فرنگی
باغبانی

کاشت توت فرنگی و تکثیر آن به چه صورت انجام می شود ؟

انواع بوته ها برای کاشت توت فرنگی

کاشت توت فرنگی در صورتی که فضای مناسب با نور کافی در اختیار داشته باشید کار نسبتاً ساده به شمار می رود. توت فرنگی میوه ی بسیار خوشمزه و دارای فواید فراوان است و از آن در درست کردن دسر هایی مانند کابلر هلو و توت فرنگی و رولت توت فرنگی می توان استفاده کرد. سه نوع متفاوت از توت فرنگی برای کاشت وجود دارد:

گونه ای توت فرنگی وجود دارد که نسبت به طول روز ها حساس نیست و تاز مانی که دمای مناسب برای ان وجود داشته باشد در تمام فصول میوه می دهد و البته محصول کمتری دارد.

گونه ی دیگری از توت فرنگی نیز وجود دارد که در روز های طولانی تابستان و روز های کوتاه پاییز شکوفه می دهد. شکوفه های تابستانی در پاییز میوه می شوند و شکوفه های پاییزی در بهار میوه می شوند.

گونه سومی که از توت فرنگی طرفدارن زیادی دارد نسبت به طول روز ها حساس است و در پاییز شکوفه داده و در بهار تا تابستان میوه می دهد. این گونه از توت فرنگی محصول زیادی تولید می کنند و ارزش یکسال منتظر ماندن برای میوه دهی را دارد. این گونه برای کاشت توت فرنگی در خانه توصیه می شود.

 

نحوه کاشت توت فرنگی

فصل بهار برای کاشت توت فرنگی در خاک مناسب است. توت فرنگی  را به روش های مختلفی می توان تکثیر کرد. از بذر هایی که به شکل دانه روی سطح میوه ی توت فرنگی وجود دارند پس از کاشته شدن گیاه جدید می روید. از این روش در مقیاس کوچک و تحقیقاتی استفاده می کنند.

بوته های توت فرنگی را می توان از خاک بیرون آورد و با تقسیم آن و کاشت بوته های جدید با فاصله آن را رشد داد و تکثیر کرد. معمولاً هر بوته توت فرنگی در پایان فصل به سه تا شش بوته جدید می تواند تقسیم شود. این روش در مزارع باز توت فرنگی رایج است.

روش دیگری نیز به نام کشت بافت برای گیاهان وجود دارد که البته برای کار تجاری مقرون به صرفه نیست و برای تحقیقات از  آن استفاده می کنند.

 

رانر یا رونده توت فرنگی

اندام های رونده ای از بوته ی توت فرنگی رشد می کنند که به آن ها رانر می گویند. این اجزاء رونده از بوته ی مادر جدا شده و چند گیاه جدید ایجاد می کنند. هر بوته می تواند بین هفت تا ده عدد رونده تولید کند و هر کدام از رونده ها سه تا چهار بوته ی جدید ایجاد می کنند. بوته های جدید رانر، دختری یا نهال توت فرنگی نامیده می شوند.

استحصال بوته های جدید از رانر ها یا رونده ها مقرون به صرفه ترین روش برای کاشت توت فرنگی است.

 

منبع

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید