خانه » مراحل تغییر مکان گیاه
باغبانی

مراحل تغییر مکان گیاه

 

مراحل تغییر مکان گیاه 

آیا تا به حال شده است که در باغچه خود گیاه و یا درختی داشته باشید که به فکر تغییر دادن جای آن باشید؟ برای مثال این گیاه  در بین گیاه های دیگر باعث ناراحتی دیگر گیاهان و پژمردگی آن ها می شود , یا درختی وجود دارد که شما می دانید اگر این درخت بیش از این رشد کند ممکن است وارد خانه تان شود و به دیوار خانه تان آسیب بزند .

دلایل متفاوت, فراوان می باشند , چیزی که در اینجا مهم است تغییر جای گیاهتان است و سوالی که به وجود می آید این است که چطور می توانم بدون صدمه زدن به گیاهم جای آن را تغییر دهم ؟ در این بخش مرحله به مرحله,  تعویض مکان گیاه اشاره کرده ایم که  کمک  خوبی برای گیاه دوستان می باشد .

مرحله اول ؛ تحقیق و شناخت بیشتر

ابتدا باید کمی تحقیق کنید و در مورد گیاه خود اطلاعات جمع آوری کنید ؛ تا چه اندازه به نور آفتاب و سایه احتیاج دارد , در مورد اندازه آن و نوع درخت تان , در مورد مکان جدیدی که قرار است این درخت را به آنجا منتقل سازید ؛ آیا از آنجا لوله کشی هایی رد شده ؟ آیا خاک آنجا توانایی تحمل این گیاه را دارد؟

باید حواستان باشد که قبل از کندن زمین و گرد کردن باغچه تان به ناگاه به لوله‌های گاز یا آب و حتی برق برخورد نکنید ,

مرحله دوم ؛ جا به جایی

حتما برای دراوردن گیاهتان فاصله‌ ای قائل باشید به این منظور که دایره فرضی ای با قطری متناسب با سن و اندازه گیاه در اطراف آن در نظر بگیرید تا ریشه گیاهتان همراه با خاک اطرافش از زمین  در بیاید و مطمئن باشید که برای بلند کردن آن نیروی لازم را داشته باشیم در غیر این صورت از کسی کمک بگیرید .

قبل از اینکه گیاه تان را از خاک در بیاورید,  در مکان جدیدش گودالی فراهم سازید و به این توجه داشته باشید که وسعت گودال مهم تر از عمق آن است , از خاک ها و کودهای غنی شده استفاده کنید .

 مرحله سوم ؛ زمان , خاک و سن مناسب گیاه

زمان مناسب سال را بسنجید , بهترین زمان برای تعویض مکان گیاهتان ؛ اواخر پاییز و یا زمستان می‌باشد زمانی که گیاهتان به خواب زمستانی فرو رفته  . از خاک های جدید و ترمیمی استفاده نکنید , درخت را با همان خاکی که است در مکان جدید اش قرار دهید زیرا خاک های جدید باعث تغییر مسیر آب در کناره ریشه ها می گردد و ریشه ها نمی توانند به خوبی آن را به خود جذب کنند .

اگر قرار است مکان درختچه و نهالی را تغییر دهید تا زمانی که بالغ نشده اقدام به این کار کنید زیرا هر چقدر سن درخت بالا رود سازگاری با محیط جدید سخت‌تر می‌شود و همچنین به دلیل بالا رفتن سن درخت و رشد روز افزونش , به وزنش نیز متقابلا افزوده می شود , بنابراین این کار برای باغبان و صاحب خانه نیز مشکل خواهد بود .

مرحله چهارم ؛ آبیاری و مراقبت

گیاه را در مکان جدید مستقر سازید و آن را با خاک های قبلی خود پر کنید ,بگذارید گیاه از خاکی که به آن عادت داشته است استفاده کنند سپس به آن آب دهید و دقت کنید که درخت و گیاه تان در مکان جدیدش فرو نرود .

برای این گونه گیاهان باید مراقبت و حفاظت بیشتری صرف گردد, این مراقبت ویژه تا یک سال طول می کشد . اگر با تابستانی گرم و خشک مواجه بودید , او را تحت نظر بگیرید و خاکش را همواره مرطوب سازید , این نوع گیاهان هنوز به آن مقدار کافی ریشه هایشان قوی نشده و نمی توانند آب کافی را جذب کنند .

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید