خانه » با 7 ویژگی مفید چاودار برای سلامتی آشنا شوید
با 7 ویژگی مفید چاودار برای سلامتی آشنا شوید
با 7 ویژگی مفید چاودار برای سلامتی آشنا شوید
بهداشت و سلامت

با 7 ویژگی مفید چاودار برای سلامتی آشنا شوید

دانستنی ها درباره چاودار

علوم مواد غذایی یکی از مهمترین شاخه های علوم طی سالیان متمادی بوده است. در اواخر قرن نوزدهم دانشمندان این علم با ترکیب دو گونه از غلات به تولید چاودار (triticle) دست یافتند نام دیگر این گیاه گندم سیاه است. این غله ی جدید دارای ویتامین ها و مواد معدنی بیشتری نسبت به دو غله ی مادر خود بود، البته از آن برای خوراک دام نیز در دنیا بهره می برند. این غله در 29 کشور جهان تولید می شود و میزان کل محصولات آن 15 میلیون تن در سال است. تغییر روند کشت به این غله برای کشاورزان هزینه بر است؛ اما در صورت تغییر هزینه ی تولید محصول با بقیه ی غلات برابری می کند. تولید کنندگان اصلی چاودار لهستان، استرالیا، آلمان و فرانسه هستند.

خواص چاودار چیست

برخی از فواید چاودار برای سلامتی عبارتند از: توانایی آن در بهبود کارایی سیستم گوارش، تقویت سلامت قلب، افزایش سوخت و ساز بدن، بهبود سطح انرژی، محافظت از جنین، کنترل دیابت، بهبود گردش خون، محافظت از ریه ها در برابر آسم، بهبود سلامت پوست و کمک به داشتن استخوان های قوی.

 چاودار برای کنترل دیابت

چاودار به کنترل دیابت کمک می کند. اول از همه، محتوای فیبر زیادی که در چاودار وجود دارد سطح قند خون را متعادل خواهد کرد.  تعادل سطح قند خون یکی از مهمترین مسائل برای افراد دیابتی است. ثانیاً منگنز زیادی که در چاودار وجود دارد، بخش مهمی از فرآیند های آنزیمی بدن را تنظیم می کند. فرآیند های آنزیمی سبب سوخت و ساز قند ها شده و به این صورت سطح قند خون را متعادل می کنند.

چاودار برای بهبود گوارش

همانند خوراکی های دیگری که حاوی فیبر زیاد هستند، چاودار نیز به همین علت سبب بهبود کارکرد دستگاه گوارش می شود. تأمین فیبر رژیم غذایی سبب پیشگیری انواع بیماری های دستگاه گوارش اعم از زخم ها و سرطان ها می شود.

 بهبود گردش خون

گلبول های قرمز خون نقشی اساسی در سلامت بدن انسان دارند زیرا وظیفه ی اکسیژن رسانی به تمام قسمت های بدن را بر عهده دارند. آهن، مس و فولیک اسید عناصر لازم برای ساخت گلبول های قرمز هستند که همگی در چاودار وجود دارند. تولید بیشتر گلبول های قرمز در خون گردش بیشتر خون در بدن را به دنبال دارد. در پی این امر سوخت و ساز در بدن بهتر می شود و با افزایش رشد مو ها و انرژی زایی همراه است.

 افزایش تولید سلول ها

در کنار فیبر زیاد در چاودار، پروتئین نیز وجود دارد.  پروتئین تولید سلول های بدن را افزایش می دهد و  نوع پروتئین موجود در چاودار پروتئین گیاهی بوده و برای رژیم گیاه خواران مناسب است. در کنار پروتئین، منگنز، فولیک اسید و بسیاری از مواد مغذی دیگر برای تولید سلول ها در آن وجود دارند.

 افزایش رشد استخوانی

چاودار یا گندم سیاه منبع خوبی از انواع مواد مغذی لازم برای تولید بافت استخوانی است. روی، فسفر، کلسیم و منگنز همگی از اجزاء مهم در استخوان ها هستند و در چاودار یافت می شوند. افراد با استخوان های ضعیف و همچنین افراد مسن و کسانی که در معرض خطر پوکی استخوان هستند بهتر است چاودار را به رژیم غذایی خود اضافه کنند.

 بهبود آسم و مشکلات پوستی

مهمترین عنصر موجود در چاودار منگنز است، از آنجا که منگنز از عناصر کمیاب در رژیم غذایی است، مصرف چاودار به تأمین نیاز بدن این ماده معدنی به خوبی کمک می کند. منگنز آنتی اکسیدانی قوی محسوب می شود و توانایی مقابله با بیماری های اکسیداتیو مانند آسم و برخی بیماری های پوستی را دارد.

جلوگیری از ابتلای جنین به نقص لوله عصبی

کمبود فولات که یکی از ویتامین های گروه ب است در بدن مادران باردار سبب نقص لوله عصبی جنین می شود. افزودن چاودار به رژیم غذایی زنان باردار تأثیر زیادی در تآمین فولات بدن ان ها دارد.

ارزش غذایی چاودار

این نوع چاودار که از غلات هیبریدی محسوب می شود دارای محتوای بالایی از فیبر، پروتئین و مواد معدنی است. منبعی غنی از منگنز، آهن، مس، روی، فسفر، کلسیم، پتاسیم و منیزیم و هم چنین ویتامین های ضروری مانند ویتامین های گروه ب، و مقادیر قابل توجهی ویتامین ای است

کلام نهایی

چاودار نیز مانند دیگر غلات هم خانواده ی گندم مقادیر زیادی گلوتن است بنابراین افرادی که به گلوتن حساسیت دارند باید از مصرف آن خودداری کنند.

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید