خانه » دانستنی ها درباره بیماری خطرناک سل
دانستنی ها درباره بیماری خطرناک سل
دانستنی ها درباره بیماری خطرناک سل
بهداشت و سلامت

دانستنی ها درباره بیماری خطرناک سل

بیماری سل چگونه بوجود می آید؟

بیماری سل نوعی مرض عفونی چند سیستمی است. عامل ایجاد کننده ی این بیماری نوعی باکتری میله ای به نام میکوباکتریوم تیوبرسولزیس است. سل یکی از شایع ترین علل مرگ میر در اثر بیماری های عفونی در جهان است. سالانه در حدود 1/1 تا 7/1 میلیون نفر در جهان بر اثر بیماری سل می میرند. سل انواع مختلفی دارد از جمله سل فعال، سل پنهان، سل ستون فقرات، سل ریوی، سل پوستی و غیره. کلمه عام سل، بیشتر به نوع ریوی آن اتلاق می شود. انسان عمده ترین میزبان باکتری عامل سل است. گرچه حیوانات نیز ممکن است به سل مبتلا شوند.

بیماری سل قدمت تاریخی دارد. اجسادی به قدمت 8000 سال قبل از میلاد، شواهدی از وجود عفونت سل داشته اند. قرنطینه کردن مبتلایان و درمان دارویی سبب شده است که این بیماری در کشورهای توسعه یافته کمتر بروز کند. گرچه آمارها نشان می دهد یک سوم جمعیت جهان از عفونت سل رنج می برند.

سل فعال و سل پنهان

در صورتی که بیماری سل دارای علائم ظاهری باشد، سل فعال نامیده می شود. سل فعال قابلیت سرایت به افراد دیگر را دارد. اما، درصورتیکه علائمی از سل وجود نداشته باشد اما باکتری سل در بدن فرد وجود داشته باشد، سل پنهان نامیده می شود. سل پنهان قابلیت انتقال ندارد. زمانیکه سیستم ایمنی بدن فرد ضعیف شود، سل پنهان امکان بروز پیدا می کند. دقیقا مانند ویروس بیماری آبله مرغان که با ضعیف شدن بدن دوباره فعال می شود.

انواع سل بر اساس علائمی که بر نقاط مختلف بدن بروز می دهند نامگذاری شده است. مثلا سل ریوی، عمدتاً سیستم ریوی را درگیر می کند و سل پوستی، پوست را. مواردی نیز وجود دارند که چند نوع از بیماری سل در بدن یک فرد ظهور پیدا می کند.

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید