آشنایی با روشهای درمانی بیماری سل
درمان بیماری سل با توجه به شرایط بیمار تعیین می شود. درمان سل از نوع مقاوم در برابر دارو بسیار دشوار است. گاهی داروهای جدیدی نیز به بازار می آیند که متخصصان بیماری های عفونی برای درمان سل از آن ها کمک می گیرند.
در برخی از بیماران مبتلا به سل ریوی، ممکن است تخریب بافت ریه شدید باشد. در اینصورت تنها راه درمان جراحی و خارج کردن بافت آسیب دیده است.
باید توجه داشت که درمان های خانگی می توانند علائم سل را خفیف تر کنند. اما، به هیچ عنوان سل را درمان نمی کنند. شیر، آناناس و موز (البته با مشورت پزشک) می تواند برای بیمار مبتلا به سل مفید باشد.
کدام رشته های پزشکی در درمان بیماری سل نقش دارند؟
متخصصین بیماری های عفونی، متخصص ریه، پزشک داخلی و پزشک عمومی همگی دانش درمان بیماری سل را دارند
عوارض جانبی درمان سل
درمان سل ممکن است عوارضی ایجاد کند. به محض بروز هر کدام از این عوارض باید به پزشک مراجعه کرد:
از دست دادن اشتها
تهوع و یا استفراغ
زردی
احساس گز گز
کبودی و خونریزی
تغییرات در بینایی
تب و لرز
روش پیشگیری از بیماری سل
یک نوع واکسن تجاری با نام BCG برای سل وجود دارد. اما استفاده از این واکسن در آمریکا توصیه نمی شود. زیرا شیوع سل در آنجا بسیار پایین است. توانایی این واکسن برای پیشگیری بیماری سل در بزرگسالان متغیر است. نظر کلی در مورد استفاده از واکسن سل برای افراد خاص و با مشورت متخصص سل است.
در حال حاضر مبتلایان به سل با قرنطینه و استفاده از داروهای ضد سل برای جلوگیری از شیوع آن درمان می شوند. هوای اتاق قرنطینه باید پس از عبور از فیلتر خارج شود. افرادی که در تماس با بیمار هستند نیز باید از لباس های فیلتر دار استفاده کنند. زمان قرنطینه افراد مبتلا به بیماری سل حدوداً دو تا چهار هفته طول می کشد.
نظر بدهید