گیاه گوشتخوار ونوس فلای ترپ (venus flytrap)
گیاه گوشتخوار ونوس فلای ترپ گیاه معروفی است. شهد درون به اصطلاح تله های آن سبب جذب حشرات می شود. زمانی که حشره وارد تله ی گیاه می شود کنر از یک ثانیه طول می کشد تا گیاه تله ی خود را ببندد. پس از بسته شدن تله، اسید های گوارشی و آنزیم های هضم کننده حشره را حل می کنند و گیاه مواد مغذی آزاد شده را جذب می کند. 7 تا 10 روز بعد تله برای وعده ی غذایی جدید دوباره باز می شود.
این گیاه گوشتخوار نیز مانند گیاهان دیگر فتوسنتز می کند. یعنی از نور خورشید انرژی می گیرد. بسیاری از گیاهان مواد مغذی مورد نیازشان مانند نیتروژن، گوگرد، فسفر، منیزیم، کلسیم و پتاسیم را از خاک جذب می کنند. این گیاهان قابلیت زندگی در خاک های اسیدی را ندارند. زیرا خاک اسیدی فاقد مواد مغذی است. اما، ونوس فلای ترپ مانند گیاهان دیگر نیست. این گیاه گوشتخوار در خاک بدون مواد مغذی نیز به خوبی زندگی می کند. زیرا بیشترین مواد مغذی مورد نیاز خود را از هضم حشرات دریافت می کند.
امروزه گیاهان گوشتخوار در گلخانه ها کاشته می شوند. آن ها گیاهان گلدانی محبوبی نیز هستند. با دانه و با تکثیر ساقه های زیر زمینی زیاد می شود و کلونی ایجاد می کند.
شرایط
این گیاه نیازمند شرایط طبیعی زیستگاه خود است. رطوبت زیاد، خاک فقیر و اسیدی، نور کامل خورشید. در زمستان می میرد و در بهار دوباره جوانه می زند.
بسیاری از زیستگاه های تالابی این گیاه در دنیا به مناطق شهری تبدیل شده اند و حیاط این گونه را به خطر انداخته اند. باید برای حفظ حیات این گونه در دنیا تلاش کرد.
نظر بدهید